Δευτέρα, 26 Απρίλιος 2021 10:34

ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-1: Πρώτη ήττα με κακή εμφάνιση στο β' μέρος (φωτό& βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Αήττητο ήταν και... πάει. Η Καλλιθέα υποχρέωσε το Σάββατο την Καλαμάτα στην πρώτη της φετινή ήττα (2-1), ενώ έγινε και η πρώτη ομάδα που παραβίασε και μάλιστα δύο φορές την εστία της!

Και όλα αυτά σ' 'ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τη "Μαύρη Θύελλα", καθώς προηγήθηκε στο 28' με το πρώτο φετινό τέρμα του Μαρκόφσκι. που γνωρίζει καλά το "Ελ Πάσο" και δεν πανηγύρισε το γκολ κόντρα στην πρώην ομάδα του. 

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Η Καλλιθέα ισοφάρισε με τυχερό τρόπο λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου και στο 55' έφθασε στην ολική ανατροπή, κρατώντας στη συνέχεια το προβάδισμα που σήμανε την πρώτη της φετινή εντός έδρας νίκη. Ετσι με 12 βαθμούς ισοβαθμεί με την Καλαμάτα στην 3η θέση του νοτίου ομίλου της Football League, έχοντας ένα βαθμό λιγότερο από τη Ρόδο και τον Ιάλυσο που συγκατοικούν στο ρετιρέ.
Η Ρόδος νίκησε στο τοπικό ντέρμπι με 2-0 τον Ιάλυσο και αφενός έπιασε κορυφή και αφετέρου είναι πλέον η μόνη ομάδα και στους δύο ομίλους της FL που συνεχίζει αήττητη.
Η Καλαμάτα, που είχε κρατήσει για έξι αγωνιστικές το αήττητο και το μηδέν "πλήρωσε" την κακή εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, όπου δεν μπόρεσε μετά το 2-1 να απειλήσει την εστία του Πάντου και να πάρει τουλάχιστον το βαθμό.
Η ισοφάριση στο 40' έπαιξε ρόλο στο ματς, καθώς ανέβασε τη ψυχολογία των γηπεδούχων που έδειξαν περισσότερο πάθος, γύρισαν το παιχνίδι και στο τέλος πανηγύρισαν έντονα τη νίκη, με την οποία έβαλαν "φωτιά" στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Με μία αλλαγή στην 11άδα

Στην Καλλιθέα ξεκίνησαν οι 10 από τους 11 που είχαν παίξει με τη Νίκη Βόλου. Η μόνη αλλαγή ήταν ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος αντί του Νταούντ Μπουσμπίμπα που μπήκε στο 60' στη θέση του καλαματιανού επιθετικού. Στο 20' ο Αλεξόπουλος προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή σε μπαλιά του Παυλίδη.

Εκανε "σεφτέ" από τα 11 βήματα

Στο 28' η Καλαμάτα που είχε τον έλεγχο, κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μαρκόφσκι, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση. Ο έμπειρος επιθετικός σημάδεψε σωστά και άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα της Καλαμάτας. Με σκορ και ψυχολογία υπέρ τους οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν το παιχνίδι.

Με τύχη το 1-1

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Καλαμάτα θα πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια ήρθε ένα γκολ με μπόλικη δόση τύχης. Ο Στούπης στο 40' δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στην πλάτη του Ταϊρη για να καταλήξει στα δίχτυα.
Στο 42', ωστόσο, λίγο έλειψε η "Μαύρη Θύελλα" να πάρει ξανά το προβάδισμα, αλλά ο Παυλίδης δεν βρήκε την μπάλα απέναντι από τον Πάντο.

2-1 και... τέλος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ. Στο 55' σε μαρκάρισμα του Σταύρου, ο ρέφερι Πολυχρόνης από την Πιερία υπέδειξε το δεύτερο πέναλτι στο ματς, αυτή τη φορά για την Καλλιθέα. Ο Στούπης ευστόχησε και έκανε το 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.
Η Καλαμάτα δεν μπόρεσε να αντιδράσει μετά το γκολ, κάνοντας ίσως τη χειρότερη φετινή εμφάνιση και η Καλλιθέα κράτησε εύκολα το προβάδισμα.
Ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε τις πρώτες αλλαγές στο 60' (Σουμοίνιο, Μπουσμπίμπα αντί Αναστασόπουλου, Αλεξόπουλου) και μετά από.. 20 λεπτά έκανε τριπλή αλλαγή στο 80'. Μπήκαν οι Νατσιόπουλος, Φελίπε, Ηλιόπουλος και βγήκαν οι Παυλίδης, Κέρι, Μαβινγκά, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Πάντος, Ένγκουεμ, Καντέ, Μαρουκάκης (62’ λ.τρ.Καββαδίας), Σταύρου (69’ Τσιντώνης), Στούπης, Παπαγγελής, Χοτζάλι (69’ Παντελίδης), Καλύβας, Κρητικός (81’ Σάμιος), Μουσταφίδης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Μαβινγκά (80’ Ηλιόπουλος), Κωνσταντινόπουλος, Τσελεπίδης, Μπακαγιόκο, Αναστασόπουλος (60’ Σουμπίνιο), Παπατόλιος, Παυλίδης (80’ Νατσιόπουλος), Αλεξόπουλος (60’ Μπουσμπίμπα), Μαρκόφσκι, Κέρι (80’ Φελίπε).

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: "Στο δεύτερο ημίχρονο μας σφύριξαν πέντε φάουλ"

Παράπονα για τη διαιτησία του δευτέρου ημιχρόνου εξέφρασε ο Νίκος Αναστόπουλος μετά το φινάλε του ματς στην Καλλιθέα. Ο προπονητής της Καλαμάτας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: "Στο δεύτερο ημίχρονο έπιασαν τόπο οι διαμαρτυρίες των παραγόντων της Καλλιθέας. Και είδαμε μια διαιτησία, η οποία μας σφύριξε αν θυμάμαι καλά, πέντε φάουλ. Το δε πέναλτι, δεν θέλω να εκφράσω άποψη. Θα το δω, διότι ήμουν πάρα πολύ μακριά".

Για την εικόνα του ματς ο κ. Αναστόπουλος σημείωσε ότι: "Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τις φάσεις για να καθαρίσουμε το παιχνίδι και είχαμε πάρα πολύ καλή παρουσία. Η Καλλιθέα ουσιαστικά στην πρώτη της επίθεση, ευτύχησε να ισοφαρίσει πάλι από λάθος δικό μας. Χάσαμε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, έγινε το σουτ χτύπησε στο δοκάρι και μια διαδικασία για να φάμε γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο, παρόλο που πάλι είχαμε την κατοχή της μπάλας, κάναμε μόνο τη φάση με την κεφαλιά του Κέρι. Γιατί έσφιξε η άμυνα της Καλλιθέας, έκλεισε και από εκεί και πέρα, δυσκόλεψε το πράγμα".
Για την πρώτη ήττα και τα γκολ που δέχτηκε η Καλαμάτα, είπε: "Κάποτε θα χάναμε, κάποτε θα δεχόμασταν και γκολ. Επειδή είχαμε σηκώσει μύτη, ότι δεν χάνουμε, δεν τρώμε γκολ. Ολα αυτά λειτούργησαν τελικά ανάποδα. Στο στόχο είμαστε, συνεχίζουμε.Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα. Η προσοχή μας είναι στο παιχνίδι με το Αιγάλεω. Στα επόμενα 4 ματς, έχουμε 3 στην Καλαμάτα και ένα εκτός έδρας, όπως καταλαβαίνετε, πάλι εμείς έχουμε τον πρώτο λόγο".