Κυριακή, 25 Απρίλιος 2021 22:38

Superleague - βαθμολογία: Στους 4 βαθμούς η διαφορά της ΑΕΚ με Παναθηναϊκό

Γράφτηκε από τον

Μετά και το φινάλε της 6ης αγωνιστικής κι αφού καμία από τις ομάδες που διεκδικούν ευρωπαϊκά εισιτήρια δεν νίκησε, φαίνεται πως η... μάχη της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό θα είναι η πιο έντονη!

Στο πιο «λαμπερό» ματς της ημέρας, ο Ολυμπιακός πέτυχε μια ακόμη νίκη την φετινή σεζόν κόντρα στην ΑΕΚ την οποία νίκησε με 2-0 χάρη σε ισάριθμα γκολ του Μπρούμα. Για ακόμη ένα παιχνίδι τις τελευταίες εβδομάδες οι Πειραιώτες δεν... φόρτσαραν, έχοντας και το μυαλό στον επαναληπτικό ημιτελικό της Μεγάλης Τετάρτης. Εντούτοις ξαναβρήκαν τρόπο να μην κινδυνέψουν ιδιαίτερα από μια Ένωση που ειδικά στην επανάληψη ήταν «αθόρυβη» και πήραν ένα ακόμη ντέρμπι γοήτρου. Από την άλλη οι «κιτρινόμαυροι» με την ήττα τους αυτή έχασαν... έδαφος καθώς πλέον τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε των πλέι οφ η διαφορά με το «τριφύλλι» μειώθηκε στους 4 βαθμούς.

Στο ματς που άνοιξε χρονικά το πρόγραμμα της Κυριακής, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό που είχε το μεγάλο «πρέπει» όσο αφορά το αποτέλεσμα. Τελικά η λευκή ισοπαλία... σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Ο Δικέφαλος αν και καλύτερος δεν βρήκε δίχτυα, οι «πράσινοι» ξανά άνευροι και χωρίς να δημιουργούν κινδύνους βρήκαν τη μία φάση τους αλλά το σφύριγμα του Γκεστράνιους δεν τους επέτρεψε να πανηγυρίσουν και κάπως έτσι παραμένουν ο... αδύναμος κρίκος στα πλέι άουτ. Βέβαια σε απόλυτους αριθμούς έμειναν ζωντανοί καθώς μετά την ήττα της ΑΕΚ στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό έκλεισε η... ψαλίδα στους 4 βαθμούς και η ελπίδα υπάρχει όσο υπάρχουν ακόμη και αγώνες.

Ο Άρης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί στον μέγιστο βαθμό την απώλεια του ΠΑΟΚ στην Τούμπα ώστε να αποσπαστεί ξανά. Οι «κίτρινοι» αν και προηγήθηκαν στην Τρίπολη με τον Μαντσίνι, η χαρά κράτησε για λίγο καθώς το αυτογκόλ του Ρόουζ διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Παρ' όλα αυτά η ομάδα του Μάντζιου παραμένει στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα (υπέρτερει στην ισοβαθμία του ΠΑΟΚ) και το σημαντικότερο έκανε ένα ακόμη βήμα προς την ευρωπαϊκή έξοδο αφού διατήρησε και την διαφορά των 7 βαθμών από τον 5ο του «μίνι πρωταθλήματος» Παναθηναϊκό.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6Η)
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-0
Αστέρας Τρίπολης - Αρης 1-1
Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PLAY OFF
1. Ολυμπιακός 82
2. Αρης 58
3. ΠΑΟΚ 58
4. ΑΕΚ 55
5. Παναθηναϊκός 51
6. Αστέρας Τρίπολης 45

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7Η)
Τετάρτη 12/5
Άρης - Ολυμπιακός (17.15)
Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης (19.30)
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (21.30)

Πηγή: gazzetta.gr