Δευτέρα, 26 Απρίλιος 2021 13:25

Η εικόνα των αγώνων της Football League

Γράφτηκε από τον

Η Ρόδος ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του «σμαραγδένιου νησιού».

Επιβλήθηκε με 2-0 του Ιάλυσου στο «Οικονομίδειο», πιάνοντας την αντίπαλό της στην κορυφή του Νοτίου Ομίλου της Football League, έπειτα και από τα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής.
Τα γκολ των Αλέξανδρου Αρναρέλλη και Γιώργου Δελαπόρτα ήταν αυτά που χάρισαν το «τρίποντο» στη Ρόδο, η οποία παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στον όμιλο. Κι αυτό καθώς η Καλλιθέα υποχρέωσε την Καλαμάτα στην πρώτη φετινή της ήττα, παραβιάζοντας μάλιστα την εστία της «μαύρης θύελλας» σε δύο περιπτώσεις – για πρώτη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα. To συγκεκριμένο παιχνίδι παρακολούθησε ο πρόεδρος της Ένωσης Super League 2– Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο οποίος έμεινε ικανοποιημένος από το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες!
Με πέναλτι του Γιώργου Μπαρμπαρούση στα τελευταία λεπτά το Αιγάλεω ξεπέρασε την αντίσταση του Αστέρα Βλαχιώτη στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» ενώ με το ίδιο σκορ (1-0) η Επισκοπή επιβλήθηκε της Σαντορίνης.
Υπενθυμίζεται ότι λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στην Ένωση, αναβλήθηκε το παιχνίδι του Πανασπροπυργιακού με τη Νίκη Βόλου.
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκμεταλλεύτηκε ο Πανσερραϊκός τη «λευκή» ισοπαλία στο «Ανθή Καραγιάννη» ανάμεσα σε Καβάλα και Βέροια. Τα «λιοντάρια» επικράτησαν 3-0 του Αλμωπού Αριδαίας κι «έπιασαν» στην κορυφή τους «αργοναύτες» και τη «βασίλισσα του Βορρά» (είχαν μείνει νωρίτερα στο 0-0), έπειτα από την ολοκλήρωση επτά αγωνιστικών στον Βόρειο Όμιλο της Football League.
Τον δεύτερο φετινό βαθμό πήρε στην Τρίγλια ο Απόλλων Πόντου ενώ ο Πιερικός έριξε κι άλλο αλάτι στις πληγές των Πόντιων Κοζάνης, πλησιάζοντας ταυτόχρονα στην κορυφή, χάρη στο γκολ του Κωνσταντίνου Δεμηρτζόγλου.
Αναλυτικά το φιλμ των αγώνων έχει ως εξής:

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΙΓΑΛΕΩ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 1-0

Μετά από δυο σερί ήττες το Αιγάλεω επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 1-0 εντός έδρας του Αστέρα Βλαχιώτη για την 7η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της Football League.
Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι έχοντας κάποιες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ αλλά δεν τα κατάφερναν ως το 90ο λεπτό όταν κέρδισαν πέναλτι, με τον Μπαρμπαρούση να το εκτελεί εύστοχα και να δίνει τη νίκη στην ομάδα του.
Πλέον με αυτή τη νίκη το Αιγάλεω έφτασε στους εννιά βαθμούς όντας στην 6η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Αστέρας Βλαχιώτη έμεινε στην όγδοη θέση καθώς μετράει τρεις σερί ήττες.
ΑΙΓΑΛΕΩ (Αλεξόπουλος*): Σικαλιάς, Μαγκάκης, Αναστασίου, Οικονομόπουλος, Σ. Βλάχος, Κασνέτση, Χαντί, Σταματάκης, Οκάν, Τσιλιγκίρης, Μπαρμπαρούσης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ (Βαζάκας): Παϊτέρης, Κουρτέσης, Πρίκας, Κορνέζος (31′ λ.τ Καραγκούνης), Μάγκας, Νικολάου, Βερνάρδος, Σκεντεράι, Παλιάτσος, Καλλέργης, Μάρτσεφ.
* Στον πάγκο της ομάδας ήταν ο Αλεξόπουλος, καθώς ο τεχνικός του Αιγάλεω Απόστολος Χαραλαμπίδης απουσίαζε λόγω τιμωρίας.

ΙΑΛΥΣΟΣ – ΡΟΔΟΣ 0-2

Στην κορυφή του Νοτίου ομίλου της Football League ανέβηκε η Ρόδος, η οποία επικράτησε εκτός έδρας 2-0 του Ιάλυσου για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Οι φιλοξενούμενοι με αυτό το τρίποντο έφτασαν τους 13 βαθμούς όσους έχουν και οι γηπεδούχοι και πήραν την 3η σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα.
Το σκορ για την Ρόδο άνοιξε στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης ο Αρναρέλλης, όταν με σουτ νίκησε τον Ανδρούτσο για να έρθει στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης ο Δελαπόρτας να γράψει το 2-0.
Νωρίτερα πάντως και συγκεκριμένα στο 23΄ο Ιάλυσος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 1-1 όταν ο Παπαδόπουλος έκανε την σέντρα, ο Χατζησάββας έπιασε εξ επαφής το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντο δοκάρι του Πίτκα.
ΙΑΛΥΣΟΣ (Χαντές): Ανδρούτσος, Γκέζος, Μπουσάι, Καρπαθάκης, Καντούτσης (46′ λ.τ Τερζίου), Σκεντεράι (68′ Μαστραντωνάκης), Παπουτσογιαννόπουλος (81′ Ζουνίνιο), Ρούσσος (59′ Σταθόπουλος), Χατζησάββας, Παπαδόπουλος (68′ Μανιώτης), Γιώργου.
ΡΟΔΟΣ (Βελιτζέλος): Πίτκας, Ρεβυθοπουλος (64′ Καραγεώργης), Πεχλιβανόπουλος, Καψάλης, Χύσι, Μπαξεβάνος, Μαρτσάκης (73′ Νικολόπουλος), Ριτάκο (46′ Μακρυδημήτρης), Αρναρέλλης (83′ Σουλάι), Δελαπόρτας, Τσιπρας (64′ Βουργουντζής).

ΕΠΙΣΚΟΠΗ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2020 1-0

Με γκολ του Τσιριγώτη στο 48ο λεπτό της αναμέτρησης η Επισκοπή επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Σαντορίνης.
ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Βέλιτς): Δήμιζας, Ανδρικόπουλος, Λάμτσε, Ανδρέου, Παναγιωτίδης, Γιαννούτσος (90+3′ Γιαννώτης), Πολύχρόνης, Σουμπασάκης (89′ Κουτάντος), Λίμα, Τιάγκο, Τσιριγώτης (80′ Τσιόφλιος).
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2020 (Παντέλης): Δερμιτζάκης, Ερρίκος, Κουρέλλας, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Σιμιτσής (54′ Ντινιωτάκης), Μηνάς (60′ Γιουκούδης), Πολύζος (60′ Μαλάι), Ιβανίδης (83′ Κωστόπουλος), Μπουντόπουλος (83′ Λάμπρου), Κανούλας.

 ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(7η αγωνιστική)
Αιγάλεω – Αστ. Βλαχιώτη 1-0
Ιάλυσος – Ρόδος 0-2
Ασπρόπυργος – Νίκη Βόλου αναβλήθηκε
Καλλιθέα – Καλαμάτα 2-1
Επισκοπή – Σαντορίνη 1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 7 αγώνες)
1. Ρόδος 7-3 13
2. Ιάλυσος 6-6 13
3. Καλλιθέα 11-7 12
4. Καλαμάτα 6-2 12
5. Επισκοπή 5-3 11
6. Αιγάλεω 5-8 9
7. Σαντορίνη 3-4 7
8. Αστ. Βλαχιώτη 2-6 5
9. Νίκη Βόλου 3-5 4
10. Ασπρόπυργος 3-7 4
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Ασπρόπυργος, Νίκη Βόλου

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Μεγάλη Tετάρτη 28 Απριλίου 2021)
Αστέρας Βλαχιώτη – Ιάλυσος
Σαντορίνη – Ρόδος

(Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου 2021)
Καλαμάτα – Αιγάλεω (ERTSPORTS 3)
Νίκη Βόλου – Καλλιθέα
* Ο αγώνας Επισκοπή – Ασπρόπυργος αναβάλλεται λόγω covid.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1-0

Πολύ πικρή ήττα γνώρισε στην Ηγουμενίτσα από το Θεσπρωτό ο Ολυμπιακός Βόλου, με τους ερυθρολεύκους να υποχωρούν στη βαθμολογία και να ψάχνουν πλέον μόνο νίκη κόντρα στην Καβάλα τη Μεγάλη Τετάρτη στη Νεάπολη. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε με κεφαλιά στο 64ο λεπτό ο Κοντοές.
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Ρότσα): Κίναλης, Ζούρκος, Κοντοές, Σταυρίδης, Κωνσταντακόπουλος, Κωνσταντίνου, Ραμίρεζ (70′ λ.τρ. Ντερβίσι), Ζιώγας, Τ. Γώγος (90+2′ Πέντσας), Μπίκας (84′ Γκανσιέρ), Σαραντίδης (90+2′ Κατσής).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Ξηροφώτος): Ξενοδόχοβ, Γραικός (71′ Ερέρα), Τζούριτς (51′ Σκοπελίτης), Φιλίποβιτς, Γκιοατά (51′ Βουκελάτος (71′ Νικλητσιώτης), Aγροδήμος, Γιαννίτσης, Κόλα (90+1′ Χολέβας), Μπουτζίκος, Παπαδημητρίου, Τσαγκαλίδης.

ΚΑΒΑΛΑ – ΒΕΡΟΙΑ 0-0

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι ανάμεσα στην Καβάλα και τη Βέροια. Έμειναν στο 0-0 το οποίο δεν βόλεψε και δεν άρεσε σε καμία από τις δύο ομάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παναγιώτη Ξόμπλιου που πέρασε κι από τις δύο ομάδες.
ΚΑΒΑΛΑ (Ανυφαντάκης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Γιαλαμούδης (74′ Κολλαράς), Στίκας, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Κοκκόρης (51′ Κέρθι), Θωμαϊδης (81′ Παπαδόπουλος), Κόλλας (81′ Γεωργακόπουλος), Ορφανίδης, Αδαμάκης (74′ Μελισσόπουλος).
ΒΕΡΟΙΑ (Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μουχάλης (89′ λ.τ Καραγιάννης), Πεταυράκης, Παπαχρήστος, Στάμου (46′ λ.τρ. Ντι Τζιοβάνι), Οικονόμου, Μούργος (68′ Σιμόνι), Πόζογλου (84′ Αποστολόπουλος), Πασάς, Λουκίνας.

ΤΡΙΓΛΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ 0-0

Στο 0-0 έμειναν Τρίγλια και Απόλλων Πόντου, με τους γηπεδούχους να φτάνουν τους επτά βαθμούς και να είναι στην 7η θέση, ενώ ο Απόλλων Πόντου πήρε τον δεύτερο βαθμό του και έμεινε στην προτελευταία θέση.
ΤΡΙΓΛΙΑ (Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Πανάγου, Τσουμάνης, Α. Παπαστεριανός, Σγούρης, Μ. Παπαστεριανός, Σαρβανίδης, Οσμάναγκιτς, Ντούγκα, Ζγκούρη, Ποζατζίδης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Καλαϊτζίδης):Πολίτης, Δαλιανόπουλος, Νύκταρης, Βαφειάδης, Μουρατίδης, Τουρσίδης, Φράγκος, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Παναγιώτου, Λαμπίρης.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 3-0

Ο Πανσερραϊκός έκανε το 4Χ4 κερδίζοντας με 3-0 τον Αλμωπό, όμως η νίκη ήρθε πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.
ΣΚΟΡΕΡ: 48’, 70’ Πράντο, 90+2’ Γκούρτσας.
Διαιτητής: Δραγούσης (Κιλκίς). Βοηθοί: Φράγιος (Μακεδονίας), Κουβαλάκης (Δράμας). Κίτρινες: Κασμερίδης, Ζέρης, Κρητικός, Ψάλτης, Γεωργιάδης – Κιουλτζόπουλος, Ασλαμπαλόγλου, Έππας.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Στοΐλας): Καβουσάκης, Ζέρης, Γιανναράκης, Κασμερίδης, Πίντο, Ψάλτης, Κρητικός, Γεωργιάδης (72′ Κουτσίδης), Ολαϊτάν (46′ Κόντσι), Λουφάκης (87′ Μαρτσιόνι), Πράντο (87′ Γκούρτσας).
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Τυριακίδης): Καραγιαννίδης, Βενέτης, Κολτσίδας, Κιουλτζόπουλος (72′ Πέττας), Προκοπίου (21′ λ.τρ. Κουρούπης), Έππας, Ασλαμπάλογλου, Ρογγότης, Γκαλιέγκος (82′ Χαντζάρας), Μάνιος (82′ Τούφας), Λουσέρο (72′ Κοζάκης).

ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-1

Στην 4η ανέβηκε με τη σειρά του ο Πιερικός μετά τη δύσκολη επικράτηση στην έδρα της Κοζάνης με 1-0. Ο Δεμηρτζόγλου στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στην ομάδα της Κατερίνης.
ΑΕΠ Κοζάνης (Ναντβόρνικ): Ψαρράς, Τρομπούκης, Τσικοπουλος, Κοτταρίδης, Καραγιαννίδης, Ντούκα, Λι, Παπαδόπουλος, Νικολίτσας, Κ. Βοριαζίδης, Φωλίνας.
Πιερικός (Παναγιώτου – Θεοδοσιάδης): Καραγκιολίδης, Χαρτσιάς, Γιαλαμίδης, Κανταρτζής, Τακίδης, Μακρής, Παπαδόπουλος, Δεμηρτζόγλου, Κυβελίδης, Ίτσιος, Γκατσολάρι.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(7η αγωνιστική)
Θεσπρωτός – Ολυμπιακός Β. 1-0
Καβάλα – Βέροια 0-0
Τρίγλια – Απόλλων Πόντου 0-0
Πανσερραϊκός – Αλμωπός Αρ. 3-0
ΑΕΠ Κοζάνης – Πιερικός 0-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 7 αγώνες)
1. Καβάλα 14-5 16
2. Βέροια 10-2 16
3. Πανσερραϊκός 10-2 16
4. Πιερικός 9-7 13
5. Ολυμπιακός Β. 6-4 12
6. Θεσπρωτός 6-7 10
7. Τρίγλια 4-6 7
8. Αλμωπός Αρ. 6-11 5
9. Απόλλων Π. 3-10 2
10. ΑΕΠ Κοζάνης 4-18 1

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021)
Απόλλων Πόντου – Πανσερραϊκός
Ολυμπιακός Βόλου – Καβάλα
Πιερικός – Βέροια Ν.Π.Σ.
Αλμωπός Αριδαίας – Θεσπρωτός
Α.Ε.Π. Κοζάνης – Τρίγλια