Τρίτη, 27 Απρίλιος 2021 13:50

Ρεάλ Μαδρίτης - Τσέλσι: Απόψε ο πρώτος ημιτελικός στη Μαδρίτη

Γράφτηκε από τον

Οι εξαιρετικά φορμαρισμένες το τελευταίο διάστημα Ρεάλ και Τσέλσι αναμετρώνται στη Μαδρίτη (22:00, COSMOTE SPORT 1 HD) με στόχο να αποκτήσουν αβαντάζ πρόκρισης στον τελικό του Champions League ενόψει της ρεβάνς του Λονδίνου.

Η ώρα της κρίσης, της αλήθειας και του πεπρωμένου έφτασε για Ρέαλ και Τσέλσι. Μετά τις σπουδαίες προκρίσεις τους στη φάση των "16" και των "8" οι δύο ομάδες είναι πλέον στις 4 κορυφαίες ομάδες του φετινού Champions League και μέσα από δύο σκληρές μονομαχίες τους διάρκειας 180 λεπτών (τουλάχιστον) μία εκ των δύο θα επιβιώσει για να βρεθεί στον μεγάλο τελικό που είναι προγραμματισμένος για τις 29 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη.

Θα είναι η Ρεάλ για να διεκδικήσει το 14ο βαρύτιμο τρόπαιο και τέταρτο με τον Ζιντάν ως πρώτο της προπονητή μετά τους θριάμβους του 2016 στο Μιλάνο, του 2017 στο Κάρντιφ και του 2018 στο Κίεβο ή θα είναι η Τσέλσι για διεκδικήσει την κούπα μετά από εννέα χρόνια και το έπος του 2012 απέναντι στην Μπάγερν και τον Τούχελ να επιστρέφει στον τελικό έναν χρόνο μετά από την παρουσία του σε αυτόν με την Παρί Σεν Ζερμέν;

Οι πρώτες απαντήσεις θα δοθούν το βράδυ της Τρίτης (27/4, 22:00, COSMOTE SPORT 1 HD) όπου οι παίκτες των δύο ομάδων θα βγουν στο χορτάρι του "Αλφρέδο Ντι Στέφανο" για τον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό.

ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΤΩΠΑ Η ΡΕΑΛ

Στην αρχή της σεζόν λίγοι πίστευαν πως η Ρεάλ Μαδρίτης θα έφτανε τόσο μακριά ωστόσο ο Ζινεντίν Ζιντάν ξέρει να διαχειρίζεται άριστα τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του και έτσι η πρωταθλήτρια Ισπανίας έχει φτάσει τέλη Απριλίου να είναι μέσα στο κόλπο για back-to-back τίτλο στην La Liga και να διεκδικεί κόντρα στην Τσέλσι την παρουσία της στον τελικό του Champions League, με στόχο το 14ο τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά στην ιστορία της.

Στη φάση των ομίλων δυσκολεύτηκε μέχρι να πάρει το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ αφήνοντας εκτός συνέχειας Ίντερ και Σαχτάρ, από εκεί και πέρα έγινε απόλυτα αποτελεσματική και με απολογισμό 3 νίκες και 1 ισοπαλία "καθάρισε" με πειστικό τρόπο Αταλάντα και Λίβερπουλ με τους οποίους διασταυρώθηκε κατά σειρά.

Εδώ και 10 ημέρες έχει βρεθεί πάντως στη δίνη ενός τεράστιου κυκλώνα λόγω της εμπλοκής της στην European Super League, με τον Φλορεντίνο Πέρεθ να ηγείται της κίνησης των 12 ομάδων που θέλησαν να κοντραριστούν με την UEFA για να δημιουργήσουν τη δική τους κλειστή λίγκα και να εκφράζεται η ανησυχία πως παρά το γεγονός ότι το εγχείρημα απέτυχε οι Μαδριλένοι θα το βρουν μπροστά τους, μέσω εχθρικής διαιτησίας στα ματς με τους Λονδρέζους.

Ο ίδιος πάντως ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν θεωρεί πιθανό το σενάριο να υπάρξουν συνέπειες για το γεγονός ότι η Ρεάλ πρωτοστάτησε στην European Super League και το ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου: "Ο διαιτητής θα κάνει τη δουλειά του κι εμείς θα παίξουμε ποδόσφαιρο. Αν πιστέψουμε ότι θα μας βλάψουν εξωτερικοί παράγοντες, θα κάνουμε κακό στον εαυτό μας. Είναι ένας ημιτελικός και θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να αμυνθούμε καλά και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Χρειαζόμαστε τον καλύτερο εαυτό μας για να κάνουμε ζημιά στην Τσέλσι".

Εκτός μάχης από τον πρώτο ημιτελικό είναι οι τραυματίες Ράμος, Βάθκεθ και Μεντί καθώς και ο Βαλβέρδε που έχει προσβληθεί από κορονοϊό. Στις 29 προηγούμενες παρουσίες της σε ημιτελικά, η Ρεάλ μετράει 16 προκρίσεις και 13 αποκλεισμούς ενώ σε 14 νοκ-άουτ σειρές απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης 9 φορές.

ΜΕ ΦΟΡΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥΧΕΛ Η ΤΣΕΛΣΙ

Η Τσέλσι από την πλευρά της πήρε άνετα το εισιτήριο για τους "16" από τη φάση των ομίλων και εν συνεχεία έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και στην Πόρτο, για να κλείσει θέση για τα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια κυνηγώντας την επιστροφή της σε τελικό μετά το 2012 όπου και κατέκτησε το παρθενικό της τρόπαιο.

Ήταν και αυτή στην κίνηση των "12" για τη δημιουργία της ESL αλλά απέσυρε γρήγορα τη συμμετοχή της μαζί με τις άλλες πέντε αγγλικές ομάδες, με τους μπλε του Λονδίνου να εμφανίζονται αναγεννημένοι μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία μεσούσης της σεζόν και να είναι πλέον φαβορί για είσοδο στην πρώτη τετράδα της φετινής Premier League που θα τους διασφαλίσει τη συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και τη νέα σεζόν.

Μάλιστα, από τον περασμένο Ιανουάριο που βρίσκεται στο τιμόνι της ο Τόμας Τούχελ έχει δημιουργηθεί ένα δυσθεώρατο αμυντικό τείχος μπροστά από την εστία που υπερασπίζεται ο Μεντί ή ο Κέπα, αφού μετράει πλέον 16 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις που έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της και είναι η πρώτη σε αυτή την κατηγορία μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στα πέντε τοπ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

"Πάμε να αντιμετωπίσουμε ίσως την πιο επιτυχημένη ομάδα της διοργάνωσης και ταξιδεύουμε με πίστη αλλά και αυτοπεποίθηση πως μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα", τόνισε ο Γερμανός, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει για το ρόλο που μπορεί να παίξει η διαιτησία μετά τις τελευταίες συνταρακτικές εξελίξεις με την European Super League (άρχοντας του αγώνα θα είναι ο Ολλλανδός Ντάνι Μάκελι), είπε: "Ούτε καν το σκέφτομαι, εδώ παίζουμε ποδόσφαιρο και δεν έχει καμία σχέση με αποφάσεις στρατηγικής ή άλλα παιχνίδια εκτός γηπέδου".

Μοναδική απώλεια για τους μπλε στο ματς της Μαδρίτης είναι ο Κόβατσιτς, με τους Λονδρέζους να μετρούν 2 προκρίσεις στις 9 προηγούμενες παρουσίες τους σε ημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης και 5 προκρίσεις σε 12 διπλές αναμετρήσεις με ισπανικές ομάδες.

Πιθανές συνθέσεις:

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Βαράν, Νάτσο, Μαρσέλο, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος, Μπενζεμά, Βινίσιους.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Καντέ, Τσίλγουελ, Πούλισιτς, Μάουντ, Βέρνερ.
Πηγή: sport24.gr