Τετάρτη, 28 Απρίλιος 2021 00:11

Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι 1-1: Μπλε προβάδισμα στον τελικό (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι 1-1: Μπλε προβάδισμα στον τελικό (βίντεο)

Η Τσέλσι πήρε μικρό, αλλά σοβαρό πλεονέκτημα από τη Ρεάλ με το 1-1 στη Μαδρίτη και την περιμένει στο Λονδίνο, για να ολοκληρώσει την τρέλα προς τον τελικό του Champions League.

Εχει δύο τελικούς στο Champions League και πλέον μπορεί να πιστεύει εντελώς βάσιμα ότι θα τους κάνει τρεις, αναζητώντας και τη δεύτερη κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Η Τσέλσι ζει έτσι κι αλλιώς το όνειρό της και δεν θέλει να ξυπνήσει μέχρι το σφύριγμα της λήξης και της ρεβάνς στο Λονδίνο. Σε πρώτη φάση όμως οι Μπλε είναι εκείνοι που απέκτησαν μικρό, αλλά σοβαρό πλεονέκτημα κόντρα στη Ρεάλ, φεύγοντας με το 1-1 από τη Μαδρίτη.

Οι Λονδρέζοι μπήκαν καλύτερα και χρειάστηκε μία απίθανη επέμβαση του Κουρτουά με το πόδι στη γραμή, ώστε να μην σκοράρει ο Βέρνερ (10'). Ωστόσο, τέσσερα λεπτά αργότερα το γκολ μπήκε. Γι' αυτό φρόντισε τόσο η λάθος αντίδραση της άμυνας που μάρκαρε με τα μάτια, όσο και η τέλεια ενέργεια του Πούλισικ, ο οποίος πέρασε και τον Κουρτουά, για να γίνει ο πρώτος Αμερικανός που βρίσκει δίχτυα σε ημιτελικά του θεσμού.

Ο μοναδικός που θα μπορούσε να επαναφέρει την κατάσταση για τους Μερένγκες, ήταν ο Μπενζεμά και το έπραξε. Αφού πρώτα απείλησε με σουτ στο αριστερό δοκάρι (23'), στο 29' ισοφάρισε με πολύ ωραίο βολ πλανέ. Ενα γκολ που τον απογείωσε στην 4η θέση των σκόρερ όλων των εποχών στο Σεντόνι. Ο Γάλλος φορ έφτασε τα 71 τέρματα και μαζί τον Ραούλ, δίχως μάλιστα να έχει εκτελέσει ούτε ένα πέναλτι.

Στην επανάληψη έπεσε εντελώς ο ρυθμός, δεν υπήρξαν σημαντικές φάσεις και δεν άλλαξε τίποτα. Οι διαφορές θα λυθούν επομένως, στο “Στάμφορντ Μπριτζ”, με την Τσέλσι να έχει ένα ιστορικό πλεονέκτημα. Στους δύο τελικούς που είχαν παίξει (Κυπελλούχων 1971, Σούπερ Καπ 1998), οι Αγγλοι νίκησαν 2-1 και 1-0. Μόνο που η φανέλα της Βασίλισσας, παρά το ότι δεν έχει νικήσει ποτέ την Τσέλσι σε τέσσερα ματς γενικά, ζυγίζει 13... ασημικά. Και υπάρχει και κάτι ακόμα. Στις εννέα φορές που έχει έρθει ισόπαλη εντός στο πρώτο ματς, μόλις στις δύο πέρασε εκείνη. Βέβαια, αυτές οι δύο είναι οι πιο πρόσφατες και κόντρα σε αγγλικές ομάδες...

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Μιλιτάο, Βαράν, Νάτσο, Καρβαχάλ (77' Οντριοθόλα), Μαρσέλο (77' Ασένσιο), Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Βινίσιους (66' Αζάρ), Μπενζεμά (90' Ροντρίγκο)
Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Τσίλγουελ, Αθπιλικουέτα (66' Τζέιμς), Καντέ, Ζορζίνιο, Μάουντ, Πούλισικ (66' Ζίγιεχ), Βέρνερ (66' Χάβερτς).
Πηγή: gazzetta.gr