Πέμπτη, 29 Απρίλιος 2021 10:22

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ευκαιρία να πιάσει κορυφή με νίκη κόντρα στο Αιγάλεω

Γράφτηκε από τον

Το Αιγάλεω θα υποδεχτεί σήμερα στις 3 το μεσημέρι η Καλαμάτα (ΕΡΤ Sports 3) και θέλει μόνο νίκη για να ξετυλίξει τα... χθεσινά δώρα σε Νάξο και Σκάλα.

Εκεί όπου οι μέχρι πρότινος συγκάτοικοι στο ρετιρέ του νοτίου ομίλου της Football League Ιάλυσος και Ρόδος άφησαν βαθμούς.
Η Ρόδος γνώρισε μάλιστα την πρώτη της ήττα με 1-0 από την τυπικά γηπεδούχο Σαντορίνη, ενώ ο Ιάλυσος ισοφάρισε στο φινάλε σε 1-1 τον Αστέρα Βλαχιώτη.
Ο Ιάλυσος έχει 14 βαθμούς, η Ρόδος 13 και ακολουθούν με 12 η Καλαμάτα και η Καλλιθέα που αγωνίζονται σήμερα κόντρα σε Αιγάλεω και Νίκη Βόλου, αντίστοιχα.
Η "Μαύρη Θύελλα" ωστόσο θα παίξει στο γήπεδο της και με τρίποντο θα κάνει... Πάσχα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Η νίκη είναι μονόδρομος και για λόγους γοήτρου, καθώς τα ματς με το Αιγάλεω είναι πάντα ντέρμπι και ξυπνούν μνήμες από τις ιστορικές και γεμάτες ένταση αναμετρήσεις των δύο ομάδων πριν από 30 χρόνια. Πέρυσι, Καλαμάτα και Αιγάλεω πανηγύρισαν από μια νίκη στη Football League.
Η Μεσσηνιακή ομάδα επικράτησε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και μάλιστα εκτός έδρας με 2-0 χάρη σε τέρματα των Βουκμίροβιτς (29') και Καζβιρόπουλου (90').
Το Αιγάλεω πήρε τη ρεβάνς από την Καλαμάτα στο δεύτερο γύρο, όπου επικράτησε με 1-0 με γκολ του Τσιλιγγίρη με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 6'
Φέτος το Σίτι μετρά τρεις νίκες και 4 ήττες στη FL και με 9 βαθμούς είναι στην 7η θέση. Το περασμένο Σάββατο χρειάστηκε ένα πέναλτι στο φινάλε για να λυγίσει την αντίσταση του Αστέρα Βλαχιώτη. Την ίδια ώρα η Καλαμάτα δεχόταν τα πρώτα της γκολ στο "Ελ Πάσο" που είχαν ως συνέπεια την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα με 2-1 από την Καλλιθέα, που την έπιασε στην τρίτη θέση με 12 βαθμούς.
Η Καλαμάτα έχει όμως τη δυνατότητα να ξεπεράσει σήμερα τις δύο ομάδες της Ρόδου και εφόσον η Καλλιθέα δεν κερδίσει στο Βόλο, να βρεθεί μόνη στο ρετιρέ.

Η αποστολή

Η προετοιμασία για το σημερινό ματς ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα με το Νίκο Αναστόπουλο, που χθες είδε από κοντά το ματς Αστέρας Βλαχιώτη - Ιάλυσος, να παίρνει στην αποστολή όλους τους ποδοσφαιριστές. Αναλυτικά η αποστολή έχει ως εξής: Ταΐρης, Καπούταγλης. Καραχάλιος, Aραμπατζής (τερματοφύλακες), Παναγιώτου, Μαβινγκά, Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Σαλίν, Ευαγγέλου, Τσελεπίδης, Γκαλίτσιος (αμυντικοί), Ζαχαρόπουλος, Τριανταφυλλάκης, Παπατόλιος, Παυλίδης, Σουμπίνιο, Αναστασόπουλος, Νατσιόπουλος, Καρούτης (μέσοι), Αλεξόπουλος, Κέρι, Ηλιόπουλος, Μπουσμπίμπα, Μαρκόφσκι, Φελίπε (επιθετικοί).

FOOTBALL LEAGUE - ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Τα χθεσινά αποτελέσματα
(8η αγωνιστική)
Αστέρας Βλαχιώτη - Ιάλυσος 1-1
Σαντορίνη Ρόδος 1-0

Το σημερινό πρόγραμμα

Καλαμάτα - Αιγάλεω, 3 μ.μ.
Νίκη Βόλου - Καλλιθέα, 3 μ.μ.
Επισκοπή - Ασπρόπυργος αναβλήθηκε

Η βαθμολογία
1. Ιάλυσος 7-7 14
2. Ρόδος 7-4 13
3.. Καλλιθέα 11-7 12
-. Καλαμάτα 6-2 12
5. Επισκοπή 5-3 11
6. Σαντορίνη 4-4 10
7. Αιγάλεω 5-8 9
8. Αστέρας Βλαχιώτη 3-7 6
9. Νίκη Βόλου 3-5 4
10. Ασπρόπυργος 3-7 4
* Ενα ματς λιγότερο έχουν Ασπρόπυργος και Νίκη Βόλου.