Παρασκευή, 30 Απρίλιος 2021 15:19

UEFA: Μποϊκοτάρει τα social media για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εκφοβισμού

Γράφτηκε από τον

Η UEFA ανακοίνωσε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τα social media της από την Παρασκευή (30/4) έως τη Δευτέρα (3/5) στέλνοντας ένα μήνυμα για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εκφοβισμού.

Ο εκφοβισμός, οι προσβολές και οι ρατσιστικές αναρτήσεις μέσω των social media είναι πλέον ένας δυσάρεστος κανόνας στα social media, γεγονός που επηρεάζει και το ποδόσφαιρο. Θύματα τέτοιων επιθέσεων γίνονται αρκετές φορές ποδοσφαιριστές και προπονητές, ειδικά μετά από κάποια ήττα.

Η UEFA θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα γι' αυτές τις συμπεριφορές αποφάσισε από την Παρασκευή (30/4) έως τη Δευτέρα (3/4) να μποϊκοτάρει τα social media και δεν θα ανεβάζει τίποτα στους λογαριασμούς που διαχειρίζεται.

"Το να αφήνουμε την κουλτούρα του μίσους να μεγαλώνει είναι επικίνδυνο, όχι μόνο για την κοινωνία, αλλά για ολόκληρη την κοινωνία. Γι' αυτό το λόγο στηρίζουμε αυτή την κίνηση. Ήρθε η ώρα το ποδόσφαιρο να πάρει θέση" σχολίασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Με αυτό τον τρόπο η UEFA στέκεται στο πλευρό της FA η οποία επίσης στο επόμενο 4ήμερο θα μποϊκοτάρει τα social media. Μάλιστα, η Premier League επίσης θα συμμετάσχει σε αυτήν την κίνηση.

Το μποϊκοτάζ στα social media είχε ξεκινήσει με τον Τιερί Ανρί ως μία μορφή αντίδρασης στην αδυναμία που δείχνουν οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης απέναντι σε επαναλαμβανόμενα φαινόμενα ρατσισμού και bullying. Στη συνέχεια ακολούθησαν η Σουόνσι και η Ρέιντζερς, με τη δράση αυτή να έχει πάρει πλέον μεγαλύτερη διάσταση.

Πηγή: sport24.gr