Σάββατο, 01 Μάιος 2021 11:01

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Πρώτη με οδηγό την έδρα και την άμυνα

Γράφτηκε από τον

Πάσχα στην κορυφή του νοτίου ομίλου της Football League θα κάνει η Καλαμάτα, καθώς νίκησε προχθές το Αιγάλεω και πέρασε στη βαθμολογία τη Ρόδο και τον Ιάλυσο, που είχαν απώλειες βαθμών στην 8η αγωνιστική.

Η "Μαύρη Θύελλα" βρίσκεται για δεύτερη φορά φέτος, μόνη στο ρετιρέ με 15 βαθμούς, έχοντας ένα βαθμό περισσότερο από τον Ιάλυσο, δύο από τη Ρόδο και τρεις από την Καλλιθέα, από την οποία έχει γνωρίσει τη μοναδική της ήττα στο πρωτάθλημα. Στην 5η θέση με 11 βαθμούς και ένα ματς λιγότερο είναι η Επισκοπή και στην 6η η Σαντορίνη με 10 βαθμούς. Η διαφορά του πρώτου από τον 6ο είναι μόλις πέντε βαθμοί και τούτο σε συνδυασμό με τις εναλλαγές στις πρώτες θέσεις, δείχνουν πόσο μικρές είναι οι διαφορές στον όμιλο.

Η Καλαμάτα οφείλει πλέον να σταθεροποιηθεί στην πρώτη θέση, που θα της δώσει τον τίτλο και την άνοδο για τη SL2, αδιαφορώντας για το τι θα συμβεί με την επικείμενη αναδιάρθρωση, η οποία αν γίνει θα σημάνει την άνοδο για τις 8 από τις 10 ομάδες του ομίλου!
Με τα σημερινά δεδομένα, ωστόσο, τα εισιτήρια είναι δύο και με αυτό το σκεπτικό πορεύεται η "Μαύρη Θύελλα" η οποία μετρά 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και μια ήττα με τέρματα 8-2.
Η μεσσηνιακή ομάδα στηρίζεται στην έδρα και την άμυνα, καθώς έχει κερδίσει στο Δημοτικό Στάδιο τα τρία από τα τέσσερα ματς που έχει δώσει, ενώ έχει κρατήσει το μηδέν σε εφτά αγώνες!
Η εστία της παραβιάστηκε μόνο και μάλιστα εις διπλούν στο "Ελ Πάσο" με συνέπεια να φύγει για πρώτη φορά χωρίς βαθμολογικό όφελος από το γήπεδο. Εκτός έδρας πάντως χάνει μέρος της δύναμής της. Σε τέσσερα ταξίδια, δηλαδή 12 διεκδικήσιμοι βαθμοί, πήρε μόνο πέντε. Νίκησε τον Ασπρόπυργο, αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με Σαντορίνη, Ρόδο και έχασε από την Καλλιθέα.
Αντίθετα στο Στάδιο έχει μόνο μια απώλεια βαθμών με τη Νίκη Βόλου, νικώντας κατά σειρά Επισκοπή, Αστέρα Βλαχιώτη και Αιγάλεω. Οι τρεις από τις 4 νίκες και γενικότερα οι 10 από τους 15 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει είναι εντός έδρας., όπου μπορεί να μην κάνει ευκαιρίες (με εξαίρεση το ματς με Βλαχιώτη), αλλά βρίσκει τον τρόπο να παίρνει αποτελέσματα. Είναι δεδομένο ωστόσο το πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι. Με το Αιγάλεω έκανε την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο στο 82', για να ακολουθήσουν τα δύο γκολ στο φινάλε και σε διάστημα πέντε λεπτών.
Η ομάδα ενώ διαθέτει ποιότητα από τη μέση και μπροστά, δυσκολεύεται στην παραγωγή φάσεων και στο να διασπάσει τις κλειστές άμυνες που βρίσκει πάντα απέναντι της.
Ενδεικτικό ότι σε οχτώ αγωνιστικές έχει πετύχει οχτώ γκολ, μένοντας "ασφαιρη" σε τρία παιχνίδια.

Οχτώ γκολ, ισάριθμοι σκόρερ!

Το εντυπωσιακό στο φετινό πρωτάθλημα της Football League για την Καλαμάτα είναι ότι έχει πετύχει 8 γκολ με ισάριθμους σκόρερ! Ουδείς δηλαδή μέχρι σήμερα δεν έχει ζευγαρώσει τα τέρματα του. Πρώτοι άνοιξαν... λογαριασμό οι Αλεξόπουλος, Μπακαγιόκο που υπέγραψαν το διπλό στον Ασπρόπυργο. Ακολούθησε ο Μπουσμπίμπα που χάρισε τη νίκη με την Επισκοπή. Με τον Αστέρα Βλαχιώτη σκόραραν οι Αναστασόπουλος και Κέρι, στο "Ελ Πάσο" ο Μαρκόφσκι κόντρα στην ομάδα που τον έφερε στην Ελλάδα πριν από 13 χρόνια και τη Μ. Πέμπτη ήταν η σειρά των Φελίπε και Τριανταφυλλάκη να χριστούν σκόρερ, ερχόμενοι από τον πάγκο!

Με Ιάλυσο κλείνει ο πρώτος γύρος

Η συνέχεια για την Καλαμάτα περιλαμβάνει το εκτός έδρας ματς με τον Ιάλυσο, με τον οποίο ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος. Το ντέρμπι κορυφής του νοτίου ομίλου της Football League θα διεξαχθεί την Τετάρτη του Πάσχα στις 5 μ.μ. στο Οικονομίδειο Στάδιο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Tρίτη, 4/5
Σαντορίνη - Αστέρας Βλαχιώτη, 2 μ.μ.

Τετάρτη, 5/5
Νίκη Βόλου - Επισκοπή, 1 μ.μ.
Ιάλυσος - Καλαμάτα, 5 μ.μ.
Καλλιθέα - Αιγάλεω, 5 μ.μ.
Ρόδος - Ασπρόπυργος αναβολή