Σάββατο, 01 Μάιος 2021 13:16

Γ' ΕΘΝΙΚΗ - 9ος ΟΜΙΛΟΣ: Οι "τελικοί" για Διαβολίτσι και Πάμισο στο δρόμο για την παραμονή

Γράφτηκε από τον

Εξι στροφές έμειναν για να ολοκληρωθεί η κούρσα στον 9ο όμιλο της Γ' εθνικής, καθώς λόγω της πανδημίας δεν θα υπάρξει δεύτερος γύρος.

Μετά το πέρας της 13ης αγωνιστικής οι πέντε τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα αποχαιρετήσουν τις εθνικές κατηγορίες, ενώ η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη θα συμμετάσχει σε μπαράζ ανόδου με τους πρωταθλητές των υπόλοιπων ομίλων.
Πάμισος και Διαβολίτσι, δίνουν τη δική τους μάχη για να ανανεώσουν τη θητεία τους στην κατηγορία και μετά από 7 αγωνιστικές έχουν τους ίδιους βαθμούς (9) με την ομάδα του Διαβολιτσίου να έχει όμως ένα ματς λιγότερο (με Εθνικό Σκουλικάδου) τον οποίο αν το κερδίσει, θα βρεθεί στη δεύτερη θέση, αλλά μόλις στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού! Κάτι που δείχνει πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες. Βλέπετε, τέσσερις ομάδες ισοβαθμούν στους 9 βαθμούς που είναι σήμερα η ζώνη του υποβιβασμού.
Το Διαβολίτσι, ο Πάμισος, ο Εθνικός Σκουλικάδου και η Αχαϊκή. Αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα, μία από αυτές θα έπρεπε να υποβιβαστεί, μαζί με τον Διαγόρα Βραχνέικων που έχει 7 βαθμούς, τη Θύελλα Πατρών (6 βαθμοί), τον Παλληξουριακό (4) και το Τσιλιβί (2 βαθμοί).
Τσιλιβή και Παλληξουριακός πολύ δύσκολα θα αποφύγουν το.. μοιραίο, ενώ σε δυσχερή θέση βρίσκονται και οι δύο ομάδες της Αχαϊας, η Θύελλα και ο Διαγόρας. Τα πάντα όμως είναι ανοιχτά, αφού βλέπουμε κάθε αγωνιστική απρόβλεπτα αποτελέσματα. Για παράδειγμα ο Εθνικός Σκουλικάδου νίκησε την περασμένη Κυριακή μέσα στο Αίγιο τον Παναιγιάλειο και την Μ. Τετάρτη ηττήθηκε στην έδρα του από το Διαγόρα Βραχνέικων σε εξ αναβολής αναμέτρηση. Την ίδια μέρα το Διαβολίτσι νίκησε με ανατροπή τον Αίαντα Γαστούνης, παρότι αγωνίστηκε με 11άδα ανάγκης και εκτός έδρας, κόντρα σε μια ομάδα που αν νικούσε θα ανέβαινε στην κορυφή!

Η ομάδα του Διαβολιτσίου έχει μάλιστα το απόλυτο μετά την επανέναρξη της Γ' εθνικής, νικώντας κατά σειρά Τσιλιβή, Βάρδα και Αίαντα Γαστούνης και από την τελευταία θέση που 'ήταν και χωρίς βαθμό, έχει σκαρφαλώσει στην 6η και βλέπει ακόμη και τη... δεύτερη θέση.
Αύριο λόγω Πάσχα δεν υπάρχει φυσικά δράση και η επόμενη αγωνιστική, η 8η, θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή. Μεσοβδόμαδα πάντως την Τετάρτη του Πάσχα υπάρχει το εξ αναβολής ματς Διαβολίτσι - Εθνικός Σκουλικάδου για να κλείσουν οι εκκρεμότητες στον 9ο όμιλο, με ματς που είχαν αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, πριν από τη διακοπή του Νοεμβρίου.
Ως εκ τούτου το Διαβολίτσι έχει να δώσει ακόμα εφτά παιχνίδια μέχρι το φινάλε και ο Πάμισος έξι. Ματς που μπορούν να χαρακτηριστούν "τελικοί" με δεδομένο ότι δεν υπάρχει περιθώριο λάθους και κάθε βαθμός είναι πολύτιμος στη μάχη για την παραμονή.

Οι 37 μέρες που θα κρίνουν τους κόπους της χρονιάς

Οι έξι αγωνιστικές θα διεξαχθούν σε διάστημα 37 ημερών, καθώς το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 6 Ιουνίου. Θα υπάρχει δηλαδή και εμβόλιμη αγωνιστική, στις 26/5 που περιλαμβάνει το μεσσηνιακό ντέρμπι Διαβολίτσι - Πάμισος στο γήπεδο "Καπετάν Βασίλης".
Το Διαβολίτσι θα υποδεχτεί ακόμα στην έδρα του τον Εθνικό Σκουλικάδου, τη Θύελλα Πατρών και τον Διαγόρα Βραχνέικων, ομάδες με στόχο την παραμονή. Εκτός θα παίξει με Ναυπακτιακό Αστέρα, Παλληξουριακό και Αχαϊκή. Θεωρητικά το πιο δύσκολο παιχνίδι μακριά από το γήπεδό του είναι αυτό στη Ναύπακτο, μιας και οι γηπεδούχοι διεκδικούν τον τίτλο και την άνοδο.
Ο Πάμισος έχει τρία ματς στο Μελιγαλά, που χρησιμοποιεί ως έδρα λόγω εργασιών στη Μεσσήνη, με αντιπάλους τον φιλόδοξο Παναιγιάλειο, τον Διαγόρα Βραχνέικων και την πρωτοπόρο Ζάκυνθο. Εκτός θα παίξει με Αχαϊκή, Διαβολίτσι και Αίαντα Γαστούνης την τελευταία αγωνιστική. Αντίθετα το Διαβολίτσι θα δώσει εντός το τελευταίο ματς του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Διαγόρα Βραχνέικων.
Και οι δύο μεσσηνιακές ομάδες δείχνουν ικανές να πετύχουν το στόχο της παραμονής. Το Διαβολίτσι που είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με ήττες από Παναιγιάλειο και Ζάκυνθο, κάνει πορεία πρωταθλητισμού την άνοιξη, ενώ και ο Πάμισος έχει ηττηθεί μόνο στην πρεμιέρα από τον Εθνικό Σκουλικάδου και με 3 γκολ έχει και την καλύτερη άμυνα στον 9ο όμιλο. Στα τρία ματς μετά την επανέναρξη με Ναυπακτιακό Αστέρα, Θύελλα Πατρών και Παλληξουριακό δεν έχει δεχτεί μάλιστα γκολ. Αν σκόραρε και εύκολα.. θα ήταν πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

Στις 3 μ.μ. η σέντρα
με Εθνικό Σκουλικάδου

Στις 3 το μεσημέρι θα ξεκινήσει την Τετάρτη του Πάσχα το εξ αναβολής ματς ανάμεσα στο Διαβολίτσι και τον Εθνικό Σκουλικάδου για την 4η αγωνιστική του 9ου ομίλου της Γ' εθνικής. Ενα σημαντικό ματς για την παραμονή, το οποίο θα διαιτητεύσει ο Παναγάκος με βοηθούς τους Σόβολο και Ισακοβίδη, όλοι από τη Λακωνία, ενώ παρατηρητής θα είναι ο Νίκος Χρονόπουλος (Μεσσηνίας).

Το πρόγραμμα του Παμίσου

8η αγωνιστική (9/5)
Πάμισος - Παναιγιάλειος
9η αγωνιστική (16/5)
Αχαϊκή - Πάμισος
10η αγωνιστική (23/5)
Πάμισος - Διαγόρας Βραχνέικων
11η αγωνιστική (26/5)
Διαβολίτσι - Πάμισος
12η αγωνιστική (30/5)
Πάμισος - Ζάκυνθος
13η αγωνιστική (6/6)
Αίας Γαστούνης - Διαβολίτσι

Το πρόγραμμα του Διαβολιτσίου

4η αγωνιστική - εξ αναβολής (5/5)
Διαβολίτσι - Εθνικός Σκουλικάδου
8η αγωνιστική (9/5)
Ναυπακτιακός Αστέρας - Διαβολίτσι
9η αγωνιστική (16/5)
Διαβολίτσι - Θύελλα Πατρών
10η αγωνιστική (23/5)
Παλληξουριακός - Διαβολίτσι
11η αγωνιστική
Διαβολίτσι - Πάμισος (26/5)
12η αγωνιστική (30/5)
Αχαϊκή - Διαβολίτσι
13η αγωνιστική (6/6)
Διαβολίτσι - Διαγόρας Βραχνέικων

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 7 αγώνες)
1. Ζάκυνθος 11-6 13
2. Ναυπακτιακός Αστέρας 12-5 11
-. Αίας Γαστούνης 12-8 11
-. Παναιγιάλειος 8-7 11
5. ΠΑΟ Βάρδας 6-6 10
6. Διαβολίτσι 7-6 9
-. Πάμισος 4-3 9
-. Εθνικός Σκουλικάδου 7-8 9
-. Αχαϊκή 4-4 9
10. Διαγόρας Βραχνέικων 8-9 7
11. Θύελλα Πατρών 5-9 5
12. Παλληξουριακός 3-7 4
13. Τσιλιβή 3-12 2
* Το ρεπό τους έχουν κάνει Ναυπακτιακός Aστέρας, Θύελλα Πατρών, Παλληξουριακός, Πάμισος, Αχαϊκή, Διαγόρας Βραχνέικων και Διαβολίτσι.
* Ενα ματς λιγότερο έχουν Α.Ο. Διαβολιτσίου και Εθνικός Σκουλικάδου.