Τετάρτη, 05 Μάιος 2021 13:19

Super League 2: Νίκη ανάσα για τη Δόξα Δράμας

Γράφτηκε από τον

Η Δόξα Δράμας επικράτησε του Απόλλωνα Λάρισας με 2-1 εκτός έδρας και ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Καραϊσκάκης αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 με την Παναχαϊκή, ενώ χωρίς σκορ έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον ΟΦ Ιεράπετρας και τα Τρίκαλα.

Η Δόξα Δράμας ήταν η μεγάλη κερδισμένη της δεύτερης αγωνιστικής των playouts της Super League 2, με τους Δραμινούς να παίρνουν τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας με 2-1 εκτός έδρας και να εκμεταλλεύονται την ισοπαλία του Καραϊσκάκη Άρτας με την Παναχαϊκή (3-3), σε ένα χορταστικό παιχνίδι, όπου οι Πατρινοί απέσπασαν τον βαθμό της ισοπαλίας στο 90+3'.

Πλέον η Δόξα Δράμας έχει τέσσερις βαθμούς περισσότερους από τον Καραϊσκάκη, που βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και το Σάββατο (08/05) οι δύο ομάδες αναμετρώνται στη Δράμα σε ένα παιχνίδι που θα καθορίσει την υπόθεση - παραμονή.

ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΔΡΑΜΙΝΟΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Το παιχνίδι ανάμεσα στον Απόλλωνα Λάρισας και τη Δόξα Δράμας διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Γιάκο στο 24', με τους να παίρνουν το πολύτιμο τρίποντο χάρη σε δύο προσωπικά τέρματα του Δημήτρη Μαυριά.

Ο Απόλλων Λάρισας έμεινε στους 25 βαθμούς, έχοντας μόλις έναν παραπάνω από τη Δόξα. Με νίκη κόντρα στον ΟΦ Ιεράπετρας την επόμενη αγωνιστική, ενδεχομένως να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία.

ΙΣΟΠΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Ο Καραϊσκάκης Άρτας υποδέχθηκε την Παναχαϊκή, η οποία ήθελε απλά το βαθμό της ισοπαλίας για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία, κάτι που πέτυχε στο 90+3'.

Οι γηπεδούχοι πήραν με το καλημέρα το προβάδισμα στο σκορ, με τον Φρανσέσκο Λόβριτς στο 4'. Στο 45+1' ο Κουσκουνάς έφερε το παιχνίδι στα ίσια, έπειτα από ασίστ του Γιούση.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έφεραν τούμπα το παιχνίδι, με τον Χουάν Λαρέα να σκοράρει με κοντινή προβολή στο 65', εκμεταλλευόμενος, ασταθή επέμβαση του Μπουργάνη.

Οι παίκτες του Γιάννη Μάγγου είχαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ, χάρη στα τέρματα των Μαύρου στο 72' και Ρούνεϊ Βακενβαι στο 87'. Ωστόσο οι Πατρινοί πέτυχαν γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπάτροβιτς (90+3'), προκαλώντας ψυχρολουσία στους Αρτινούς.

Στην Κρήτη ο ΟΦ Ιεράπετρας αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς σκορ (0-0) με τα Τρίκαλα και έτσι έχασε μεγάλο έδαφος για την παραμονή, έχοντας πλέον ελάχιστες ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία. Φυσικά υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης της Super League 2 με τη Football League και την εξασφάλιση της παραμονής, μέσω αυτής της οδού.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΩΝ PLAYOUTS

Απόλλων Λάρισας - Δόξα Δράμας 1-2

Καραϊσκάκης - Παναχαϊκή 3-3

ΟΦ Ιεράπετρας - Τρίκαλα 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Παναχαϊκή 31

Τρίκαλα 25

Απόλλων Λάρισας 25

Δόξα Δράμας 24

------------------

Καραϊσκάκης 20

ΟΦ Ιεράπετρας 17

Πηγή: sport24.gr