Τετάρτη, 05 Μάιος 2021 19:50

Αρης - Ολυμπιακός 1-1: Ο Φορτούνης και ο... Γκάμα του στέρησαν το τρίποντο - διαβατήριο (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Αρης - Ολυμπιακός 1-1: Ο Φορτούνης και ο... Γκάμα του στέρησαν το τρίποντο - διαβατήριο (βίντεο)

Σε ματς - θρίλερ ο Αρης προηγήθηκε μόλις στο 11' με τον Μάνο, αλλά ο Φορτούνης ισοφάρισε στο 82', ο Μπρούνο Γκάμα έχασε πέναλτι στο 89' και σημάδεψε το δοκάρι στο 90', με αποτέλεσμα ο γηπεδούχος να χάσει τεράστια ευκαιρία για το τρίποντο!

Άρης και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) στο «Κλ. Βικελίδης» σ’ ένα παιχνίδι στο οποίο οι Πειραιώτες ήταν κυρίαρχοι τη διάρκειά του αλλά στο τέλος οι «κίτρινοι» είχαν σπουδαία χαμένη ευκαιρία για νίκη με το χαμένο πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα.

Ό,τι έγινε στο «Κλ. Βικελίδης» για σχεδόν 80 αγωνιστικά λεπτά θα μπορούσε να είχε ξεχαστεί καθώς ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος σ’ αυτό το διάστημα απέναντι στον κακό Άρη, έδειξε την πληρότητά του, αλλά οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν να είχαν πάρει τους βαθμούς που τόσο πολύ χρειαζόταν. Δεν το κατάφεραν γιατί ο Μπρούνο Γκάμα αστόχησε από την άσπρη βούλα στο 88ο λεπτό…

Ο ΜΠΕΝΑΛΟΥΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Η επιστροφή του Γιοχάν Μπεναλουάν στο αρχικό σχήμα (αντί του Λίντσεϊ Ροζ) αποτέλεσε τη μοναδική παρέμβαση του Άκη Μάντζιου στην 11αδα του Άρη. Αντιθέτως διατήρησε τους Σούντγκρεν Σάκιτς στα αμυντικά άκρα όπως και τους Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο στον άξονα. Δεν άλλαξε κάτι ούτε στην επιθετική τριάδα με τους Γκάμα, Μαντσίνι, Μάνο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε προαναγγείλει αλλαγές στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού καθώς στο δικό του 4-2-3-1 ο Εμβιλά ήταν ο δεύτερος στόπερ με τον Σεμέδο και οι Ντρέγκερ, Ρέπτσιουκ στα άκρα. Τιάγκο Σίλβα και Σουρλής τα δύο αμυντικά χαφ, μπροστά τους ο Βαλμπουενά με τους Βρουσάι-Ραντζέλοβιτς στα άκρα και τον Κάιπερς στην κορυφή της επίθεσης.

ΜΑΝΟΣ, VAR ΚΑΙ 1-0

Ο Άρης είχε υψηλό κίνητρο και το απέδειξε στα πρώτα 12-13 αγωνιστικά λεπτά. Θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι στις δύο φάσεις του Ντάνιελ Μαντσίνι αλλά στη μία ο Αργεντίνος έχασε το κοντρόλ και στη δεύτερη μάλλον σούταρε από… υποχρέωση αποφεύγοντας να παίξει ένας εναντίον ενός με τον Εμβιλά. Του πιστώνεται όμως η συμμετοχή στο γκολ του Δημήτρη Μάνου καθώς από τα πόδια του ξεκίνησε η φάση για να ακολουθήσει η ασίστ του Λούκας Σάσα. Ο Τζολάκης έκανε τρομερή απόκρουση στο πλασέ του Μάνου αλλά η μπάλα πήρε μια περίεργη τροχιά και από το κεφάλι του επιθετικού του Άρη πέρασε τη γραμμή της εστίας, πράγμα το οποίο επιβεβαιώθηκε από το VAR (1-0, 11’).

ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (σ.σ. η κατοχή μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ του με το 68%) πατώντας στον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και δημιουργικά, στις κινήσεις που έκαναν στον χώρο οι Βρουσάι, Κάιπερς, Βαλμπουενά και τις οποίες δεν μπόρεσε να ελέγξει ο Άρης. Μετά το δοκάρι (από πλασέ του Ντρέγκερ) στο 2ο λεπτό, η σπουδαιότερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους σημειώθηκε στο 19’. Δημιουργός ήταν ο Εμβιλά, ο Κάιπερς έπιασε στον ύπνο τον Μπεναλουάν, εκμεταλλεύτηκε και την άστοχη έξοδο του Κουέστα, αλλά στο πλασέ που επιχείρησε η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια την απομάκρυνε ο Σούντγκρεν. Έτσι κύλησε το πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός «έτρεξε» πολύ τον Άρη ο οποίος αναγκάστηκε να είναι συνεχώς σε θέση άμυνα καθώς δεν είχε κράτημα μπάλας (Μπρούνο Γκάμα και Μπερτόγλιο έκαναν κακό πρώτο ημίχρονο), ούτε αξιοποίηση των φάσεων στο transition παιχνίδι. Ωστόσο, βάσει της εικόνας τους στο γήπεδο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έφτασαν σε επίπεδο ουσιαστικών τελικών ευκαιριών καθώς ένα σουτ του Ραντζέλοβιτς (28’) χτύπησε στα σώματα και μια κεφαλιά του Βρουσάι (35’) δεν απείλησε. Στο ίδιο σημείο ο Άκης Μάντζιος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Γιώργου Δεληζήση.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕ, Ο ΑΡΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕ

Οι ρόλοι δεν αντιστράφηκαν στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνου καθώς ο Ολυμπιακός διατήρησε τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας, αν και δεν είχε την ίδια επιθετικότητα. Σε δύο περιπτώσεις, ο Ραντζέλοβιτς πέταξε στα σκουπίδια δύο σημαντικές στιγμές, ειδικά αυτή του 52ου λεπτού όπου η προβολή του Κουέστα πρόλαβε την εκτέλεσή του.

Στο 68’ οι δύο προπονητές έκαναν τις πρώτες παρεμβάσεις τους στο παιχνίδι καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στο παιχνίδι τους Χασάν, Φορτούνη ενισχύοντας την κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Άκης Μάντζιος άλλαξε τη διάταξή του σε 4-3-3 με την είσοδο του Ματίγια και χρησιμοποιώντας τον Σάντε Σίλβα στην κορυφή της επίθεσης. Τρία λεπτά αργότερα, οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν να είχαν αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα αλλά στο πλασέ του Λούκας Σάσα η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι. Ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε και τον Ελ Αραμπί στο παιχνίδι στο 77ο λεπτό, ενώ ο Άκης Μάντζιος αναγκάστηκε να περάσει τον Σάκιτς στον άξονα μετά τον τραυματισμό του Τζέγκο.

Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Δύο αλλαγές του Μαρτίνς έφεραν την ισορροπία στο παιχνίδι στο 82ο λεπτό. Μετά τη σέντρα του Ρατζέλοβιτς, ο Χασάν έγινε κάτοχος της μπάλας, την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Φορτούνη ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν αποκτήσει και το προβάδισμα δύο λεπτά μετά αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε την μπάλα στο σουτ του Χασάν.

Ο ΓΚΑΜΑ ΠΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά και στο 88’ μετά από εξαιρετικό συνδυασμό, ο Μπερτόγλιο ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Τιάγκο Σίλβα. Ο Μπρούνο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος έπιασε το φαλτσαριστό σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι! Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Μπρούνο Γκάμα είδε την κίνηση του Ματέο Γκαρσία στον χώρο αλλά ο Αργεντίνος γλίστρησε κι έτσι τελείωσε το παιχνίδι.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Δεληζήσης (39’ Ροζ), Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο (79’ Ματέο Γκαρσία), Μπερτόγλιο (68’ Σίλβα), Γκάμα, Μαντσίνι (79’ Ιωάννου), Μάνος (Ματίγια).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Σεμέδο, Εμβιλά, Σίλβα, Βρουσάι (68’ Χασάν), Κάιπερς (77’ Ελ Αραμπί), Ντρέγκερ (77’ Καλογερόπουλος), Βαλμπουενά (68’ Φορτούνης), Ρέαπτσιουκ, Σουρλής (77’ Μπουχαλάκης), Ραντζέλοβιτς,

Πηγή: www.gazzetta.gr