Πέμπτη, 06 Μάιος 2021 10:56

ΙΑΛΥΣΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0: Παραμένει στην κορυφή μετά τη δίκαιη μοιρασιά στο ντέρμπι

Γράφτηκε από τον
ΙΑΛΥΣΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0: Παραμένει στην κορυφή μετά τη δίκαιη μοιρασιά στο ντέρμπι

Χωρίς νικητή και γκολ ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής του Νοτίου Ομίλου της Football League ανάμεσα στον Ιάλυσο και την Καλαμάτα, με τη μεσσηνιακή ομάδα να διατηρεί τον ένα βαθμό της διαφοράς της από τους "ερυθροκίτρινους" και να αποσπάται 3 βαθμούς απ' τη Ρόδο και τη Σαντορίνη, που έχουν ένα ματς λιγότερο.

Η “Μαύρη Θύελλα” με το χθεσινό 0-0 στη Ρόδο παραμένει στην πρώτη θέση, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και έχει μπροστά της δύο διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια με Σαντορίνη και Ασπρόπυργο, ώστε να διατηρήσει ή και να αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες της.
Αυτή ήταν η 4η “λευκή” ισοπαλία για την Καλαμάτα, η οποία έχει κρατήσει το μηδέν σε 8 από τα 9 παιχνίδια που έχει δώσει!
Οσον αφορά το ματς στο “Οικονομίδειο” Στάδιο, ο Ιάλυσος μπήκε καλύτερα, αλλά από το 20ο λεπτό και μετά η Καλαμάτα ανέβασε στροφές και ήταν ανώτερη. Αμφότερες είχαν από μια μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο.
Οι γηπεδούχοι στο 17’ όταν ο Χατζησάββας προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ταΐρη με δυνατό σουτ το οποίο κατέληξε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Και οι φιλοξενούμενοι στο 32’, με τον Φελίπε, ο οποίος υποδέχθηκε με εξαιρετικό τρόπο την μπάλα μέσα στην περιοχή, εξαπέλυσε το σουτ, όμως ο Ανδρούτσος ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε πέφτοντας στην κλειστή αριστερή του γωνία.
Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι ελάχιστες.
Ο Ιάλυσος δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για την εστία της Καλαμάτας, που μετά το 70’ ανέβασε ψηλά τις γραμμές της, αλλά δεν βρήκε το γκολ που θα της έδινε τη νίκη. Στα αξιοσημείωτα ένα μακρινό σουτ του Σουμπίνιο στο 85’ που πέρασε άουτ και η κεφαλιά του Αλεξόπουλου στο 87’ που κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Ιάλυσου.
Ετσι το 0-0 ήρθε φυσιολογικά με τις δύο ομάδες να ενδιαφέρονται περισσότερο στο να μην ηττηθούν.
ΙΑΛΥΣΟΣ: Ανδρούτσος, Γκέζος, Σκεντεράι, Τερζίου, Καρπαθάκης, Γιώργου (81’ Μανιώτης), Παπουτσογιαννόπουλος (90’ Σταθόπουλος), Ρούσσος, Παπαδόπουλος, Μαστραντωνάκης (78’ Χριστόπουλος), Χατζησάββας.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Τσελεπίδης, Μπακαγιόκο, Τριανταφυλλάκης (65’ Αλεξόπουλος), Παπατόλιος, Παυλίδης (80’ Νατσιόπουλος) Σουμπινιο (94’ Καρούτης), Μπουσμπίμπα (65’ Ηλιόπουλος), Φελίπε (80 Μαρκόφσκι)

FOOTBALL LEAGUE - ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(9η αγωνιστική)
Σαντορίνη – Αστέρας Βλαχιώτη 1-0
Νίκη Βόλου Επισκοπή 0-0
Ιάλυσος – Καλαμάτα 0-0
Καλλιθέα – Αιγάλεω αναβλήθηκε
Ρόδος – Ασπρόπυργος αναβλήθηκε


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 9 αγωνιστικές)
1. Καλαμάτα 8-2 16
2. Ιάλυσος 7-7 15
3. Ρόδος 7-4 13
-. Σαντορίνη 5-4 13
5. Καλλιθέα 11-8 12
-. Επισκοπή 5-3 12
7. Αιγάλεω 5-10 9
8. Νίκη Βόλου 4-5 8
9. Αστέρας Βλαχιώτη 3-8 6
10. Ασπρόπυργος 3-7 4
* Τρία ματς λιγότερα έχει ο Ασπρόπυργος
* Ενα ματς λιγότερο έχουν Επισκοπή, Νίκη Βόλου, Καλλιθέα, Αιγάλεω, Ρόδος

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή 9 Μαΐου)
Αιγάλεω – Νίκη Βόλου
Επισκοπή – Ρόδος
Καλλιθέα – Ιάλυσος
Ασπρόπυργος – Αστέρας Βλαχιώτη
Καλαμάτα - Σαντορίνη