Πέμπτη, 06 Μάιος 2021 00:41

Superleague: «Μάχη» Παναθηναϊκού - ΑΕΚ, «ευρωπαίος» ξανά ο ΠΑΟΚ

Γράφτηκε από τον
Superleague: «Μάχη» Παναθηναϊκού - ΑΕΚ, «ευρωπαίος» ξανά ο ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε την Ενωση στο ΟΑΚΑ και «κλείδωσε» την ευρωπαϊκή του έξοδο. Ακολουθεί ο «τελικός» της Λεωφόρου, όπου ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ, που ανάλογα το αποτέλεσμά του θα δούμε αν κριθεί η υπόθεση «Ευρώπη» ή η αγωνία... χτυπήσει κόκκινο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 7ης αγωνιστικής των play off, καθώς κέρδισε την ΑΕΚ με 2-1 (Κρμέντσικ, Σβαμπ οι σκόρερ του, μείωσε ο Τάνκοβιτς στο φινάλε) στο ΟΑΚΑ, πέρασε δεύτερος και «κλείδωσε» την έξοδό του στο Conference League της επόμενης σεζόν.

Ο Αρης από την πλευρά του έμεινε μεν στο 1-1 με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και «υποχώρησε» 3ος, όμως με γνώμονα τα άλλα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής δεν λογίζεται ως «χαμένος», αφού άνοιξε τη διαφορά του από τον 4ο στο «+4» και παρέμεινε στο «+7» από τον πέμπτο Παναθηναϊκό. Πάντως ο Αρης απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει, καθώς βρήκε πρώτος δίχτυα απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που παρατάχθηκαν με πολλούς «αναπληρωματικούς», αλλά ο Φορτούνης ισοφάρισε στο 82' και στη συνέχεια ο Μπρούνο Γκάμα «έχασε» δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά (χαμένο πέναλτι στο 89', δοκάρι στο 90').

Πλέον την Κυριακή (9/5) θα έχουμε, κακά τα ψέματα, έναν «ευρωπαϊκό» τελικό, όπου ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» παραχώρησαν σήμερα (5/5) ισοπαλία 2-2 στον Αστέρα Τρίπολης, αποτέλεσμα που τους έφερε στο «-3» από την Ενωση που ηττήθηκε λίγο αργότερα από τους Θεσσαλονικείς και εκμηδένισε μαθηματικά τις όποιες ελπίδες των Αρκάδων για ευρωπαϊκή έξοδο. Εάν το «τριφύλλι» κερδίσει το επερχόμενο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ θα περάσει στην τέταρτη θέση και οι «κιτρινόμαυροι» 5οι καθώς θα «πάρει» τη μεταξύ τους ισοβαθμία (θα το πράξει και με ισοπαλία, όμως θα παραμείνει στο -3). Αντίθετα σε περίπτωση νίκης της ΑΕΚ τότε η Ενωση θα εξασφαλίσει μίνιμουμ την 4η θέση μέχρι το φινάλε της σεζόν και θα «κλειδώσει» την ευρωπαϊκή της συμμετοχή, αφού θα υπερτερεί πλέον στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 7ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Αρης – Ολυμπιακός 1-1
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-2
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ολυμπιακός 83
-------------------------
ΠΑΟΚ 61
Αρης 59
ΑΕΚ 55
---------------------------
Παναθηναϊκός 52
Αστέρας Τρίπολης 46

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 9/5
ΠΑΟΚ - Αρης (15.00)
Αστέρας Τρίπολης- Ολυμπιακός (17.15)
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (19.30)

Πηγή: www.gazzetta.gr