Κυριακή, 09 Μάιος 2021 11:40

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Νίκη με Σαντορίνη για να εδραιωθεί στην κορυφή

Γράφτηκε από τον

Ο δεύτερος γύρος στη Football League ξεκινά σήμερα Κυριακή στο Νότιο όμιλο, με την Καλαμάτα να υποδέχεται στις 5 μ.μ. τη Σαντορίνη 2020. Ενα ματς που θα μεταδοθεί ζωντανά από την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ (ERT SPORTS).

Οι Νησιώτες αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη, καθώς ισοβαθμούν με τη Ρόδο στην τρίτη θέση και βρίσκονται στο -3 από τη "Μαύρη Θύελλα", η οποία οδηγεί την κούρσα.
Η μεσσηνιακή ομάδα μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Ιάλυσο, θέλει να επιστρέψει στις νίκες ώστε να εδραιωθεί στην κορυφή.
Και αυτό γιατί ο δεύτερος Ιάλυσος δεν θα αγωνιστεί με την Καλλιθέα, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στην αθηναϊκή ομάδα, ενώ η Ρόδος έχει δύσκολο έργο, μιας και φιλοξενείται από την Επισκοπή. Η Καλαμάτα έχει λοιπόν την ευκαιρία να αποσπαστεί από τους διώκτες της, παίρνοντας το πέμπτο φετινό τρίποντο και τέταρτο στην έδρα της. Εκεί όπου δεν έχει νικήσει φέτος μόνο τη Νίκη Βόλου.
Στον αντίποδα η Σαντορίνη δεν έχει νίκη εκτός έδρας (2 ισοπαλίες, 2 ήττες), αλλά είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Ενδεικτικό ότι σε εννέα αγώνες, δεν έχει πετύχει, ούτε δεχτεί περισσότερα από ένα γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο μάλιστα δεν έχει σκοράρει! Στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου, στις 28 Μαρτίου Σαντορίνη και Καλαμάτα είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς τέρματα. Αυτή είναι μία από τις τέσσερις "λευκές" ισοπαλίες για την Καλαμάτα, που έχει κρατήσει το μηδέν σε 8 από τους εννέα αγώνες της.
Με "όπλο" την άμυνα θα επιδιώξει λοιπόν να νικήσει τη Σαντορίνη και να κάνει ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στο νότιο όμιλο.
Ο Νίκος Αναστόπουλος δεν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον τραυματία Κέρι, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Αναστασόπουλου.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Τέσσερις αναμετρήσεις θα γίνουν σήμερα Κυριακή για την 10η αγωνιστική του νοτίου ομίλου της Football League, αφού όπως προαναφέραμε αναβλήθηκε το ματς Καλλιθέα - Ιάλυσος. Στα αξιοσημείωτα ότι επιστρέφει στη δράση μετά από τρεις εβδομάδες ο Ασπρόπυργος που ταλαιπωρήθηκε από τον κορονοϊό. Οι ουραγοί θα παραταχθούν μάλιστα με νέο προπονητή απέναντι στον Αστέρα Βλαχιώτη, αφού ο Ηλίας Φυντάνης πήρε τη θέση του Κριστόφ Βαζέχα. Στον αντίποδα ο Γιώργος Βαζάκας παραιτήθηκε από τον Αστέρα και οι Λάκωνες ψάχνονται για τον αντικαταστάτη του.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

Κυριακή, 5 μ.μ.
Αιγάλεω-Νίκη Βόλου
Κατόπης (Σάμου), Φίλος (Βοιωτίας), Κωνστάντιος (Εύβοιας)
4ος: Ντάουλας (Δυτ. Αττικής)
Επισκοπή-Ρόδος
Κρασαγάκης. Δασκαλάκης, Μαυραντωνάκης (Ηρακλείου)
4ος: Κουκουράκης (Χανίων)
Ασπρόπυργος -Αστέρας Βλαχιώτη
Αντωνίου, Καραθανάσης (Ανατ. Αττικής), Δέτση (Αθηνών)
4ος: Βλάχος (Ανατ. Αττικής)
Καλαμάτα-Σαντορίνη 2020
Λεμπέσης (Πειραιά), Βεργέτης (Αργολίδας), Καραλής (Ηλείας)
4ος: Μπαϊρακτάρης (Αθηνών)

Η βαθμολογία
(σε 9 αγωνιστικές)
1. Καλαμάτα 8-2 16
2. Ιάλυσος 7-7 15
3. Ρόδος 7-4 13
-. Σαντορίνη 5-4 13
5. Καλλιθέα 11-8 12
-. Επισκοπή 5-3 12
7. Αιγάλεω 5-10 9
8. Νίκη Βόλου 4-5 8
9. Αστέρας Βλαχιώτη 3-8 6
10. Ασπρόπυργος 3-7 4
* Τρία ματς λιγότερα έχει ο Ασπρόπυργος
* Ενα ματς λιγότερο έχουν Επισκοπή, Νίκη Βόλου, Καλλιθέα, Αιγάλεω, Ρόδος.