Κυριακή, 09 Μάιος 2021 16:33

Η Καλαμάτα 1-0 τη Σαντορίνη με Ηλιόπουλο στο 94'! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Με γκολ του Μεσσήνιου  Κώστα Ηλιόπουλου στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Καλαμάτα νίκησε με 1-0 τη Σαντορίνη και εδραιώνεται στην κορυφή του νοτίου ομίλου της Football League.

H  Καλαμάτα, όπως και με το Αιγάλεω, έτσι και σήμερα, βρήκε τη λύση στο τέλος μ' έναν παίκτη που ήρθε από τον πάγκο. Ο Ηλιόπουλος ήταν εκεί που έπρεπε στην ασθενή απέκρουση του Δερμιτζάκη στο σουτ του Σουμπίνιο και έγινε ο 9ος φετινός σκόρερ της "Μαύρης Θύελλας", στην οποία κανείς παίκτης δεν έχει σημειώσει φέτος δύο γκολ.

Ο Ηλιόπουλος αφιέρωσε μάλιστα το γκολ στον Μιχάλη Ζαχαρόπουλο που πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, σηκώνοντας τη φανέλα του συμπαίκτη του! Οσον αφορά την εικόνα της αναμέτρησης, η Καλαμάτα παρουσιάστηκε βελτιωμένη κόντρα' σ' έναν δύσκολο αντίπαλο, έψαξε μέχρι το τέλος το γκολ, κυρίως με σουτ εκτός περιοχής και από ένα τέτοιο σουτ (που απέκρουσε αρχικώς ο γκολκίπερ της Σαντορίνης) ήρθε το γκολ. Μια αγχωτική νίκη, αλλά πολύτιμη, καθώς η Καλαμάτα αποσπάστηκε 4 βαθμούς από τον Ιάλυσο και πέντε βαθμούς από τη Ρόδο, που έχουν ένα ματς λιγότερο. Ετσι ξεκίνησε ιδανικά το δεύτερο γύρο στη Football League.

Τέλος στο ματς. Καλαμάτα - Σαντπρίνη 1-0 με γκολ του Ηλιόπουλου στο 94'

Ο Σουμπίνιο σούταρε εκτός περιοχής, ο Δερμιτζάκης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ηλιόπουλος που καραδοκούσε έστειλε την μπάλα μέσα στην περιοχή στα δίχτυα.  Ο σκόρερ σήκωσε και έδειξε στην κερκίδα μια φανέλα του Ζαχαρόπουλου, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Μια κίνηση με νόημα από τον μεσσήνιο επιθετικό της "Μαύρης Θύελλας".

94' Γκοοοοοοοολ 1-0

Εξι λεπτά οι καθυστερήσεις.

93' Νέο σουτ του Αλεξόπουλου εκτός περ

90' Αλλαγή για τη Σαντορίνη. Ο Παπατζίκος στη θέση του Ντινιωτάκη.

Ψάχνει η Καλαμάτα το γκολ της νίκης.

89' Ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Νατσιόπουλου εκτός περιοχής, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

86' Ο Αναστασόπουλος έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι.

85' Σε αντεπίθεση ο Σκαθαρούδης ξέφυγε από τον Κωνσταντινόπουλο και έκανε κούρσα προς την εστία, αλλά καθυστέρησε και κόπηκε.

84' Φάουλ Νατσιόπουλου, ο Δερμιτζάκης χάνει αρχικά την μπάλα, αλλά μπλόκαρε σε δεύτερο χρόνο πριν προλάβει να την βρει κάποιος παίκτης της Καλαμάτας.

Στο Μελιγαλά Πάμισος - Παναιγιάλειος 0-1 με γκολ του Μαρκόπουλου στο 73'

Το ρολόι δείχνει το 83ο λεπτό στο Δημοτικό Στάδιο. Καλαμάτα - Σαντορίνη 0-0.

79' Διπλή αλλαγή για την Καλαμάτα. Μπαίνουν Νατσιόπουλος, Ηλιόπουλος και βγαίνουν Παυλίδης και Φελίπε.

72' Κίτρινη κάρτα στον Μπακαγιόκο, που έκοψε επικίνδυνη αντεπίθεση, αλλά το φάουλ είναι σε καλό σημείο για τη Σαντορίνη. Καλή εκτέλεση φάουλ από τον Μπουντόπουλο, με την μπάλα να περνά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

71' Δεύτερη αλλαγή για την Καλαμάτα. Μπαίνει ο Αλεξόπουλος και βγαίνει ο Τριανταφυλλάκης.

69' Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς. τη βλέπει ο Λάμπρου.

67' Πρώτη αλλαγή για την Καλαμάτα. Ο Μαρκόφσκι στη θέση του Μπουσμπίνα. Δύο αλλαγές και η Σαντορίνη,  Μπαίνουν Μπουντόπουλος, Σκαθαρούδης, αντί των Σιμιτζή, Μηνά

63' Σκοράρει η Σαντορίνη με κεφαλιά του Παντίδου, από κόρνερ του Ερρίκου, αλλά το γκολ ακυρώνεται γιατί ο ρέφερι Λεμπέσης σφύριξε επιθετικό φάουλ του σκόρερ στον Τσελεπίδη.

Η Καλαμάτα έχει την κατοχή της μπάλας και ψάχνει να βρει τρόπους να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

59' Μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ο Μαβινγκά σέντραρε από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τους αμυντικούς, αλλά ο Τριανταφυλλάκης από τη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και να στη στείλει στα δίχτυα.

55' Δεύτερη αλλαγή για τη Σαντορίνη, αλλά αναγκαστική. Αποχωρεί τραυματίας ο Κανουλας και μπαίνει ο Γιουκούδης. Απώλεια για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο υψηλόσωμος επιθετικός ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Σαντορίνης και αυτός που είχε και τις δύο καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο.

50' Ευκαιρία για την Καλαμάτα, Ο Σουμπίνιο ελίχθηκε εκτός περιοχής και πάσαρε για τον Παυλίδη που μπήκε μέσα στην περιοχή, πλάσαρε αλλά το πλασέ του κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Με δύο γρήγορα γκολ του Στέλιου Νάκα στο 4' και στο 6' ο Ναυπακτιακός Αστέρας κέρδισε με 2-0 το Διαβολίτσι στη Ναύπακτο και έπιασε κορυφή στον 9ο όμιλο της Γ' εθνικής. Στο Μελιγαλά έχουμε ημίχρονο Πάμισος - Παναιγιάλειος 0-0.

Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο, με αλλαγή για τη Σαντορίνη. Ο Λάμπρου στη θέση του Πολύζου. 

Ημίχρονο στο Δημοτικό Στάδιο. Καλαμάτα - Σαντορίνη 0-0

40' Καλή στιγμή για την Καλαμάτα. Ο Τριανταφυλλάκης είχε χώρο και χρόνο εκτός περιοχής, έπιασε το σουτ με την μπάλα να περνά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

39' Απειλεί η Σαντορίνη από στημένη φάση. Ο Ερρίκος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Κανούλας πήρε την κεφαλιά που πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Στο ματς στο Δημοτικό Στάδιο, ο Κανούλας στο 35' έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και δεξιά σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ από το κάθετο.

Την ίδια ώρα για το πρωτάθλημα της Γ' εθνικής, Πάμισος και Παναιγιάλειος είναι στο 0-0 μετά από 30 λεπτά στο γήπεδο του Μελιγαλά.  Στη Ναύπακτο ο Ναυπακτιακός Αστέρας έχει προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι στο Διαβολίτσι και ενώ το ματς θέλει ακόμα 10 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Η Καλαμάτα έχει την εδαφική περιοχή, με τη Σαντορίνη να έχει οπισθοχωρήσει. 

31' Ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ο Μπουσμπίμπα ξέφυγε από αριστερά και με σέντρα βρήκε στο β' δοκάρι τον Παυλίδη που έπιασε το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 23' ο Αναστασόπουλος δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνά άουτ. Αρχίζει και ανεβάζει στροφές η Καλαμάτα.

Σε διάστημα ενός λεπτού η Καλαμάτα πλησίασε δύο φορές το γκολ. Στο 19' από σέντρα του Κωνσταντινόπουλου, ο Φελίπε δεν βρήκε όπως ήθελε την μπάλα με προβολή, η φάση συνεχίστηκε με τους Σουμπίνιο - Φελίπε - Τριανταφυλλάκη να συνδυάζονται και τον τελευταίο να μπαίνει από δεξιά μέσα στην περιοχή, αλλά στο γύρισμα που έκανε δεν βρήκε συμπαίκτη. 

Φθάσαμε το 13ο λεπτό, χωρίς κάτι ιδιαίτερο το ματς.

Για την Καλαμάτα την εστία για 10ο σερί παιχνίδι υπερασπίζεται ο Ταϊρης, έχοντας δεξιά τον Μαβινγκά και αριστερά τον Κωνσταντινόπουλο, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνθέτουν και πάλι οι Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης. Στον άξονα είναι οι Αναστασόπουλος, Παυλίδης, Σουμπίνιο, στις πτέρυγες οι Τριανταφυλλάκης, Μπουσμπίμπα και στην κορυφή της επίθεσης ο Φελίπε.

4' Πρώτη καλή στιγμή για την Καλαμάτα. Ο Παυλίδης πάσαρε για τον Σουμπίνιο, που πλάσαρε εκτός περιοχής, αλλά όχι με δύναμη και μπλόκαρε εύκολα ο Δερμιτζάκης. 

Ξεκίνησε ο αγώνας.

Υψηλές και σήμερα οι θερμοκρασίες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. 

Ολα έτοιμα για να ξεκινήσει το ματς. Διαιτητής είναι ο Λεμπέσης από τον Πειραιά.  Λιγότερος κόσμος σήμερα στο γήπεδο, σε σχέση με προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια. Πιο... αυστηρό το πρωτόκολλο ύστερα και από τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά ότι θα εισηγηθεί τη διακοπή της Super League 2.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, Αναστασόπουλος, Παυλίδης, Σουμπίνιο, Φελίπε, Μπουσμπίμπα, Τριανταφυλλάκης.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Δερμιτζάκης, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Ερρίκος, Σιμιτσής, Ντινιωτάκης, Μηνάς, Πολύζος, Κανούλας, Ιβανίδης, Κουρέλας.