Δευτέρα, 10 Μάιος 2021 10:26

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 1-0: "Λύτρωση" στο 93' με Ηλιόπουλο! (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 1-0: "Λύτρωση" στο 93' με Ηλιόπουλο! (βίντεο-φωτογραφίες)

Ο επιμένων... νικά και η Καλαμάτα, όπως με το Αιγάλεω, έτσι και χθες με τη Σαντορίνη, βρήκε τη λύση στο τέλος και εδραιώνεται στην κορυφή του νοτίου ομίλου της Football League.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Μεσσήνιου Κώστα Ηλιόπουλου να έρθει από τον πάγκο στο 79' και να σκοράρει, 14 λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι. Ο έμπειρος επιθετικός ήταν εκεί που έπρεπε στο 93', στην ασθενή απόκρουση του Δερμιτζάκη στο σουτ του Σουμπίνιο και έγινε ο 9ος φετινός σκόρερ της "Μαύρης Θύελλας", στην οποία κανείς παίκτης δεν έχει σημειώσει φέτος δύο γκολ!

Ο Ηλιόπουλος αφιέρωσε μάλιστα το τέρμα στον Μιχάλη Ζαχαρόπουλο που πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, σηκώνοντας στον αέρα του Δημοτικού Σταδίου τη φανέλα του συμπαίκτη του!

Μόνο η Καλαμάτα βρήκε δίχτυα!

Μια κίνηση με νόημα από τον... Ηλιόπουλο, που ήταν ο μοναδικός παίκτης που σκόραρε αυτή την αγωνιστική στο νότιο όμιλο. Και αυτό γιατί τα ματς του Αιγάλεω με τη Νίκη Βόλου και της Επισκοπής με τη Ρόδο ολοκληρώθηκαν ισόπαλα χωρίς τέρματα, ενώ αναβλήθηκαν οι αγώνες Καλλιθέα - Ιάλυσος και Ασπρόπυργος - Αστέρας Βλαχιώτη λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Ετσι η Καλαμάτα αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από το δεύτερο Ιάλυσο και πέντε από την τρίτη Ρόδο, που έχουν ένα ματς λιγότερο, ξεκινώντας ιδανικά το δεύτερο γύρο.

Το έψαξε μέχρι το τέλος

Οσον αφορά το χθεσινό ματς, η μεσσηνιακή ομάδα παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια. Κόντρα σ' έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο, που δεν σκοράρει, αλλά ούτε δέχεται εύκολα γκολ, έψαξε το γκολ μέχρι το τέλος και δικαιώθηκε. Το έκανε κυρίως με σουτ εκτός περιοχής και από ένα τέτοιο σουτ (του Σουμοίνιο που απέκρουσε ο γκολκίπερ της Σαντορίνης) ήρθε το γκολ που έδωσε την τέταρτη εντός έδρας νίκη και πέμπτη συνολικά στο πρωτάθλημα.
Η Καλαμάτα ξεκίνησε μουδιασμένα, αλλά μετά το πρώτο 20λεπτο κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, απειλώντας με Φελίπε, Τριανταφυλλάκη, Αναστασόπουλο. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους καταγράφηκε στο 31'. Ο Μπουσμπίμπα ξέφυγε από αριστερά, είδε την κίνηση του Παυλίδη στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο τελευταίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα άουτ.

Η Καλαμάτα είχε την εδαφική υπεροχή και η Σαντορίνη απείλησε στο πρώτο μέρος μόνο με τον Κανούλα με σουτ στο 39' και κεφαλιά στο 39' (από φάουλ του Ερρίκου) που κατέληξαν άουτ. Ιδια κατάληξη είχε και το σουτ του Τριανταφυλλάκη στο 40' εκτός περιοχής.

Πλήγμα για Σαντορίνη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για την Καλαμάτα. Στο 50' ο Σουμοίνιο ελίχθηκε εκτός περιοχής και πάσαρε για τον Παυλίδη που μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ του κόντραρε σε πόδια και έφυγε κόρνερ. Στο 55' ο Νίκος Παντέλης αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον πιο επικίνδυνο παίκτη για τη Σαντορίνη, τον Κανούλα. Ο υψηλόσωμος επιθετικός τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Γιουκούδης. Κάτι που έκανε τη Σαντορίνη να οπισθοχωρήσει ακόμη περισσότερο.
Η Καλαμάτα είχε τον απόλυτι έλεγχο του ματς και στο 59' άγγιξε το γκολ, όταν από σέντρα του Μαβινγκά από δεξιά και αδράνεια των αμυντικών, ο Τριανταφυλλάκης δεν μπόρεσε από την μικρή περιοχή να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα.

Στο 63' από κόρνερ του Ερρίκου, ο Παντίδος σκόραρε με κεφαλιά, αλλά ο ρέφερι Λεμπέσης από τον Πειραιά υπέδειξε επιθετικό φάουλ του σκόρερ στον Τσελεπίδη.

Οι κινήσεις από τον πάγκο

Ο Νίκος Αναστόπουλος ξεκίνησε από το 67' τις αλλαγές ώστε να φρεσκάρει την επιθετική γραμμή, καθώς η Καλαμάτα είχε κλείσει τη Σαντορίνη στο μισό γήπεδο και πίεζε για το γκολ.
Μπήκε αρχικά ο Μαρκόσφκι αντί του Μπουσμπίμπα, που δεν είναι καλός το τελευταίο διάστημα, στο 71' πέρασε στο ματς και ο Αλεξόπουλος στη θέση του Τριανταφυλλάκη και οχτώ λεπτά αργότερα ο τεχνικός της Καλαμάτας έκανε διπλή αλλαγή με τους Νατσιόπουλο, Ηλιόπουλο αντί των Παυλίδη και Φελίπε.
Ο Νατσιόπουλος στο 84' εκτέλεσε φάουλ, ο Δερμιτζάκης αρχικά έχασε την μπάλα, αλλά σε δεύτερο χρόνο την μπλόκαρε πριν προλάβει να έρθει σε επαφή με αυτήν παίκτης της Καλαμάτας.

"Πολιορκία" και γκολ στα... χασομέρια

Στο 86' ο Αναστασόπουλος δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Νέο σουτ του Νατσιόπουλου στο 88', αυτή τη φορά φαλτσαριστό, όμως η μπάλα έφυγε και πάλι από το δοκάρι του Δερμιτζάκη Στο 92' δοκίμασε και ο Αλεξόπουλος το σουτ εκτός περιοχής, με την ίδια κατάληξη. Ενα λεπτό αργότερα όμως ήρθε η "λύτρωση".ή αν θέλετε η επιβράβευση για την υπομονή και επιμονή των γηπεδούχων να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Ο Σουμπίνιο σούταρε εκτός περιοχής, ο Δερμιτζάκης απέκρουσε όχι καλά, στρώνοντας την μπάλα στον Ηλιόπουλο που μέσα από την περιοχή, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, γράφοντας με κοντινό σκαστό σουτ το 1-0.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, Αναστασόπουλος, Παυλίδης (79' Νατσιόπουλος), Σουμπίνιο, Φελίπε (79' Ηλιόπουλος), Μπουσμπίμπα (67' Μαρκόφσκι), Τριανταφυλλάκης (71' Αλεξόπουλος)..

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Δερμιτζάκης, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Ερρίκος, Σιμιτσής (67' Μπουντόπουλος), Ντινιωτάκης (90' Παπατζίκος), Μηνάς (67' Σκαθαρούδης), Πολύζος (46' Λάμπρου), Κανούλας (55' λ.τρ. Γιουκούδης), Ιβανίδης, Κουρέλας.

Ακολουθούν τα στιγμιότυπα και φωτογραφικό υλικό από την αναμέτρηση: