Δευτέρα, 10 Μάιος 2021 13:23

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ – ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 2-0: Ολα χάθηκαν στα πρώτα λεπτά (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Δεν τα κατάφερε το Διαβολίτσι χθες στη Ναυπακτό να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς ηττήθηκε 2-0 από το γηπεδούχο Ναυπακτιακό Αστέρα.

Η Μεσσηνιακή ομάδα δεν είχε απάντηση στα δύο γκολ που δέχτηκε στις αρχές του αγώνα, από το Στέλιο Νάκα (3’ και 6’) και δεν κατάφερε να φύγει από τον παιχνίδι με κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι θέλησαν από την αρχή να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να δημιουργήσουν ευκαιρίες ώστε να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα που ήταν η νίκη ώστε να παραμείνουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και το κατάφεραν αφού σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα και το ρεπό της Ζακύνθου βρέθηκαν στην κορυφή του 9ου ομίλου με 14 βαθμούς μαζί με τον Παναιγιάλειο.

Μετά το αρχικό αιφνιδιασμό, το Διαβολίτσι, προσπάθησε να βρει τα πατήματα του, να ισορροπήσει το παιχνίδι και στη συνέχεια να βγει στην επίθεση ώστε να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Είχε κάποιες καλές στιγμές με τους Μουλιάτο, Αντεμάι, όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Δρακόπουλου. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν από τα πρώτα λεπτά δυνατά στο παιχνίδι και θέλησαν να γίνουν περισσότερο απειλητικοί, απ’ ότι ήταν στο πρώτο μέρος και δημιούργησαν φάσεις στην αντίπαλη εστία, χωρίς όμως να σκοράρουν, ενώ το ίδιο συνέβη και από κάποια στημένα με τον Μπαστακό να προσπαθεί με εκτελέσεις φάουλ να πετύχει κάποιο γκολ. Παρά τις προσπάθειες των παικτών ο ΑΟΔ δεν μπόρεσε να απαντήσει στα γρήγορα γκολ των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να φύγει ηττημένος από τη Ναύπακτο.

Σίγουρα και η κούραση έπαιξε το ρόλο της, αφού η ομάδα έπαιξε μεσοβδόμαδα (την Τετάρτη) και το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Εθνικό Σκουλικάδου και δεν είναι εύκολο μέσα σε διάστημα λίγων ημερών οι ποδοσφαιριστές να ανταποκριθούν σε απόλυτο βαθμό στις απαιτήσεις δύο συνεχόμενων αγώνων.

Φάσεις - γκολ

Στο 3' ο Νάκα με σουτ έξω από τη περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Καπατσώρη και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους (1-0). Βέβαια πριν ο επιθετικός του Ναυπακτιακού πετύχει το γκολ, η μπάλα είχε βρει στο χέρι του Εσκουρέδο, αλλά ο διαιτητής αντί για φάουλ έδειξε "παίζεται" και στην εξέλιξη της φάσης έγινε το 1-0. Τρία λεπτά ο ίδιος χρίστηκε ξανά σκόρερ όταν αξιοποίησε την ασίστ του Εσκουρέδο και με συρτό σουτ από πλάγια θέση πέτυχε το 2-0. Στο 8’ το Διαβολίτσι προσπάθησε να απαντήσει, όμως η πάσα του Τσουλάκου δεν είχε αποδέκτη κάποιον συμπαίκτη του, καθώς πρόλαβε ο Δρακόπουλος και μπλόκαρε. Στο 9’ ο Νάκα με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 21’ μακρινό σουτ του Αρώνη μπλόκαρε ο Καπατσώρης. Στο 23’ το Διαβολίτσι φώναξε για πέναλτι, όταν ο Μουλιάτος μέσα από την περιοχή επιχείρησε να σκοράρει με σουτ, όμως αμυντικός έπεσε πάνω του και τον έριξε στο έδαφος, χωρίς και πάλι ο διαιτητής να υποδείξει την παράβαση.

Στο 38’ σουτ του Μουλιάτου από την μικρή περιοχή απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια ο Δρακόπουλος. Στο επόμενο λεπτό ο Αντεμάι βγήκε τετ-α-τετ και πλάσαρε όμως ο Θεοχάρης κατάφερε με προβολή να διώξει σε κόρνερ και να γλιτώσει την ομάδα του από σίγουρο γκολ. Στο 51’ο Μπαστακός με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Δρακόπουλου. Στο 57’ καλή ευκαιρία για γκολ έχασαν οι γηπεδούχοι, όταν από σέντρα του Εσκουρέδο ο Γκάτσης δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Καπατσώρη. Στο 59’ ο Εσκουρέδο εκτέλεσε κόρνερ και ο Θεοχάρης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 67’ σέντρα του Γουέσλει για τον Αθανασόπουλο, αυτός πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και έπιασε την κεφαλιά, όχι όμως όπως θα ήθελε και έχασε σημαντική ευκαιρία για γκολ. Στο 72’ ο Παπανδρέου βγήκε τετ-α-τετ αλλά δεν θα μπορέσει να νικήσει τον Καπατσώρη. Ο Παπανδρέου σε ακόμη ένα τετ-α-τετ με τον Καπατσώρη, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει. Στο 78’ και πάλι ο Μπαστακός προσπάθησε με φάουλ από μακριά να σκοράρει, όμως η μπάλα κατέληξε στον Δρακόπουλο. Στο 80’ μετά από προσπάθεια και σέντρα του Εσκουρέδο ο Παπανδρέου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Αθανασίου με βοηθούς τον Μάνο και Βάτο (ΕΠΣ Αρτας).
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ (Κουρμπανάς): Δρακόπουλος, Καζανάς (82’ Μπατσής), Καλαμπόκας, Καππίας, Θεοχάρης, Σταυρόπουλος, Γκέτσι (80’ Κράσι),Αρώνης, Γκάτσης (64’ Μεζίνι), Νάκα (25’ Παπανδρέου), Εσκουρέδο.
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ (Παλαμάρας): Καπατσώρης, Γκελγέρια (64’ Χότζα), Λιόλιος (46’ λ.τρ. Βλάχος), Πιτσιλής, Μπαστάκος, Μουλιάτος, Μπαλόπουλος, Τσάτσος (55’ Στραβάκος), Γουέσλει, Τσουλάκος (82’ Τσουκαλάς), Αντεμάι (55’ Αθανασόπουλος).