Δευτέρα, 10 Μάιος 2021 14:01

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 0-1: Ηττα που τον βάζει σε περιπέτειες (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη του ήττα μετά την επανέναρξη της Γ’ εθνικής και πρώτη εντός έδρας υπέστη χθες ο Πάμισος στο γήπεδο του Μελιγαλά με σκορ 1-0.

Μια ήττα που ήρθε στις λεπτομέρειες για τους νησιώτες, χάρις σε ένα γκολ που πέτυχε ύστερα από τρανταχτό αμυντικό λάθος ο πρώην παίκτης του Παναθουριακού και της Εράνης, Θανάσης Σπυρόπουλος στο 74’.
Ετσι ο Πάμισος μετά το πέρας της 8ης αγωνιστικής έπεσε στη ζώνη του υποβιβασμού με 9 βαθμούς, ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Αιγίου μετά από αυτό το διπλό έπιασε κορυφή μαζί με τον Ναυπακτιακό, έχοντας από 14 βαθμούς.
Η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο μέρος, δεν άφησε τον σπουδαίο της αντίπαλο να απειλήσει την εστία του Κόκκαλη και έφτασε σε ορισμένες περιπτώσεις κοντά στο γκολ. Στο δεύτερο μέρος όμως οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα, έψαξαν το γκολ και τελικά το βρήκαν δίκαια, μετά όμως από ένα τραγικό λάθος στην άμυνα της Μεσσηνιακής ομάδας.
Ο Πάμισος παρά το γκολ που δέχθηκε εξακολουθεί να έχει την καλύτερη άμυνα στον 9ο όμιλο, όμως από την άλλη είναι πολύ δύσκολος στο γκολ, οι επιλογές που υπάρχουν από τη μέση και μπροστά είναι λιγοστές και αυτό στοιχίζει...

Πως έπαιξε

Οι τυπικά γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με σύστημα 4-2-3-1, με τον Κόκκαλη να υπερασπίζεται την εστία. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Αριστομενόπουλος, Κατσιβαρδέας, Μπούνας και Βέλλης.
Στον άξονα έπαιξαν οι Μωράκης και Ακριστινέι, με τον Παπαδόπουλο να παίζει λίγο πιο μπροστά τους.
Αριστερό χαφ ήταν ο Κάνιστρας, δεξί ο Χαραλαμπόπουλος και στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο νεαρός Ρουμελιώτης.

Δεν κινδύνευσε στο πρώτο

Η ομάδα της Μεσσήνης επιδίωξε να πάει σε αργό τέμπο το παιχνίδι, χωρίς πάντως να κλείνεται και με τους παίκτες της να πηγαίνουν πρώτοι στις μονομαχίες.

Ο Παναιγιάλειος του πρώην τεχνικού της Καλαμάτας Μίλτου Γκόφα, έδειχνε μπλοκαρισμένος στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και τα λεπτά περνούσαν χωρίς φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.
Η πρώτη υποψία ευκαιρίας καταγράφηκε στο 23’ με το αδύναμο απευθείας φάουλ του Βέλλη να μπλοκάρει εύκολα ο Καλλιακμάνης.
Στο 33’ ο Παναιγιάλειος είχε το πρώτο του σουτ στο ματς, με τον Μπούνα να δίνει στον Καραμπούλα που σούταρε άστοχα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Τέσσερα λεπτά αργότερα οι “πράσινοι” έφτασαν κοντά στο γκολ με τον αρχηγό τους Γιάννη Μωράκη...
Μετά από δυνατό πλάγιο άουτ του Βέλλη και λάθος απόκρουση των αμυντικών, ο έμπειρος μέσος έπιασε το γυριστό σουτ που έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι!
Απάντηση στις ευκαιρίες στο 40’ για τον Παναιγιάλειο, με τον Μπούνα να βρίσκει με κάθετη πάσα στην περιοχή τον Μπακατσέλο που πλάσαρε, όμως ο Κόκκαλης πρόλαβε και με έγκαιρη έξοδο απομάκρυνε με τα πόδια.

Ανέβηκε ο Παναιγιάλειος στο δεύτερο

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με επιθετική διάθεση και με σκοπό να πιέσουν την εστία του Παμίσου. Με πρωταγωνιστή τον Μπούνα που μοίραζε αριστοτεχνικά το παιχνίδι η ομάδα του Αιγίου έχασε την πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο στο 52’ με τον Καραμπούλα να βρίσκει τον Μπακατσέλο που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, με τον Ακριστινέι να βάζει την κόντρα και να παραχωρεί κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μπούνα, ο Μαυρόπουλος έπιασε την κεφαλιά που κατέληξε ψηλά άουτ.
Η πίεση του Παναιγιαλείου εντεινόταν και στο 63’ ο Βλάχος έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά και έκοψε για τον Λιάτο που έπιασε το πλασέ στην κίνηση, όμως ο Κόκκαλης έκανε σπουδαία επέμβαση με τα πόδια!
Οι αλλαγές του Παμίσου δεν έδωσαν κάποια πνοή στην ομάδα, με τον Μπακατσέλο να χάνει νέα ευκαιρία στο 68’ για τον Παναιγιάλειο όταν από καλή θέση έκανε αδύναμο πλασέ και ο Κόκκαλης μπλόκαρε.

Στο 74’ το μοναδικό γκολ από τον Σπυρόπουλο

Τελικά το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε χάρις σε ένα “φτηνό” αμυντικό λάθος στο 74’... Ο Φιλόπουλος γύρισε την μπάλα στον Κόκκαλη, που πήγε να την δώσει σε συμπαίκτη του, όμως έκανε λάθος και ο Σπυρόπουλος με πλασέ εκτός περιοχής πέτυχε σε κενή εστία το 0-1.
Οι νησιώτες είχαν μια καλή στιγμή για να φέρουν το ματς στα ίσια στο 79’, με το καλοχτυπημένο φάουλ του Σαραντόπουλο να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καλλιακμάνη.
Στο 82’ η ομάδα του Αιγίου έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ, όταν ύστερα και πάλι από κακό διώξιμο στην άμυνα του Παμίσου, ο Μπούνας έπιασε το γυριστό σουτ με την μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι!

Στα λεπτά που απέμεναν οι παίκτες του Παμίσου βγήκαν μαζικά μπροστά και τα έπαιξαν όλα για όλα προκειμένου να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, όμως ορισμένες στατικές φάσεις που κέρδισαν πέρασαν ανεκμετάλλευτες.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λιάρος (Λακωνίας), με βοηθούς τους Μπεκιάρη και Αντωνόπουλο από τον ίδιο σύνδεσμο.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μωράκης, Κατσιβαρδέας, Σαραντόπουλος, Καφεντζής, Παπασπηλιόπουλος, Καραμπούλας και Κουραχάνης.
ΠΑΜΙΣΟΣ (Γιώργος Καλόμαλος): Κόκκαλης, Αριστομενόπουλος, Βέλλης (59’ Θώδης), Παπαδόπουλος, Μωράκης (66’ Φιλόπουλος), Μπούνας, Κατσιβαρδέας, Ακριστινέι (80’ Παπαγιαννόπουλος), Ρουμελιώτης (59’ Σαραντόπουλος), Χαραλαμπόπουλος (80’ Ντίσα), Κάνιστρας.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Μίλτος Γκόφας): Καλλιακμάνης, Βλάχος, Καφεντζής, Παπασπηλιόπουλος, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Μπούνας, Λιάτος, Καραμπούλας, Μπακατσέλος (90’ Σπηλιωτόπουλος), Σπυρόπουλος (81’ Κουραχάνης).

Αιγιώτες φίλαθλοι εκτός γηπέδου!

Στο γήπεδο του Μελιγαλά ο χθεσινός αγώνας ήταν κεκλεισμένων των θυρών λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, όμως λίγο μετά τη σέντρα έξω από το γήπεδο βρέθηκαν 20-25 φίλοι του Παναιγιαλείου! Με φωνές και τραγούδια οι... εκδρομείς από το Αίγιο έκαναν αισθητή την παρουσία τους και για περίπου μισή ώρα έβλεπαν το παιχνίδι πίσω από την μάντρα του γηπέδου. Στη συνέχεια μετά από επέμβαση της αστυνομίας οι Αιγιώτες φίλαθλοι απομακρύνθηκαν από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου!