Τρίτη, 11 Μάιος 2021 10:49

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Το σπάνιο... φαινόμενο με τους σκόρερ και τα 9 παιχνίδια με μηδέν παθητικό!

Γράφτηκε από τον

Με τον 9ο διαφορετικό σκόρερ για φέτος Κώστα Ηλιόπουλο, η Καλαμάτα πανηγύρισε την Κυριακή απέναντι στη Σαντορίνη, την τέταρτη εντός έδρας νίκη και 5η στη Football League. Ο 32χρονος επιθετικός βρήκε δίχτυα στο 93’ και ενώ είχε μπει αλλαγή για 8η φορά στη σεζόν (στο 79’ στη θέση του Φελίπε).

Με αυτό το γκολ η πρωτοπόρος “Μαύρη Θύελλα” αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες της Ιάλυσο (+4) και Ρόδο (+5) , στο νότιο όμιλο και έχει την ευκαιρία να εδραιωθεί στην πρώτη θέση με νέα νίκη αύριο κόντρα στον Ασπρόπυργο.
Ηταν το δεύτερο σερί εντός έδρας ματς στο οποίο η νίκη ήρθε στα τελευταία λεπτά, με παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο.
Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι η Καλαμάτα έχει πετύχει εννέα γκολ με ισάριθμους σκόρερ! Κάτι που συναντά κανείς σπάνια. Η πολυφωνία είναι θετικό για μια ομάδα, αρκεί βέβαια να υπάρχει και ένα σημείο αναφοράς στην επίθεση. Διότι στη φετινή “Μαύρη Θύελλα” ουδείς μέχρι σήμερα έχει ζευγαρώσει τα τέρματα του.
Ο Αλεξόπουλος είναι ο παίκτης που άνοιξε λογαριασμό στον Ασπρόπυργο, ενώ στο ίδιο παιχνίδι σκόραρε στο φινάλε και ο κεντρικός αμυντικός Μπακαγιόκο. Ο Μπουσμπίμπα χρίστηκε σκόρερ στην εντός έδρας νίκη με την Επισκοπή και ακολούθησαν οι Αναστασόπουλος και Κέρι στο 2-0 με τον Αστέρα Βλαχιώτη. Στην ήττα από την Καλλιθέα σκόραρε ο Μαρκόφσκι από τα 11 βήματα, στο ντέρμπι με το Αιγάλεω οι Φελίπε και Τριανταφυλλάκης και κόντρα στη Σαντορίνη, όπως προαναφέραμε, ο Ηλιόπουλος.

Η Καλαμάτα έχει λοιπόν εννέα σκόρερ, αλλά και εννέα παιχνίδια που έχει κρατήσει το μηδέν. Ο Δημήτρης Ταΐρης που έχει καθίσει και στους δέκα αγώνες κάτω από τα γκολπόστ, μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα μόνο στο “Ελ Πάσο” στη μοναδική ήττα μέχρι σήμερα με σκορ 2-1 από την Καλλιθέα.
Αναλυτικά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος η ‘Μαύρη Θύελλα” έμεινε στο 0-0 με τη Σαντορίνη στη Νάξο. Τη δεύτερη αγωνιστική νίκησε εκτός με 2-0 τον Ασπρόπυργο και την 3η αγωνιστική με 1-0 την Επισκοπή στο πρώτο εντός έδρας ματς της σεζόν. Την 4η αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ στη Ρόδο με την ομώνυμη ομάδα. Την 5η αγωνιστική νίκησε στο γήπεδό της με 2-0 τον Αστέρα Βλαχιώτη και την 6η αγωνιστική είχε την πρώτη απώλεια βαθμών στο Στάδιο (0-0 με τη Νίκη Βόλου). Την 7η αγωνιστική έχασε εκτός με 2-1 από την Καλλιθέα, την 8η νίκησε εντός με 2-0 το Αιγάλεω και την 9η – τελευταία του πρώτου γύρου έμεινε στο 0-0 με τον Ιάλυσο στο “σμαραγδένιο νησί”. Για να μπει με το... δεξί προχθές στο δεύτερο γύρο, επικρατώντας με 1-0 της Σαντορίνης.

Ο Τσουκαλάς σφυρίζει Καλαμάτα – Ασπρόπυργος

Ο Χαράλαμπος Τσουκαλάς από τον σύνδεσμο Αθηνών ορίστηκε να διαιτητεύσει τον αυριανό αγώνα της Καλαμάτας με τον Ασπρόπυργο (5 μ.μ.) για την 11η αγωνιστική του νοτίου ομίλου της Football League. Βοηθοί του θα είναι οι Σταυρόγλου, από τον ίδιο σύνδεσμο και Κυρίος (Αρκαδίας) και τέταρτος διαιτητής ο Κόκκορης (Αρκαδίας). Αναβλήθηκαν οι αγώνες Αστέρας Βλαχιώτη – Επισκοπή και Σαντορίνη – Καλλιθέα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Ως εκ τούτου θα γίνουν τρία ματς για την 11η αγωνιστική στο νότιο όμιλο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

Τετάρτη 12/5

Νίκη Βόλου- Ρόδος, 3 μ.μ.
Πουλικίδης, Τσακίρης, Κουβαλάκης (Δράμας)
4ος: Πολυχρόνης (Πιερίας)
Ιάλυσος- Αιγάλεω, 5 μ.μ.
Κακουλίδης (Θράκης), Οικονόμου (Δυτ. Αττικής), Πριόνας (Εύβοιας)
4ος: Πουλόπουλος (Πειραιά)
Καλαμάτα- Ασπρόπυργος, 5 μ.μ.
Τσουκαλάς, Σταυρόγλου (Αθηνών), Κυρίος (Αρκαδίας)
4ος: Κόκκορης (Αρκαδίας)

Φραστικό επεισόδιο πριν το ματς

Πριν την έναρξη του ματς με τη Σαντορίνη, υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του γνωστού φιλάθλου της Καλαμάτας Σπύρου Παναγιωτόπουλου και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Κώστα Παπασταμάτη.
Ο τελευταίος – όπως ισχυρίζεται ο Σπ. Παναγιωτόπουλος – δεν του επέτρεψε την είσοδο στο Στάδιο και ο πρώτος τα έβαλε μαζί του, γιατί όπως λένε δεν άφηνε έναν φίλαθλο που παρακολουθεί δεκαετίες τη “Μαύρη Θύελλα” και έβαζε στο γήπεδο ανθρώπους που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την ομάδα, σύμφωνα πάντα με τον Παναγιωτόπουλο.