Τρίτη, 11 Μάιος 2021 15:03

Προς Πορτογαλία ο τελικός του Champions League

Γράφτηκε από τον
Προς Πορτογαλία ο τελικός του Champions League

Η UEFA με τη βρετανική κυβέρνηση δεν τα βρίσκουν για το "Γουέμπλεϊ" και ο τελικός της Κωνσταντινούπολης αναμένεται να μεταφερθεί στην Πορτογαλία, σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ.

Οι συζητήσεις της UEFA με τη βρετανική κυβέρνηση δεν είχαν αίσια κατάληξη, με συνέπεια η Πορτογαλία και όχι κάποια αγγλική πόλη να γίνει το φαβορί για τη διοργάνωση του τελικού Champions League, σε περίπτωση που δεν διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, όπως είναι προγραμματισμένο.

Τα εμπόδια στο ταξίδι μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Τουρκίας και η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στη μεγαλούπολη της γειτονικής χώρας, σε συνδυασμό με την παρουσία δύο αγγλικών ομάδων, οδηγεί την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία σε αναθεώρηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με τους "Times", το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι στις 29 Μαΐου "είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μεταφερθεί από την Κωνσταντινούπολη, όμως τώρα εμφανίζεται να κατευθύνεται προς το 'Ντραγκάο' του Πόρτο, αν και η Λισαβόνα επίσης εξετάζεται".

Η χώρα της ιβηρικής βρίσκεται στην "πράσινη λίστα" του Ηνωμένου Βασιλείου και έτσι 6.000 φίλαθλοι κάθε ομάδας θα μπορέσουν να κάνουν το ταξίδι για να παρακολουθήσουν τον τελικό από κοντά, σε αντίθεση με την Τουρκία. Το μοναδικό μέτρο είναι ένα τεστ δύο ημέρες πριν από την επιστροφή στην πατρίδα τους. Αντιθέτως, η Τουρκία προ ημερών μπήκε στην "κόκκινη λίστα" του Ηνωμένου Βασιλείου, που σημαίνει ότι οι φίλαθλοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν με αυτόν τον προορισμό.

Πρωταρχικός στόχος των Άγγλων ήταν η διοργάνωση του τελικού εντός των συνόρων, με το "Γουέμπλεϊ" να αποτελεί την επιλογή που προωθήθηκε, όμως η UEFA απαιτούσε εξαιρέσεις στην καραντίνα των περίπου 2.000 ταξιδιωτών που θα έφταναν στη Νησί για τον τελικό (αξιωματούχοι, ΜΜΕ, διοργανωτές κλπ.), ακόμα κι αν προέρχονταν από χώρες στην "κόκκινη λίστα". Παρότι την Παρασκευή η βρετανική κυβέρνηση εμφανίζονταν θετική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι συζητήσεις "πάγωσαν" ύστερα από γνωμοδότηση υγειονομικών. Η μοναδική εξαίρεση που δινόταν, αφορούσε στο απολύτως απαραίτητο προσωπικό για τη διεξαγωγή του τελικού.

Η UEFA επίσης ζητούσε η προσέλευση στο "Γουέμπλεϊ" να αυξηθεί από τις 10.000 που θα επιτρέπεται από τις 17 Μαΐου στις 22.500, ένας αριθμός παρόμοιος με τον τελικό Κυπέλλου Αγγλίας του Σαββάτου στο ίδιο γήπεδο, ο οποίος όμως αντιμετωπίζεται ως test event.

Την Τρίτη είναι προγραμματισμένος νέος κύκλος συζητήσεων, ωστόσο η βρετανική κυβέρνηση μοιάζει αδιάλλακτη σύμφωνα με τους Times και κατά συνέπεια η UEFA αναμένεται να ανακοινώσει τη μετακίνηση του αγώνα είτε στο Πόρτο είτε στη Λισαβόνα.

Η πορτογαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία είναι έτοιμη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως είχε συμβεί πέρυσι, όταν η Λισαβόνα φιλοξένησε τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και τον τελικό του θεσμού.

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ