Τετάρτη, 12 Μάιος 2021 10:55

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Για νέο τρίποντο με τον ουραγό Ασπρόπυργο

Γράφτηκε από τον

Τον ουραγό Ασπρόπυργο, που έχει να παίξει έναν περίπου μήνα, υποδέχεται σήμερα στις 5 μ.μ. η πρωτοπόρος Καλαμάτα για την 11η αγωνιστική του νοτίου ομίλου της Football League.

Η “Μαύρη Θύελλα” θα μπει στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου με την ψυχολογία στα ύψη, έπειτα από την αγχωτική, αλλά δίκαιη νίκη επί της Σαντορίνης,, πριν από τρεις μέρες στο ίδιο γήπεδο.
Το ζητούμενο δεν είναι άλλο από τη νίκη, με την οποία θα κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.
Ο Ασπρόπυργος αποτελεί πάντως ερωτηματικό, αφού ναι μεν βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου, αλλά έχει και τέσσερα παιχνίδια λιγότερα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Οι φιλοξενούμενοι έχουν να αγωνιστούν από τις 18 Απριλίου και το ματς με τη Σαντορίνη (0-0) και έρχονται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με νέο προπονητή.
Ο Κριστόφ Βαζέχα απομακρύνθηκε στο διάστημα της διακοπής και στον πάγκο θα καθίσει ο Ηλίας Φυντάνης.
Να σημειωθεί ότι στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου, η Καλαμάτα είχε πάρει τη νίκη (μοναδική μέχρι σήμερα εκτός έδρας) με 2-0 χάρη σε γκολ των Αλεξόπουλου στο 28’ και Μπακαγιόκο στο 85’.

Η αποστολή

Χωρίς προβλήματα με εξαίρεση τον Κέρι που έμεινε εκτός αποστολής, όπως και ο Καραχάλιος, ολοκλήρωσε η Καλαμάτα την προετοιμασία της για το ματς με τον Ασπρόπυργο. Ο Νίκος Αναστόπουλος συμπεριέλαβε στην αποστολή 23 παίκτες. Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας βρίσκεται και ο Αναστασόπουλος, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση της FL δεν έχει συμπληρώσει κάρτες.
Αναλυτικά η αποστολή έχει ως εξής: Αραμπατζής, Ταΐρης, Καπούταγλης (τερματοφύλακες), Παναγιώτου, Μαβινγκά, Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Σαλίνες, Ευαγγέλου, Τσελεπίδης, Γκαλίτσιος (αμυντικοί), Καρούτης, Τριανταφυλλάκης, Παπατόλιος, Παυλίδης, Σουμπίνιο, Νατσιόπουλος, Αναστασόπουλος (μέσοι), Αλεξόπουλος, Φελίπε, Ηλιόπουλος, Μπουσμπίμπα, Μαρκόφσκι (επιθετικοί).

Μόνο τα μέλη του Δ.Σ. στο γήπεδο

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Καλαμάτα τονίζει ότι με το νέο αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο που αποφάσισε η Ενωση, δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο έχουν μόνο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρε騔Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διοργανώτριας Αρχής Super League 2 – Football League, αποφάσισε να τηρηθεί αυστηρότερα το υγειονομικό πρωτόκολλο. Είσοδο στο γήπεδο δικαιούνται πλέον μόνο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των ΠΑΕ, ενώ σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την ΕΛ.ΑΣ θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι. Τυχόν παραβίαση του πρωτοκόλλου θα επισύρει αυστηρότατες ποινές στους παραβάτες. Η ΠΑΕ Καλαμάτα ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι τα μέτρα θα είναι πάρα πολύ αυστηρά. Γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να έρθουν στο γήπεδο είναι περιορισμένος, αλλά σύμφωνα με τα νέα μέτρα δικαίωμα εισόδου έχουν πλέον μόνο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου”.
Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Τρία παιχνίδια θα γίνουν σήμερα για την 11η αγωνιστική του νοτίου ομίλου της Football League. Και αυτό γιατί αναβλήθηκαν τα ματς Αστέρας Βλαχιώτη – Επισκοπή και Σαντορίνη – Καλλιθέα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές έχουν ως εξής:
Νίκη Βόλου- Ρόδος, 3 μ.μ.
Πουλικίδης, Τσακίρης, Κουβαλάκης (Δράμας)
4ος: Πολυχρόνης (Πιερίας)
Ιάλυσος - Αιγάλεω, 5 μ.μ.
Κακουλίδης (Θράκης), Οικονόμου (Δυτ. Αττικής), Πριόνας (Εύβοιας)
4ος: Πουλόπουλος (Πειραιά)
Καλαμάτα- Ασπρόπυργος, 5 μ.μ.
Τσουκαλάς, Σταυρόγλου (Αθηνών), Κυρίος (Αρκαδίας)
4ος: Κόκκορης (Αρκαδίας)

Η βαθμολογία

(σε 10 αγώνες)
1. Καλαμάτα 9-2 19
2. Ιάλυσος 7-7 15
3. Ρόδος 7-4 14
4. Επισκοπή 5-3 13
-. Σαντορίνη 5-5 13
6. Καλλιθέα 11-8 12
7. Αιγάλεω 5-10 10
8. Νίκη Βόλου 4-5 9
9. Αστ. Βλαχιώτη 3-8 6
10. Ασπρόπυργος 3-7 4
* Τέσσερις αγώνες λιγότερους έχει ο Ασπρόπυργος
* Δύο αγώνες λιγότερους έχει η Καλλιθέα
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Νίκη Βόλου, Επισκοπή, Ρόδος, Αιγάλεω, Ιάλυσος.