Τετάρτη, 12 Μάιος 2021 22:16

Μοιρασιά (1-1) στην Τρίπολη για Αστέρα και ΑΕΚ (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Μοιρασιά (1-1) στην Τρίπολη για Αστέρα και ΑΕΚ (βίντεο)

Ισόπαλος 1-1 ολοκληρώθηκε ο αγώνας Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ για την 9η ημέρα των play off.

Έτσι, η Ένωση που προηγήθηκε με τον Ανσαριφάρντ στο 56΄, έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει τον Άρη στην τρίτη θέση, ενώ ο Αστέρας που ισοφάρισε με τον Κώτσιρα στο 64΄, συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στα play off, μετρώντας 5 ισοπαλίες στην έδρα του.

Όταν απουσιάζει το κίνητρο, λείπει κι η όρεξη από τους παίκτες. Το ματς στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς να είναι κακό, ήταν αδιάφορο. Οι προπονητές πειραματίστηκαν οι ομάδες έπαιξαν ελεύθερα χωρίς σκοπιμότητα, αλλά ελκυστικό ποδόσφαιρο δεν παρουσίασαν.

Επαιξε και ο Σαρδέλης

Αξίζει να σημειωθεί πως στο παιχνίδι αγωνίστηκε ως αλλαγή για 25 λεπτά και ο Μεσσήνιος μεσοεπιθετικός Γιάννης Σαρδέλης.

Στα αγωνιστικά, ο Αθανασιάδης επιστρέφοντας στα παλιά του «λημέρια» (ως πρώην γκολκίπερ του Αστέρα Τρίπολης) ήταν απολύτως αξιόπιστος στα καθήκοντά του, πιστώνεται και μια εντυπωσιακή επέμβαση σε απευθείας φάουλ του Γκόμεζ στο 12΄.

Η ΑΕΚ στηρίχθηκε σε εμπνεύσεις του Τάνκοβιτς -νικήθηκε σε τετ α τετ από το νεαρό Τσιφτσή στο 16΄- και σε επελάσεις των Αλμπάνη, Βασιλαντωνόπουλου σ΄αυτό το ιδιότυπο 3-4-3 που επέλεξε ο Χιμένεθ.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο Αθανασιάδης απέκρουσε την κεφαλιά του Σίτο στο 50΄ και λίγο αργότερα η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Από ατομική ενέργεια και ωραία πάσα του Αλμπάνη, ο Ανσαριφάρντ σκόραρε με σουτ έξω από το ύψος της περιοχής στο 56΄.

Μετά το γκολ η Ένωση κυριάρχησε, όμως κόντρα στη ροή ο Αστέρας ισοφάρισε στο 64΄ με σέντρα-σουτ του Κώτσιρα που «παρέλαβε» τη μακρινή πάσα του Μουνάφο.

Το ματς ολοκληρώθηκε με τον Αστέρα να χάνει τεράστια διπλή ευκαιρία να χάνει τη νίκη, όταν στο 84΄ ο Μπαράλες με εξ επαφής κεφαλιά «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Καστάνιο επίσης με κεφαλιά, αστόχησε στην ανυπεράσπιστη εστία.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνιο, Άλβαρεζ (86΄ Τασουλής), Μουνάφο, Μπελόκ (60΄ Κανελόπουλος), Λέο Τιλίκα (73΄ Αλί Μπαμπά), Γκόμεζ (60΄ Τζήμας), Σίτο (60΄ Ρετζίς), Μπαράλες

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης (65΄ Γαλανόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Μιτάι (82΄ Μαχαίρας), Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Τάνκοβιτς (65΄ Σαρδέλης), Αλμπάνης (76΄ Μάνταλος), Ανσαριφάρντ (76΄ Κοσίδης)

ΑΠΕ - ΜΠΕ