Τετάρτη, 12 Μάιος 2021 23:23

Ολυμπιακός: Φιέστα γεμάτη Ελλάδα, Πειραιά και... Βαλμπουενά! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ολυμπιακός: Φιέστα γεμάτη Ελλάδα, Πειραιά και... Βαλμπουενά! (βίντεο)

Έντονο άρωμα από την επέτειο των 200 χρόνων της ελληνικής επανάστασης κι αναδρομή στις Πειραϊκές ρίζες είχε η φιέστα του Ολυμπιακού, στην οποία έκλεψε την παράσταση ο Ματιέ Βαλμπουενά!

Ο Ολυμπιακός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε το ελληνικό πρωτάθλημα σε μία περίοδο πανδημίας χωρίς να μπορεί να έχει τον κόσμο του στο γήπεδό του. Μπορεί χιλιάδες οπαδοί των Πειραιωτών να βρέθηκαν έξω από το Καραϊσκάκη, όμως όπως και να το κάνουμε μία γιορτή με τους φιλάθλους να μην είναι στην εξέδρα είναι διαφορετική.

Ο Ολυμπιακός επέλεξε για φέτος και με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση να τιμήσει τον Πειραιά, απ' όπου προέρχεται με πλάνα από όλες τις περιοχές του και ένα roadtrip του 46ου τροπαίου εκεί και όχι μόνο. Με σύνδεση με τα νησιά με χορούς όπως ο μπάλος και ο κρητικός πεντοζάλης αλλά και τιμώντας τη μνήμη του Γεώργιου Καραϊσκάκη, που έδωσε το όνομά του στο φαληρικό γήπεδο.



Ήταν μία διαφορετική και ξεχωριστή φιέστα γεμάτη Πειραιά και γεμάτη Ελλάδα. Και που φυσικά κατέληξε με την απονομή του φετινού 46ου τροπαίου με τους ανθρώπους της ομάδας αλλά και τους παίκτες να το γιορτάζουν με τη ψυχή τους. Ένα τρόπαιο το οποίο πήγαν στην κεντρική πλατφόρμα άνδρες με παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές. Μέρος της γιορτής ήταν και τα κορίτσια πόλο του Ολυμπιακού με τον ευρωπαϊκό τίτλο ενώ φυσικά στο γήπεδο μπήκαν και τοποθετήθηκαν όλα τα 45 προηγούμενα τρόπαια του πρωταθλητή.



Πριν από τη φιέστα βέβαια έδωσαν τα... ρέστα τους παίκτες όπως οι Βαλμπουενά και Μπρούμα. Όλη η ομάδα πήγε στον κόσμο που την περίμενε απ' έξω και ο Γάλλος φορώντας γυαλιά άναψε καπνογόνο, όπως έκανε και ο Πορτογάλος εξτρέμ. Ο Βαλμπουενά μάλιστα είχε ρόλο συμπαρουσιαστή κατά την είσοδο των παικτών στον αγωνιστικό κάνοντας το δικό του... σόου με ένα μπουκάλι σαμπάνιας στα χέρια! Επίσης έκανε και τις αναγγελίες των συμπαικτών του.



Η κούπα και στα χέρια του Αβραάμ από τον Μαρινάκη, σήκωσαν στον αέρα τον Μαρτίνς οι παίκτες

Στο τέλος της βραδιάς η Κάτια Κοξένογλου εκ μέρους της Σούπερ Λιγκ έκανε την απονομή. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φίλησε την κούπα του πρωταθλητή και μετά τη σήκωσε μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο ως έναν φόρο τιμής για την προσφορά του και τη συνολική καριέρα του. Και φυσικά ο ουρανός γέμισε βεγγαλικά και έγινε η νύχτα μέρα. Όσο για τον Πέδρο Μαρτίνς οι παίκτες του τον σήκωσαν στον αέρα πανηγυρίζοντας τον τίτλο ενώ μετά ακολούθησε και ένα μικρό πάρτι όπου μέχρι και ο Σεμέδο είχε ρόλο Dj.

 

Πηγή: gazzetta.gr