Πέμπτη, 13 Μάιος 2021 10:41

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 2-0: Δεύτερη σερί νίκη με σφραγίδα Μαρκόφσκι (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 2-0: Δεύτερη σερί νίκη με σφραγίδα Μαρκόφσκι (φωτό)

Η πρώτη (Καλαμάτα) με τον τελευταίο (Ασπρόπυργο) του νοτίου ομίλου της Football League έπαιζαν χθες και το αποτέλεσμα ήταν το... αναμενόμενο.

Η “Μαύρη Θύελλα” με δύο “σεντερφορίσια” γκολ του Μάρκο Μαρκόφσκι στο 35’ και στο 62’, επικράτησε άνετα με 2-0 συνεχίζοντας την προέλαση της προς την Super League 2.
Η Καλαμάτα άνοιξε πλέον στους πέντε βαθμούς τη διαφορά από τη δεύτερη θέση στην οποία ανέβηκε η Ρόδος και στους 6 από τον τρίτο Ιάλυσο, με τις δύο νησιώτικες ομάδες να έχουν ένα ματς λιγότερο.
Παράλληλα κράτησε για 10ο ματς το μηδέν, χάρη στην τρομερή απόκρουση του Δημήτρη Ταϊρη στις καθυστερήσεις και στο φινάλε ο έμπειρος γκολκίπερ και οι συμπαίκτες του αποθεώθηκαν από τον κόσμο, που περίμενε έξω από τα κάγκελα του Δημοτικού Σταδίου της πόλης.
Η χθεσινή ήταν η δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη μετά το 1-0 επί της Σαντορίνης και είχε την σφραγίδα του Μαρκόφσκι.
Ο Σέρβος επιθετικός έγινε ο πρώτος παίκτης της Καλαμάτας, που σκοράρει φέτος εις διπλούν (τα 9 γκολ μέχρι χθες είχαν σημειώσει ισάριθμοι σκόρερ!) και έγραψε... ιστορία, καθώς ξεπέρασε τα 100 γκολ στην εν Ελλάδι καριέρα του.
Ο 35χρονος επιθετικός μετρά 101 τέρματα με τις φανέλες: Καλλιθέας, Δόξας Δράμας, Ξάνθης, Κέρκυρας, Παναιτωλικού, Λεβαδειακού, Απόλλωνα Σμύρνης, Καλαμάτας. Μάλιστα το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της “Μαύρης Θύελλας” το πέτυχε κόντρα στην Καλλιθέα, την ομάδα που τον έφερε στη χώρα μας πριν από 13 χρόνια. Χθες βρήκε δίχτυα και τις δύο φορές που πήρε την μπάλα, μέσα στην περιοχή. Στο 35’ απέφυγε τον αντίπαλο του και με συρτό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία, γράφοντας το 1-0. Και στο 62’ πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας και με προβολή (από εξαιρετική σέντρα του Παπατόλου) διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Η πιο αδύναμη ομάδα

Η Καλαμάτα είχε ευκαιρίες και για άλλα τέρματα απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα που έχει περάσει από το Στάδιο. Η μεγάλη αγωνιστική απραξία του Ασπρόπυργου (είχε να παίξει από τις 18 Απριλίου λόγω κρουσμάτων κορονοϊού) ήταν εμφανής, όπως και η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.
Οι γηπεδούχοι είχαν από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων και το θέμα ήταν πότε θα ξεκλειδώσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων, ώστε να φύγει το άγχος. Αυτό έγινε πριν οι δύο ομάδες πάνε στην ανάπαυλα για τα αποδυτήρια και τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα. Οταν δε ο Μαρκόφσκι έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Ντιμίτροβιτς, που είχε βρεθεί το καλοκαίρι στο μεταγραφικό “στόχαστρο” της Καλαμάτας, το υπόλοιπο διάστημα του ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.
Ο Ασπρόπυργος στο ντεμπούτο του Ηλία Φυντάνη στον πάγκο, δεν είχε δυνάμεις και ούτε τρόπο να απειλήσει. Το έκανε μόνο μια φορά στο 91’ από στημένη φάση, αλλά ο Ταϊρης με το ένα πόδι νίκησε τον αφύλακτο Πατσατζόγλου, που δεν μπορούσε να πιστέψει πως η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Με τέσσερις αλλαγές

Η Καλαμάτα ξεκίνησε με 4 αλλαγές συγκριτικά με τα ματς με τη Σαντορίνη. Ο Νίκος Αναστόπουλος έδωσε φανέλα βασικού στους Παπατόλιο, Νατσιόπουλο, Μαρκόφσκι, Ηλιόπουλο και κράτησε στον πάγκο τους Παυλίδη, Αναστασόπουλο, Τριανταφυλλάκη και Μπουσμπίμπα.

Με προβάδισμα στα αποδυτήρια

Ο Παπατόλιος έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 16’ με κεφαλιά έπειτα από γέμισμα του Τσελεπίδη που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 26’ από σέντρα του Κωνσταντινόπουλου η μπάλα πέρασε μπροστά από τους Φελίπε, Σουμπίνιο, Μαρκόφσκι και η ευκαιρία χάθηκε.
Η υπεροχή της Καλαμάτας καρποφόρησε στο 35’ με το σουτ του Μαρκόφσκι μέσα από την περιοχή.

Ιδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Καλαμάτα συνέχιζε να έχει τον Ασπρόπυργο στο μισό γήπεδο και στο 61’ άγγιξε το δεύτερο γκολ. Ο Μαβινγκά σέντραρε από δεξιά, ο Μαρκόφσκι έστρωσε για τον Φελίπε που μόνος μέσα στην περιοχή σούταρε ψηλά άουτ. Ενα λεπτό αργότερα όμως έγινε το 2-0. Ο Κωνσταντινόπουλος έδωσε αριστερά για τον Παπατόλιο και αυτός με γλυκιά σέντρα στο πρώτο δοκάρι, βρήκε τον Μαρκόφσκι που πρόλαβε αμυντικούς και γκολκίπερ, σκοράροντας για δεύτερη φορά.
Η Καλαμάτα μετά το 2-0 και με τις αλλαγές που έγιναν, έψαξε και για άλλο γκολ, χωρίς παράλληλα να απειλείται.
Οι κυριότερες ευκαιρίες στο 76’ όταν ο Μπουσμπίμπα μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Και στο 80’ με το συρτό σουτ του Παυλίδη πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι.

“Τι έβγαλε;”

Ο Ασπρόπυργος θα έχει να θυμάται επιθετικά μόνο τη φάση του 91ου λεπτού. Ο Ζάχαρος εκτέλεσε φάουλ, ο Πατσατζόγλου βρέθηκε μόνος μέσα στην μικρή περιοχή, αλλά ο Ταϊρης με το ένα πόδι απέκρουσε το πλασέ και όλοι στο γήπεδο αναρωτήθηκαν “τι έβγαλε”
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταϊρης, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος (83’ Σαλίνες), Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, Νατσιόπουλος (83’ Τριανταφυλλάκης), Ηλιόπουλος (83’ Αλεξόπουλος), Φελίπε (66’ Μπουσμπίμπα), Σουμπίνιο (66’Παυλίδης), Παπατόλιος, Μαρκόφσκι.
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Ντιμίτροβιτς, Αργυρόπουλος, Τριποτσέρης, Θεοδώρου (69’ Πατσατζόγλου), Ζαχαράκης, Αντουάν, Ζάχαρος, Κυριαζής (84’ Γεωργακόπουλος), Τζανουλίνος (69’ Κατίδης), Λάντρι, Μαρούδας (56’ Βασιλείου)

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: “Ρίχνουμε βάρος και στο επιθετικό κομμάτι”

Η Καλαμάτα πέτυχε κόντρα στον Ασπρόπυργο την 5η εντός έδρας νίκη και 6η συνολικά και ο Νίκος Αναστόπουλος είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος μετά τη λήξη του ματς. Ο τεχνικός της Καλαμάτας στάθηκε στις πολλές λύσεις που έχει, λέγοντας αρχικά ότι: “Υπάρχει πλουραλισμός στον πάγκο και πάντα κοιτάω να παίζει αυτός, που κατά τη γνώμη μου και κατά τη κρίση μου μπορεί να δώσει αυτά που μπορεί” και στη συνέχεια τόνισε ότι η Καλαμάτα δουλεύει αρκετά και στο επιθετικό κομμάτι “Το πρώτο μέλημα μας ήταν να οργανώσουμε την άμυνά μας, γιατί μια καλή ομάδα αρχίζει την οργάνωση της από την άμυνα της. Από κει και πέρα, ενώ οργανώσαμε την άμυνά μας, ρίχνουμε πλέον το βάρος μας στο επιθετικό κομμάτι. Κάναμε πολλές ευκαιρίες και στο σημερινό παιχνίδι και έτσι θα κάνουμε και στο μέλλον, γιατί όταν ξεκινάς να πετύχεις πράγματα και δε βάζεις στόχο, στο τέλος δε καταφέρνεις τίποτα. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα”, κατέληξε ο Νίκος Αναστόπουλος.

FOOTBALL LEAGUE

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(11η αγωνιστική)
Ιάλυσος – Αιγάλεω 1-1
Νίκη Βόλου – Ρόδος 1-2
Καλαμάτα – Ασπρόπυργος 2-0
Σαντορίνη – Καλλιθέα αναβλήθηκε
Αστέρας Βλαχιώτη – Επισκοπή αναβλήθηκε

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 11 αγώνες)
1. Καλαμάτα 11-2 22
2. Ρόδος 9-5 17
3. Ιάλυσος 8-8 16
4. Επισκοπή 5-3 13
-. Σαντορίνη 5-5 13
6. Καλλιθέα 11-8 12
7. Αιγάλεω 6-11 11
8. Νίκη Βόλου 5-7 9
9. Αστ. Βλαχιώτη 3-8 6
10. Ασπρόπυργος 3-9 4
* Τέσσερις αγώνες λιγότερους έχει ο Ασπρόπυργος
* Τρεις αγώνες λιγότερους έχει η Καλλιθέα
*Δύο αγώνες λιγότερους έχουν Επισκοπή, Αστέρας Βλαχιώτη
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Αιγάλεω, Ιάλυδος, Ρόδος, Νίκη Βόλου, Σαντορίνη

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή 16 Μαΐου)
Ιάλυσος – Νίκη Βόλου
Ρόδος – Αστέρας Βλαχιώτη
Αιγάλεω – Σαντορίνη
Επισκοπή – Καλαμάτα
Καλλιθέα - Ασπρόπυργος