Δευτέρα, 17 Μάιος 2021 13:40

ΑΧΑΪΚΗ – ΠΑΜΙΣΟΣ 2-0: Η ήττα ήρθε στο β’ ημίχρονο

Γράφτηκε από τον

 

Εκτός έδρας ήττα χθες για τον Πάμισο, που με τέρματα που δέχτηκε στο β’ ημίχρονο ηττήθηκε από την Αχαϊκή με 2-0.

Η ομάδα της Μεσσήνης στάθηκε καλά στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, δημιούργησε καλές φάσεις, όμως δεν κατάφερε να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν σε δύο περιπτώσεις, να σκοράρουν και να πάρουν τη νίκη. Ιδιαίτερα στη φάση του πρώτου γκολ, στο 52’ εκμεταλλεύτηκαν λάθος των παικτών του Πάμισου και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Σχεδόν 15 λεπτά δεν κατάφεραν να αντιδράσουν σωστά σε μία σέντρα στην περιοχή και έτσι δέχτηκαν το δεύτερο γκολ.
Ομως από την εικόνα που είχε δεν άξιζε την ήττα, ενώ δικαιούται να φωνάζει για γκολ που σημείωσε στο 2ό λεπτό των καθυστερήσεων του α’ ημιχρόνου, όμως ο διαιτητής Καζανάς έδειξε ότι είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ και δεν το μέτρησε. Σίγουρα αν είχε μετρήσει το γκολ η εξέλιξη να ήταν διαφορετική για τον Πάμισο.
Από εκεί και πέρα στο α’ μέρος το παιχνίδι ήταν μέτριο με τους γηπεδούχους να έχουν δύο καλές φάσεις για να προηγηθούν σε αυτό το διάστημα, στην πρώτη που ήταν και η πιο αξιόλογη, ο Ανδρεόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και δευτερόλεπτα μετά ο Κόκκαλης την έδιωξε από την εστία του. Αμέσως οι παίκτες της Αχαϊκής φώναξαν στο διαιτητή ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος και έπρεπε να υποδείξει γκολ.
Στην επανάληψη ο Πάμισος ήταν πιο δραστήριος και μάλιστα 3 λεπτά μετά το ξεκίνημα έχασε κλασσική ευκαιρία με τον Χαραλαμπόπουλο για να προηγηθεί. Δεν το κατάφερε και όπως προαναφέραμε η Αχαϊκή ήταν αυτή που στη συνέχεια πέτυχε τα δύο γκολ που τις έδωσαν την νίκη. Μία ακόμη ευκαιρία για γκολ είχαν οι Νησιώτες με τον Σαραντόπουλο στο 70’, αλλά η μπάλα στο φάουλ που εκτέλεσε δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε άουτ ελάχιστα από το κάθετο δοκάρι.

Οι καλές στιγμές

Στο 31’ ο Κωστής έκανε τη σέντρα στην περιοχή ο Ανδρεόπουλος σηκώθηκε έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια πριν πέσει στο έδαφος ο Κόκκαλης με τα χέρια την απομάκρυνε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Παπαδόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας και βγήκε στην επίθεση όμως λίγο πριν μπει στη μεγάλη περιοχή για να απειλήσει τον Μπακάλη, πρόλαβαν οι αμυντικοί κόντραραν την μπάλα που έφτασε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Αχαϊκής. Ενα λεπτό μετά ο Σουρανής επιχείρησε με σουτ να σκοράρει όμως η μπάλα έφυγε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 39’ ο Μπουτσικάκης έκανε τη σέντρα στην περιοχή, ο Κόκκαλης κινήθηκε στην πορεία της μπάλας δεν κατάφερε να την μπλοκάρει, έφυγε πλάγια όμως δεν βρέθηκε κάποιος αντίπαλος για να απειλήσει και με τη βοήθεια αμυντικών την μπλόκαρε. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βέλλης εκτέλεσε κόρνερ η μπάλα πέρασε στο πίσω δοκάρι εκεί που κινήθηκε ο Κατσιβαρδέας και με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής υπέδειξε επιθετικό φάουλ, όπως είπε πριν φτάσει η μπάλα στο σκόρερ. Με την έναρξη του β’ μέρους ο Σουρανής από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής σούταρε, η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού και πέρασε κόρνερ ελάχιστα από το κάθετο δοκάρι. Στο 48’ ο Βέλλης έκανε τη σέντρα και ο Χαραλαμπόπουλος που πετάχτηκε στο β’ δοκάρι έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε άουτ ελάχιστα από το κάθετο δοκάρι, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να βάλει μπροστά στο σκορ τον Πάμισο. Στο 52’ από λάθος της άμυνας ευνοήθηκε ο Πυρρής, ο οποίος τροφοδότησε τον Ανδρεόπουλο, αυτός με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 1-0. Στο 68’ ο Μαρκόπουλος έκανε τη σέντρα χαμηλά, στέλνοντας την μπάλα στη μικρή περιοχή και ο Αντωνόπουλος, που είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή, πρόλαβε τους αμυντικούς και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα σημειώνοντας έτσι το 2-0. Η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα έγινε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Πάμισος κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Ο Σαραντόπουλος με ωραία εκτέλεση έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ ελάχιστα από το κάθετο δοκάρι.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Καζανάς με βοηθούς διαιτητές τους Βασιλόπουλο, Τάκο και οι τρεις από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν ο προπονητής της Αχαϊκής Αλ. Γαβριλόπουλος για διαμαρτυρία και οι ποδοσφαιριστές Σαραντόπουλος, Μπούνας, Βέλλης και Ντίσα.
ΑΧΑΪΚΗ: Μπακάλης, Στανής, Κοτσόκολος, Λίπι, Ρίλντι (46’ Πυρρής), Μπουτσικάκης, Σουρανής (61’ Αντωνόπουλος), Μαρκόπουλος, Ανδρεόπουλος (82’ Κυριακόπουλος), Γεωργόπουλος, Κωστής.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Κόκκαλης, Αριστομενόπουλος, Βέλλης, Κατσιβαρδέας, Μπούνας, Ακριστινέϊ (74’ Ντίσα), Ρουμελιώτης (60’ Κάνιστρας), Μωράκης (60’ Παπαγιανόπουλος), Σαραντόπουλος, Παπαδόπουλος (74’ Θώδης), Χαραλαμπόπουλος (74’ Αράπι).