Δευτέρα, 17 Μάιος 2021 13:03

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ 3-1: “Καθάρισε” σε ένα δεκάλεπτο με Αθανασόπουλο - Τσάτσο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Επιστροφή στις νίκες και μάλιστα με εμφατικό τρόπο για τον Α.Ο. Διαβολιτσίου που επικράτησε με 3-1 χθες της Θύελλας Πατρών στο “Καπετάν Βασίλης” και έκανε αποφασιστικό βήμα παραμονής.

Η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα είχε ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο πέτυχε και τα τρία της γκολ, εκμεταλλευόμενη κάθε αμυντικό λάθος των Πατρινών.
Μπροστάρης στη σπουδαία αυτή νίκη ήταν ο Βασίλης Αθανασόπουλος που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του, αποδεικνύοντας πως διαθέτει το... ένστικτο του σκόρερ. Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο αειθαλής Σωτήρης Τσάτσος που με ένα γκολ από 30 μέτρα, έγραψε το 3-0 πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα!
Με αυτό το τρίποντο η Μεσσηνιακή ομάδα έφτασε τους 13 βαθμούς, είναι στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού και κρατά την τύχη στα χέρια της όσον αφορά την παραμονή στη Γ’ εθνική, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Ενσταση από τους Πατρινούς!

Λίγο πριν τη σέντρα της αναμέτρησης επικράτησε ένταση στο “Καπετάν Βασίλης”, με τους ανθρώπους της Θύελλας Πατρών να κάνουν ένσταση κατά του κύρους του αγώνα! Ο πρόεδρος της Πατρινής ομάδας Δημήτρης Θανόπουλος υποστήριζε πως ο αγώνας δεν έπρεπε να ξεκινήσει (βάση του άρθρου 21 του ΚΑΠ) μιας και δεν είχε δοθεί στον διαιτητή το έγγραφο άδειας τέλεσης του αγώνα (δίδεται από την Περιφέρεια).
Υπήρξαν λογομαχίες μεταξύ του κ. Θανόπουλου και παραγόντων του ΑΟΔ, με τον πρόεδρο της Θύελλας να φωνάζει και να τα βάζει και με τον παρατηρητή του αγώνα Ηλία Αλεξανδρόπουλου! Ολη αυτή η ένταση είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει με 12 λεπτά καθυστέρηση η αναμέτρηση.
Οι άνθρωποι του Διαβολιτσίου πάντως ήταν βέβαιοι πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και θεωρούν πως εσκεμμένα η ομάδα της Πάτρας επιδίωξε να... εντείνει το κλίμα λίγο πριν τη σέντρα.

Πως έπαιξε ο ΑΟΔ

Ο Κώστας Παλαμάρας είχε παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-3-3, με τον Καπατσώρη να είναι κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Πιτσιλής, Μπαλόπουλος, Μπαστακός και Λιόλιος.
Στον άξονα αμυντικό χαφ έπαιζε ο Στραβάκος και λίγο πιο μπροστά του κινούνταν οι Πάγια και Τσάτσος.
Δεξί εξτρέμ έπαιζε ο Μουλιάτος, αριστερό ο Γουέσλει (οι δύο τους άλλαζαν συχνά θέσεις) και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Αθανασόπουλος.
Οι γηπεδούχοι παρότι έπαιζαν “τελικό” και ήξεραν πως η νίκη ήταν εκ των ων ουκ άνευ, δεν μπήκαν ζωηρά στον αγώνα, με τους παίκτες της Θύελλας να παίζουν με μεγαλύτερο πάθος και να κερδίζουν τις περισσότερες μονομαχίες.

Από μια φάση η κάθε
ομάδα στο πρώτο μέρος

Συνολικά πάντως το πρώτο μέρος δεν είχε να επιδείξει κάτι το σημαντικό, παρά πολλές διακοπές και παιχνίδι κέντρου και από τις δύο ομάδες.
Στο 16’ μετά από κόρνερ του Μπαστακού, ο προωθημένος Μπαλόπουλος πήρε την γυριστή κεφαλιά που έφυγε αρκετά έξω από το δεξί δοκάρι.
Η μεγαλύτερη στιγμή του Διαβολιτσίου στο α’ μέρος ήταν στο 27’ με τον Πάγια να βρίσκει με ωραία μπαλιά τον Γουέσλει που μπήκε από δεξιά και έκανε το κόψιμο για τον Αθανασόπουλο, το πλασέ του οποίου έφυγε ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!
Η Πατρινή ομάδα, που μετά από αυτή την ήττα έχασε κάθε ελπίδα παραμονής στην κατηγορία, απάντησε στις ευκαιρίες στο 31’ με τον Μεσσήνιο μεσοεπιθετικό Σταύρο Αγγελή να πιάνει ένα φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής και να στέλνει την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Από το 48’ μέχρι το
58’ και τα τρία γκολ!

Στο ημίχρονο ο Κώστας Παλαμάρας έκανε αλλαγές, βάζοντας στο ματς τον Χότζα αντί του τραυματία Λιόλιου και τον Γκελγκέρια αντί του Πάγια.
Ο Γκελγκέρια έπαιξε δεξί μπακ και ο Πιτσιλής μετατοπίστηκε στο κέντρο και με αυτό τον τρόπο δυνάμωσε στα χαφ η Μεσσηνιακή ομάδα.
Στο 48’ ο Τσάτσος εκτέλεσε ένα κόρνερ, οι αμυντικοί έδιωξαν προς στιγμήν, με τον Πιτσιλή να φέρνει εκ νέου την μπάλα στην περιοχή... Εκεί επικράτησε σύγχυση και ο πεσμένος στο έδαφος Αθανασόπουλος με έξυπνο γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!
Η Θύελλα Πατρών έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια στο 53’...
Ο Σμπόρας εκτέλεσε το κόρνερ και στο πρώτο δοκάρι ο Αγουρίδης πήρε την κεφαλιά όμως πάνω στη γραμμή έδιωξε σωτήρια ο Τσάτσος.
Στο 56’ είχαμε το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους από ένα τραγικό λάθος του τερματοφύλακα... Ο Γκελγκέρια εκτέλεσε με δύναμη ένα πλάγιο άουτ, ο Σιδέρης βγήκε να μπλοκάρει, όμως του έφυγε η μπάλα από τα χέρια και ο Αθανασόπουλος που ήταν κοντά στη φάση έκανε με πλασέ σε κενή εστία
το 2-0.

Γκολ ο Τσάτσος με βολέ από τα 30 μέτρα!

Μετά από δύο λεπτά το Διαβολίτσι πέτυχε και τρίτο γκολ, όταν ο ύστερα από δυνατό βολέ του Καπατσώρη και κεφαλιά του Αθανασόπουλου ο Τσάτσος είδε εκτός εστίας τον νεαρό γκολκίπερ Σιδέρη και με ωραίο βολέ τον “κρέμασε” από τα 30 μέτρα γράφοντας το 3-0!
Ετσι μέσα σε δέκα λεπτά ο ΑΟΔ πέτυχε τρία γκολ και “καθάρισε” το ματς, εκμεταλλευόμενος τα τρανταχτά αμυντικά λάθη της Θύελλας.
Στη συνέχεια το ματς ήταν τυπική διαδικασία με τους γηπεδούχους να διατηρούν τον έλεγχο και να έχουν μια καλή στιγμή στο 80’ όταν τη σέντρα σουτ του Γκελγκέρια απέκρουσε δύσκολα ο Σιδέρης.
Η Θύελλα Πατρών πέτυχε το γκολ της τιμής στο 92’ όταν ο διαιτητής Τριανταφύλλου θεώρησε πως ο Χότζα ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Πανίτσα (δεν υπήρξε παράβαση) και ο Αγουρίδης από τα 11 βήματα έγραψε το τελικό 3-1.
Διαιτητής ήταν ο Τριανταφύλλου (Αργολίδας), με βοηθούς τον Λουκά (Αρκαδιας) και τον Κατσογιάννη (Ηρακλείου).
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Γκελγκέρια, Τσάτσος και Κατριβέσης.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Καπατσώρης, Πιτσιλής (80’ λ. τρ. Κρεμύδας), Λιόλιος (46’ λ. τρ. Χότζα), Μπαλόπουλος, Μπαστακός, Στραβάκος, Πάγια (46’ Γκελγκέρια), Τσάτσος (71’ Τσουλάκος), Αθανασόπουλος, Γουέσλει (61’ Μπάρκας), Μουλιάτος.
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ: Σιδέρης, Αγγελής, Κωνσταντινίδης (60’ Σκουμής), Σμπόρας, Μανθόπουλος, Κατριβέσης (60’ Τσίμπιτσης), Αγουρίδης, Παναγόπουλος, Δημητρίου, Βέρρας, Αποστολόπουλος (80’ Πανίτσας).