Τετάρτη, 19 Μάιος 2021 13:40

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Σχολή προπονητών UEFA D με δωρεάν συμμετοχή

Γράφτηκε από τον

Ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το οποίο στοχεύει στην ενημέρωση υπεύθυνων ομάδων και ακαδημιών, προπονητών, γονέων και εθελοντών, θα τεθεί σε εφαρμογή στις 3-4 και 10-11 Ιουλίου 2021 στην ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ σχεδίασε τη λειτουργία 16 ωρών Σχολών UEFA D (χωρίς οικονομική επιβάρυνση), συνδυάζοντας την παρουσίαση θεωρητικών διαλέξεων οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου, καθώς επίσης επιδείξεων προπονητικών μονάδων - αγώνων για ηλικίες κάτω των 12 ετών.
Ανάλυση κανονισμών αναπτυξιακών ηλικιών, προσφορά πρώτων βοηθειών, οργάνωση ακαδημίας, οργάνωση δράσεων στην ακαδημία, οργάνωση ποδοσφαιρικών δράσεων, Προπονητής στις αναπτυξιακές ηλικίες κώδικας συμπεριφοράς, πολιτική για την παιδική κακοποίηση, ψυχολογία και παρακίνηση νέων αθλητών, είναι ανάμεσα στα θέματα των επιμορφωτικών σεμιναρίων, με την Ομοσπονδία να στοχεύει στην ενιαία εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στη λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας.
Οι σχολές UEFA D, εντάσσονται στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο της Ε.Π.Ο. «Μπάλα Παντού», και θα λειτουργήσουν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας (ΕΠΣ) και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική για έναν, τουλάχιστον, εκπρόσωπο κάθε ακαδημίας και ομάδας, καθώς η κατοχή πιστοποιητικού UEFA D θα αποτελεί ένα από τα κριτήρια ελέγχου λειτουργίας και κατάταξης των ακαδημιών που θα θεσπιστούν από την Ομοσπονδία. Επίσης, η παρακολούθηση της σχολής UEFA D είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όσους υποψήφιους προπονητές επιθυμούν να συμμετάσχουν σε κάθε νέα σχολή UEDA C
Η συμμετοχή – όπως προαναφέραμε- είναι δωρεάν και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 50 άτομα. Όλα τα μαθήματα θα είναι διαδικτυακά και θα σταλεί σύνδεσμος πρόσβασης σε κάθε συμμετέχοντα από τη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης.
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου:
Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 (16:00μ.μ. - 20:00μ.μ.)
Κυριακή 4 Ιουλίου 2021 (16:00μ.μ. - 20:00μ.μ.).
Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 (16:00μ.μ. - 20:00μ.μ.)
Κυριακή 11 Ιουλίου 2021 (16:00μ.μ. - 20:00μ.μ.).
Το πρακτικό μέρος της σχολής θα πραγματοποιηθεί μόλις οι υγειονομικοί κανόνες το επιτρέψουν λόγω covid-19.

 

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ