Τετάρτη, 19 Μάιος 2021 19:10

Φινάλε με χαμόγελα για τον Απόλλωνα, 2-0 τον ΠΑΣ στα Γιάννενα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Φινάλε με χαμόγελα για τον Απόλλωνα, 2-0 τον ΠΑΣ στα Γιάννενα (βίντεο)

Ιδανικό φινάλε με νίκη έκανε ο Απόλλων Σμύρνης στο πρωτάθλημα! Η Ελαφρά Ταξιαρχία επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, πραγματοποιώντας την πρώτη της νίκη στα playouts καθώς και την πρώτη με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο. Αντίθετα οι Ηπειρώτες ολοκλήρωσαν με ήττα τη φετινή τους πορεία στο πρωτάθλημα.

Με 4-4-2 κατέβασε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Αργύρης Γιαννίκης. Ο Χουτεσιώτης κάτω από τα δοκάρια, με τους Σάλιακα, Παντελάκη, Πανουργιά, Πίρσμαν στην άμυνα. Κάστρο και Γροσδάνης στα χαφ, με τους Λώλη, Πήλιο στα πλάγια και τους Κρίζμαν, Παμλίδη στην επίθεση.
Με το κλασικό 4-2-3-1 παρέταξε τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Μάκης Χάβος. Ο Βέρχουλστ στην εστία, με τους Μπαξεβανίδη, Ντομίνγκες, Μπρούσιτς, Χουχούμη στην τετράδα της άμυνας. Φατιόν, Λαγός στον άξονα, με τους Ρώσση, Μπεντινέλι, Φερνάντεθ στην τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ντάουντα.

Το ματς

Ο Απόλλων Σμύρνης στο πρώτο μέρος κυριαρχούσε και απειλούσε συνέχεια την αντίπαλη εστία. Στο 9’ ο Ντάουντα έσπασε στον Μπεντινέλι αλλά εκείνος δεν μπόρεσε να σκοράρει μέσα από την περιοχή. Στο 10’ δόθηκε πέναλτι για την Ελαφρά Ταξιαρχία, όταν ύστερα από σέντρα του Ρώσση, ο Μπεντινέλι τσίμπησε την μπάλα και ο Κάστρο τον ανέτρεψε. Ωστόσο, η φάση εξετάστηκε από το VAR και τελικά το πέναλτι δεν δόθηκε!

Στο 13’ ο Παντελάκης έκανε κεφαλιά μέσα από την περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα άρχιζε να πιέζει στην συνέχεια, χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει κάποια ουσιαστική φάση και να σκοράρει. Στο 22’ ο Απόλλων είχε μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ντάουντα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή.

Στο 31ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Ντάουντα έδωσε στον Ρώσση, εκείνος έκανε ωραίο γύρισμα στην περιοχή και ο Μαρκ Φερνάντεθ με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0.

Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την ομάδα του Μάκη Χάβου να προηγείται και τον ΠΑΣ να ετοιμάζεται για το δεύτερο μέρος για την αντεπίθεση.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι πίεζαν και ο Απόλλων έπαιζε κυρίως στην κόντρα. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 57’ όταν μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Χουχούμης έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Ντάουντα με καρφωτή κεφαλιά εκτέλεσε τον Χουτεσιώτη για το 2-0.

Από εκεί και πέρα ο Απόλλων συνέχιζε να πιέζει και να απειλεί και ο ΠΑΣ δύσκολα δημιουργούσε φάσεις. Στο 75’ ο Πίρσμαν έκανε το γύρισμα, με τον Κρίσμαν να μην μπορεί να σκοράρει με προβολή. Αυτή ήταν και η πιο σημαντική φάση των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος.

Στο 77’ ο Χουχούμης έκανε την σέντρα στον Ντάουντα, ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας την ευκαιρία να αυξήσει το σκορ.

Στα τελευταία λεπτά δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο, με τον Απόλλωνα να διαχειρίζεται το προβάδισμά του και να φτάνει στην πρώτη του νίκη στα playouts!

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης (58' Αθανασίου), Πήλιος (72' Ελευθεριάδης), Παντελάκης, Πίρσμαν, Σάλιακας, Πανουργιάς, Κάστρο, Λώλης, Γροσδάνης (58' Τριάδης), Κρίζμαν, Παμλίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βέρχουλστ, Χουχούμης, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Φερνάντεζ (72' Βάρκας), Φατιόν, Μπρούτσιτς, Ρώσση (93' Ρηγόπουλος), Ντάουντα (85' Ιωαννίδης), Μπεντινέλι (86' Κιτοκό), Λαγός.

Πηγή: sport-fm.gr