Δευτέρα, 24 Μάιος 2021 11:16

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΡΟΔΟΣ 1-0: Προβάδισμα τίτλου με κυριαρχική εμφάνιση

Γράφτηκε από τον

Στην Καλαμάτα είναι... αλλιώς. Με γκολ του Νταούντ Μπουσμπίμπα στο 24' η "Μαύρη Θύελλα" πήρε το σαββατιάτικο ντέρμπι κορυφής με τη Ρόδο και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στο νότιο όμιλο της Football League.

Η μεσσηνιακή ομάδα αύξησε μάλιστα στους 5 βαθμούς τη διαφορά από τα "ελάφια", που δεν δικαιολόγησαν την υψηλή βαθμολογική τους θέση.
Αντίθετα η Καλαμάτα έκανε κυριαρχική εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο μέρος. Ενδεικτικό, το 69%-31% στην κατοχή μπάλας και οι 7-1 τελικές προσπάθειες. Στο δεύτερο ημίχρονο διαχειρίστηκε το προβάδισμα και πανηγύρισε την 7η φετινή της νίκη και 6η στο Δημοτικό Στάδιο, όπου δεν έχει δεχτεί γκολ με τη Νίκη Βόλου, να είναι η μοναδική που έχε φύγει αήττητη από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Η Ρόδος προσπάθησε με αμυντική τακτική να "κλέψει" το βαθμό, αλλά η Καλαμάτα μπήκε αποφασισμένη για να επιστρέψει στις επιτυχίες ύστερα από την ήττα στην Επισκοπή.

Το καλύτερο πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο δεκάλεπτο μάλιστα είχε ποσοστό κατοχής μπάλας 81%! Κυκλοφορούσε με υπομονή την μπάλα, ώστε να βρει κενό στην άμυνα της Ρόδου.
Ο Σουμπίνιο, ο Ηλιόπουλος και ο Μπουσμπίσμπα σε αυτό το διάστημα δεν βρήκαν στόχο, αλλά έδειξαν τις προθέσεις τους. Η υπεροχή της Καλαμάτας καρποφόρησε στο 24ο λεπτό.

“Μίλησε” ο Μπουσμπίμπα στο 24’

Ο Παυλίδης με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Μπουσμπίμπα, που προχώρησε και πλάσαρε ψύχραιμα τον Πίτκα.

Η άμυνα της Ρόδου ανέβηκε ψηλά σε αυτή τη φάση και το ""πλήρωσε", με τον εξτρέμ της Καλαμάτας να κάνει κίνηση πίσω από τη μεσαία γραμμή και να σκοράρει ξανά μετά από δέκα αγωνιστικές!

Δοκάρι η Ρόδος στην πρώτη της φάση

Η Ρόδος, που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 32', αλλά ο Ταΐρης έδειξε σ' ένα ακόμα παιχνίδι την κλάση του. Ο γκολκίπερ της Καλαμάτας νίκησε σε τετ α τετ τον Αρναρέλλη, αποκρούοντας εκπληκτικά με το πόδι, με την μπάλα στη συνέχεια να χτυπά στο κάθετο δοκάρι! Η Καλαμάτα συνέχισε να ελέγχει πλήρως το ματς και στο 44' απείλησε με το δυνατό σουτ του Παπατόλιου, που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι κινήσεις από τον πάγκο

Η κακή εικόνα της Ρόδου στο πρώτο 45λεπτο ανάγκασε τον προπονητή της Κώστα Βελιτζέλο να κάνει δύο αλλαγές με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Μπήκαν Χύσι, Σέρεντιουκ και έμειναν στα αποδυτήρια οι Σουλάι και Βουργουντζής. Το σκηνικό όμως δεν άλλαξε. Η Καλαμάτα παρότι έχασε στο 53' με τραυματισμό τον Παυλίδη (τον αντικατέστησε ο Αναστασόπουλος) συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Δεν είχε βέβαια την ίδια ένταση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ένιωθε κίνδυνο. Στο 57' μπήκαν και οι Νατσιόπουλος, Αλεξόπουλος αντί των Σουμπίνιο και Ηλιόπουλου ώστε να φρεσκαριστεί η μεσοεπιθετική γραμμή. Ο ρυθμός του αγώνα, ωστόσο, έπεσε αισθητά.
Ο Ν. Αναστόπουλος θέλοντας να "κλειδώσει" τη νίκη πέρασε στο 72' τον Γκαλίτσιο στη θέση του Μπουσμπίμπα, αλλάζοντας τη διάταξη με τριάδα στην άμυνα.

Τρεις ευκαιρίες για να το... τελειώσει

Η Καλαμάτα κρατούσε άνετα το προβάδισμα και στο 77' έχασε ευκαιρία με τον Μαρκόφσκι να σουτάρει μέσα από την περιοχή και την μπάλα να περνά άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Νέα ευκαιρία στο 79' με τον Αλεξόπουλο να κάνει κοντρόλ μέσα στην περιοχή, αλλά να πηγαίνει λίγο πλάγια και να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Στην επόμενη φάση ο Μαρκόφσκι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά πριν προλάβει να εκτελέσει, τον έκοψε σωτήρια ο Χύσι.

Καρδιοχτύπι στο φινάλε

Η Ρόδος κέρδισε μέτρα στο γήπεδο στα τελευταία λεπτά και στο 95' λίγο έλειψε να πάρει έναν άδικο, βάση της εικόνας του ματς. βαθμό. Σ΄ ένα γέμισμα στην περιοχή ο Ταΐρης έχασε την μπάλα, ο Μακρής την έσπρωξε προς την εστία, όμως ο Τσελεπίδης πρόλαβε και απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Εστω και με καρδιοχτύπι, η Καλαμάτα πήρε τη νίκη και στο φινάλε αποθεώθηκε και πάλι από τους φίλους της που την περίμεναν στα κάγκελα του Δημοτικού Σταδίου.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, Παυλίδης (53' λ.τρ. Αναστασόπουλος), Ηλιόπουλος (57' Αλεξόπουλος), Σουμπίνιο (57' Νατσιόπουλος), Μπουσμπίμπα (72' Γκαλίτσιος), Παπατόλιος, Μαρκόφσκι.
ΡΟΔΟΣ: Πίτκας, Ρεβυθόπουλος (69' λ.τρ. Νικολόπουλος) Πεχλιβανόπουλος, Καραγεώργης (57' Δελαπόρτας), Καψάλης, Μπαξεβάνος, Σουλάι (46' Xύσι) Τσίπρας, Βουργουντζής (46' Σέρεντιουκ), Μαρτσάκης (83' Μακρής), Αρναρέλλης.

ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: "Το 1-0 είναι λίγο βάσει των ευκαιριών"

Ικανοποιημένος από τη νίκη και την εμφάνιση εμφανίστηκε ο Νίκος Αναστόπουλος μετά το τέλος του αγώνα με τη Ρόδο. Ο προπονητής της Καλαμάτας σημείωσε αρχικά ότι: " Δεν ήταν νίκη τίτλου. Το αυτονόητο κάναμε. Κερδίσαμε μία ομάδα και το 1-0 είναι λίγο σκορ, βάσει των ευκαιριών που είχαμε. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, γιατί εκτός από τους τρεις βαθμούς που ήταν το ζητούμενο συνδυάσαμε και θέαμα". Ο Νίκος Αναστόπουλος έδωσε το σύνθημα και για τη συνέχεια στη Football League¨" Το πρωτάθλημα έχει πέντε τελικούς ακόμη οπότε πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και πανέτοιμοι. Το πρώτο ημίχρονο ήταν η καλύτερή μας εμφάνιση, καθώς είχαμε πολλές ευκαιρίες και πετύχαμε και το γκολ που μας έδωσε τη νίκη. Ο κόσμος είναι η δύναμή μας και είναι κρίμα με αυτή την πανδημία να μην είναι δίπλα μας να το χαρεί. Στο τέλος θα τους δώσουμε χαρά".