Τετάρτη, 26 Μάιος 2021 17:46

Ξάνθη - Παναιτωλικός 2-1: Προβάδισμα με ανατροπή για τους Θρακιώτες (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Η Ξάνθη επικράτησε του Παναιτωλικού 2-1 στα Πηγάδια και πήρε προβάδισμα στα μπαράζ για την άνοδο στη Super League, εν όψει της ρεβάνς στο Αγρίνιο. Έμπερτ και Μικελτάτζε οι σκόρερ των Θρακιωτών, ενώ ο Βέργος άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Αγρινίου.

Η Ξάνθη υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό στα Πηγάδια για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα μπαράζ με έπαθλο μια θέση στη Super League Interwetten της νέας χρονιάς, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 2-1, χάρη στα γκολ των Έμπερτ στο 52' και Μικελτάτζε στο 71', με τον Βέργο να ανοίγει το σκορ στο 6' για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα.

Οι δύο ομάδες έχουν αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Κυριακής (30/05, 19:30), με την Ξάνθη ωστόσο να έχει το προβάδισμα για την άνοδο στη Super League Interwetten.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΕΛΙΚΗ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ στο 6', στην πρώτη τελική στο παιχνίδι. Ο Μπαρμπόσα έκανε τη βαθιά μπαλιά προς τα αριστερά, ο Πέτροβιτς δεν μπόρεσε να ανακόψει την μπαλιά, με τον Ντουάρτε να την παίρνει στον έλεγχό του και να μπαίνει στην περιοχή.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός τροφοδότησε τον Βέργο με κάθετη μπαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής και αυτός νίκησε τον Ίτσο, όντας αφύλακτος.

Η Ξάνθη έβγαλε αντίδραση και προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, πιέζοντας ψηλά την άμυνα του Παναιτωλικού, ο οποίος περίμενε στο δικό του μισό, έχοντας πετύχει το εκτός έδρας γκολ, το οποίο ήθελε πολύ.

Οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ απειλούσαν από τα αριστερά, κυρίως με τον Παντελιάδη, είτε με σέντρες είτε με μακρινές εκτελέσεις πλαγίων άουτ.

Η Ξάνθη έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις με τους Έμπερτ στο 39', με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ και Ντίνα (43'), με τον Κνετ να αποκρούει με άνεση, όμως η καλύτερη στιγμή ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Έμπερτ εκτέλεσε το φάουλ και ο Τζούρμαν δεν μπόρεσε από πολύ πλεονεκτική θέση να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας κακό τελείωμα.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε στα πρώτα 15 δευτερόλεπτα του παιχνιδιού. Ο Ντίας τροφοδότησε τον Βέργο, ωστόσο ο τελευταίος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία.

Η Ξάνθη κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης στο 52'. Ο Σιατραβάνης τροφοδότησε τον Έμπερτ, ο οποίος ήταν μόνος του εντός περιοχής και ο Γερμανός μέσος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κνετ και έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Μετά από την επίτευξη του τέρματος, η Ξάνθη έφτασε κοντά στην ολική ανατροπή, όμως ο Παπάζογλου δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από σέντρα του Μικελτάτζε. Στην εξέλιξη της φάσης, οι παίκτες του Παναιτωλικού έφυγαν στην αντεπίθεση, με το σουτ του Βέργου να περνάει λίγο άουτ.

Ο γρήγορος ρυθμός στο παιχνίδι συνεχίστηκε, παρά την κρισιμότητα του αγώνα. Οι παίκτες της Ξάνθης ήταν ελαφρώς ανώτεροι και κατάφεραν να φέρουν τούμπα το παιχνίδι στο 70'.

Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Κνετ, ο Σχρόιγεν, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, πήρε την μπάλα στην περιοχή, έκανε το γύρισμα προς το ύψος της μικρής περιοχής και ο Μικελτάτζε με δυνατό σουτ, εκτέλεσε τον Αυστριακό τερματοφύλακα των Αγρινιωτών.

Οι παίκτες του Παναιτωλικού προσπάθησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης παίρνοντας το μεγαλύτερο μερίδιο της μπάλας στην κατοχή τους, όμως δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία λόγω της καλής λειτουργίας της Ξάνθης στο ανασταλτικό κομμάτι, εν αντιθέσει μετά τα πρώτα λεπτά των δύο ημιχρόνων, με αποτέλεσμα να μείνει το τελικό σκορ μέχρι το τέλος.

Αντίθετα η Ξάνθη ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, όμως οι προσπάθειες των Βέρκερ (78'), έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Έμπερτ αλλά και των Καπνίδη και Στάθη στις καθυστερήσεις του δευτέρου μέρους, δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο.

ΞΑΝΘΗ: Ιτσο, Θυμιάνης (70′ Τεσίγια), Δημούτσος, Σιατραβάνης (87′ Στάθης), Πέτροβιτς (35′ λ.τ Μικελτάντζε), Θ. Παπάζογλου (87′ Καπνίδης), Βέρκερ, Τζούρμαν, Έμπερτ, Παντελιάδης, Ντίνας (70′ Σχρόιχεν)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Περέιρα, Μανθάτης, Τσότσαλιτς, Καρασαλίδης, Εντιγκά (86′ Καρέλης), Μπαρμπόσα, Ντίας, Μεντόζα (63′ Ταχάρ), Ντουάρτε (73′ Αριγίμπι), Βέργος (74′ Ματσόλα)

Πηγή: sport24.gr