Πέμπτη, 27 Μάιος 2021 11:28

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Στη δυάδα για να ανέβει σίγουρα – Ολα ανοιχτά για αναδιάρθρωση

Γράφτηκε από τον

Πέντε αγωνιστικές έμειναν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Football Leagζ και η Καλαμάτα κρατά την τύχη στα χέρια της, όσον αφορά την άνοδο στη Super League 2, την οποία θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο.

Η “Μαύρη Θύελλα” οδηγεί με 25 βαθμούς την κούρσα στο νότιο όμιλο και ακολουθεί η Καλλιθέα με 24 και η Ρόδος με 20 βαθμούς.
Καλλιθέα και Ρόδος έχουν ματς λιγότερο, με Σαντορίνη και Ασπρόπυργο, αντίστοιχα την Τετάρτη 2 Ιουνίου.
Πριν από τα εξ αναβολής ματς, θα λύσουν τις διαφορές τους στο μεταξύ τους παιχνίδι την προσεχή Κυριακή για την 14η αγωνιστική. Ως εκ τούτου, μία εκ των δύο ή και οι δύο θα έχουν απώλειες βαθμών.
Κάτι που θέλει να εκμεταλλευτεί η Καλαμάτα, που θα παίξει στην Σκάλα με τον ουραγό Αστέρα Βλαχιώτη.
Η Καλαμάτα θέλει το διπλό ώστε να κάνει ένα ακόμη βήμα για την άνοδο στη Super League 2. Ο στόχος άλλωστε που έχει τεθεί εξ αρχής είναι ο τίτλος, αλλά και η δεύτερη θέση δίνει εισιτήριο για την παραπάνω κατηγορία.
Για τις υπόλοιπες θέσεις, ουδείς βάζει το... χέρι του στη φωτιά. Διότι μπορεί το νέο αθλητικό νομοσχέδιο να προβλέπει την κατάργηση της Football League και τη συγχώνευση με τη Super League 2, αλλά στην επικείμενη αναδιάρθρωση αντιδρούν οι ΠΑΕ της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Το πράγμα περιπλέκεται μάλιστα περισσότερο, διότι ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και άλλες ομάδες της SL θέλουν να δημιουργήσουν Β’ ομάδες, που θα παίξουν από τη νέα σεζόν στη SL2.
Ετσι αν προχωρήσει η αναδιάρθρωση Αυγενάκη και το σχέδιο των μεγάλων ΠΑΕ θα έχουμε συνωστισμό ομάδων στη δεύτερη κατηγορία, μιας και σε αυτή την περίπτωση από τη FL θα ανέβουν 16 συνολικά ομάδες (8 από κάθε όμιλο). Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα.
Η Καλαμάτα για να μην... μπλέξει λοιπόν σε σενάρια, οφείλει να τερματίσει στην πρώτη δυάδα του ομίλου.
Η προσοχή στρέφεται πλέον στον Αστέρα Βλαχιώτη, με τον Νίκο Αναστόπουλο να μην υπολογίζει στα πλάνα του τον Βαγγέλη Αλεξόπουλο, που συμπλήρωσε κάρτες, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Μπάμπη Παυλίδη.

Δέσμευση Νίκα για στήριξη στην Καλαμάτα

Μια συλλεκτική φανέλα της Καλαμάτας για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, έδωσε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο μέτοχος της ΠΑΕ και πρώην πρόεδρος Γιώργος Ράλλης. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν την Τρίτη στο διοικητήριο στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του κ. Νίκα για θέματα της περιφέρειας και είχαν θερμό εναγκαλισμό. Μάλιστα ο κ. Νίκας δήλωσε πως ότι ζητήσει η Καλαμάτα, θα το έχει, καθώς οι επιτυχίες αντανακλούν στην προβολή και στην οικονομία μιας πόλης.
Ο περιφερειάρχης δήλωσε βέβαιος για τη φετινή άνοδο. Από την πλευρά του ο κ. Ράλλης τόνισε τη διαχρονική στήριξη του κ. Νίκα στην ομάδα και ανέφερε την κατασκευή του προπονητικού κέντρου στα Παλιάμπελα. Ακόμα, μετέφερε την επιθυμία του προέδρου της “Μαύρης Θύελλας” Γιώργο Πρασσά να συναντηθεί με τον περιφερειάρχη όταν έρθει από το εξωτερικό στην Καλαμάτα.