Κυριακή, 30 Μάιος 2021 22:24

Παναιτωλικός-Ξάνθη: 1-0: Παρέμεινε στη Super League με πέναλτι του Βέργου στο 83'! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Παναιτωλικός-Ξάνθη: 1-0: Παρέμεινε στη Super League με πέναλτι του Βέργου στο 83'! (βίντεο)

Ένα πέναλτι του Βέργου ήταν αρκετό για να κρατήσει τον Παναιτωλικό στην Super League, αφού επικράτησε 1-0 της Ξάνθης και σώθηκε παρά την ήττα με 2-1 στο πρώτο ματς!

Στην Super League θα είναι ωραία με τον Παναιτωλικό για παρέα! Οι Αγρινιώτες χάρη στο πέναλτι του Βέργου στο 83ο λεπτό, κατάφεραν να... ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-1 του πρώτου αγώνα και να σώσουν την παρτίδα παραμένοντας στην πρώτη κατηγορία!
Σκληρό ματς με πολλές κάρτες, φάουλ και ένταση, με τους γηπεδούχους να ξεσπούν στο τέλος σε κλάματα χαράς και οι φιλοξενούμενοι σε κλάματα... απογοήτευσης αφού έχασαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στην Super League 1.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-3-3 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Τραϊανός Δέλλας. Ο Κνετ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ντουάρτε, Κωνσταντόπουλο, Μαλή, Περέιρα στην άμυνα. Εντινγκά, Ταχάρ, Ντίας η τριάδα στα χαφ, με τους Μεντόσα, Μπαρμπόσα να πλαισιώνουν τον Βέργο στην επίθεση.
Με 4-2-3-1 κατέβασε την Ξάνθη ο Μπάμπης Τεννές. Ο Ίτσο ήταν στην εστία, με τους Τζούρμαν, Τάσος Παπάζογλου, Πέτροβιτς, Παντελιάδη στην τετράδα της άμυνας. Δημούτσος και Βέρκερ τα δύο χαφ, μπροστά τους οι Έμπερτ, Μικελτάντζε, Σιατραβάνης και ο Θανάσης Παπάζογλου στην επίθεση.
Το ματς
Ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, με τις δυο ομάδες να έχουν μπει δυνατά από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Στο 10’ ο Έμπερτ έκανε ένα δυνατό αλλά μακρινό σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ. Έξι λεπτά αργότερα ο Μαλής δέχτηκε κίτρινη κάρτα ύστερα από φάουλ που έκανε στον Έμπερτ. Στο 20’ ο Παναιτωλικός βγήκε στην αντεπίθεση με τον Μεντόσα, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω από την εστία. Στο 27ο λεπτό ο Σιατραβάνης σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ωστόσο η φάση ήταν ως μη γενόμενη αφού δόθηκε οφσάιντ, με τον εξτρέμ της Ξάνθης πάντως να καλύπτεται.
Στο 32’ ο Παναιτωλικός κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, με τον Μεντόσα να εκτελεί, αλλά να αφήνει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία για να σκοράρει με τον Μεντόσα να μη βρίσκει εστία. Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε το υπόλοιπο πρώτο μέρος, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια όπως ακριβώς ξεκίνησαν.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός πίεζε περισσότερο αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει αξιοσημείωτες ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο 64’ ο Πέτροβιτς με προβολή λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, με την Ξάνθη να γλιτώνει. Όπως ήταν λογικό τα νεύρα ήταν αρκετά και από τις δυο ομάδες, με τις κίτρινες κάρτες να… φεύγουν η μια μετά την άλλη. Η Ξάνθη έπαιζε κυρίως στην άμυνα, με την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα να ψάχνει το γκολ για να σωθεί. Στο 80’ ο Μάζουρεκ έκανε απίθανη κούρσα 60 μέτρων, αλλά κόπηκε τελευταία στιγμή πριν μπει στην περιοχή. Ένα λεπτό αργότερα δόθηκε πέναλτι στον Παναιτωλικό όταν ο Βέργος διεκδίκησε την μπάλα και αυτή πήρε ύψος και βρήκε στο απλωμένο χέρι του Θανάση Παπάζογλου.
Στο 83’ ο Βέργος άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη από την άσπρη βούλα πετυχαίνοντας το χρυσό τέρμα για την ομάδα του! Από εκεί και πέρα γινόταν… μάχη στο γήπεδο, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν μια απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις! Στο 92’ ο Έμπερτ έκανε μια απίθανη εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να περνάει σύριζα από το αριστερό παραθυράκι της εστίας του Κνετ! Στο 94’ ο Τραϊανός Δέλλας αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο, οι οπαδοί κρατούσαν την μπάλα για καθυστερήσεις παίζοντας και αυτοί στο παιχνίδι! Ο Παναιτωλικός κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος και να παραμένει στην πρώτη κατηγορία!

MVP: O Νίκος Βέργος με το πέναλτι που κέρδισε και σκόραρε, κράτησε τον Παναιτωλικό στην κατηγορία και είναι προφανώς ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του αγώνα.

Η σφυρίχτρα: Ο Άγγελος Ευαγγέλου διαχειρίστηκε καλά ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αφού είχε μεγάλη ένταση, φάουλ και νεύρα. Σωστό το πέναλτι που έδωσε στο απλωμένο χέρι του Θανάση Παπάζογλου, απ' όπου προήλθε το χρυσό γκολ των γηπεδούχων.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Ντουάρτε, Κωνσταντόπουλος(76' Aριγίμπι), Μαλής, Περέιρα(77' Μάζουρεκ), Εντινγκά, Ταχάρ(59' Ματσόλα), Ντίας, Μπαρμπόσα, Βέργος(87' Βάντερσον), Μεντόζα

Ξάνθη (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Τζούρμαν, Τ. Παπάζογλου (63' Θυμιάνης), Πέτροβιτς(85' Ντίνας), Παντελιάδης, Δημούτσος, Βέρκερ, Έμπερτ, Μικελτάντζε(63' Τάτος, 78' Σρόιγεν), Σιατραβάνης, Θ. Παπάζογλου.

Πηγή: sport-fm.gr