Δευτέρα, 31 Μάιος 2021 19:58

Η UEFA ανακοίνωσε την κορυφαία 23άδα του φετινού Champions League

Γράφτηκε από τον
Η UEFA ανακοίνωσε την κορυφαία 23άδα του φετινού Champions League

Η Τσέλσι σάρωσε στις επιλογές της UEFA για την κορυφαία αποστολή στο φετινό Champions League, με επτά από τους 23 παίκτες να ανήκουν στο ρόστερ της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Ο Τόμας Τούχελ πήρε τη σκυτάλη από τον Φρανκ Λάμπαρντ μεσούσης της σεζόν και πέτυχε ένα μίνι θαύμα αφού οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση του Champions League για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από το 2011.

Οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Πόρτο, Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι υποτάχτηκαν κατά σειρά στους μπλε μετά τη φάση των ομίλων και όπως ήταν λογικό, η UEFA βρήκε έναν ακόμα τρόπο να επιβραβεύσει τους νέους πρωταθλητές Ευρώπης.

Αυτό το έκανε μέσω της ανάδειξης της κορυφαίας 23άδας για τη σεζόν 2020-21 στο Champions League, με την Τσέλσι να έχει τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά στις επιλογές, με επτά παίκτες της να συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των κορυφαίων.

Αυτοί είναι οι Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ρίντιγκερ, Τσίλγουελ, Ζορζίνιο, Μάουντ και Καντέ, με τους μπλε να έχουν εκπροσώπους στη θέση του τερματοφύλακα και σε αυτές των αμυντικών και των μέσων αλλά όχι των επιθετικών.

Εκεί συναντάμε τον Λιονέλ Μέσι και τους Χάαλαντ, Εμπαπέ, Λεβαντόβσκι, Μπενζεμά και Νεϊμάρ, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μην έχει καλή σεζόν με την Γιουβέντους (η βέκια σινιόρα ποκλείστηκε στη φάση των "16" από την Πόρτο) και να μένει εκτός επιλογών.

Η κορυφαία ομάδα του Champions League το 2020-21

Τερματοφύλακες: Κουρτουά (Ρεάλ Μαδρίτης), Έντερσον (Μάντσεστερ Σίτι), Μεντί (Τσέλσι)

Αμυντικοί: Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Ρούμπεν Ντίας (Μάντσεστερ Σίτι), Μαρκίνιος (Παρί Σεν Ζερμέν), Ρίντιγκερ (Τσέλσι), Τσίλγουελ (Τσέλσι), Αλάμπα (Μπάγερν)

Μέσοι: Ζορζίνιο (Τσέλσι), Μάουντ (Τσέλσι), Καντέ (Τσέλσι), Ντε Μπράινε (Μάντσεστερ Σίτι), Γκιουντογκάν (Μάντσεστερ Σίτι), Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Ολιβέιρα (Πόρτο), Φόντεν (Μάντσεστερ Σίτι)

Επιθετικοί: Χάαλαντ (Ντόρτμουντ), Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Λεβαντόβσκι (Μπάγερν), Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης), Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν), Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Πηγή: www.sport24.gr