Τετάρτη, 02 Ιούνιος 2021 14:59

Θεοδωρίδης: "Αν Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους δεν σεβαστούν τους κανονισμούς, μπορεί να αποκλειστούν"

Γράφτηκε από τον
Θεοδωρίδης: "Αν Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους δεν σεβαστούν τους κανονισμούς, μπορεί να αποκλειστούν"

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, μίλησε στη "Marca" και επανέλαβε την προειδοποίηση της UEFA πως αν Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους δεν σεβαστούν τους κανονισμούς, μπορεί να αποκλειστούν από το Champions League.

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, παραχώρησε συνέντευξη στη "Marca" και επανέλαβε την προειδοποίηση της UEFA πως αν Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους δεν σεβαστούν τους κανονισμούς, μπορεί να αποκλειστούν από το Champions League.

"Αν η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους δεν σεβαστούν τους κανονισμούς, μπορεί να αποκλειστούν από το Champions League. Είναι κάτι το οποίο εξαρτάται από αυτούς. Οι υπόλοιποι σύλλογοι που συμμετείχαν στην European Super League, αποδέχθηκαν τους κανονισμούς.

Επίσης, θέλω να ξεκαθαρίσω πως αυτό που θα συμβεί, δεν θα είναι μια προσωπική απόφαση του προέδρου ή της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA. Υπάρχουν αρμόδια όργανα για να αποφασίσουν. Ούτε ο πρόεδρος ούτε εγώ μπορούμε να επηρεάσουμε ανεξάρτητες αποφάσεις.

Για την UEFA όλοι οι σύλλογοι είναι ίσοι και όλοι υπερασπιζόμαστε τις αξίες του σεβασμού και της ισότητας. Αν παρέβησαν τους νόμους, θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Παράλληλα, είπε πως οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να υποστούν συνέπειες για τις αποφάσεις των συλλόγων, οι οποίοι σε περίπτωση τιμωρίας τους, δηλαδή αποκλεισμού τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα μπορούν να προσφύγουν στο CAS. Επιπλέον, δεν υπάρχει επαφή με τις τρεις ομάδες για να τα βρουν με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ