Τετάρτη, 02 Ιούνιος 2021 17:00

Ο ΠΣΑΠ ανακοίνωσε ότι δέχεται και γυναίκες στα μέλη του

Γράφτηκε από τον

Σε εκσυγχρονισμό του καταστατικού του προχωρά ο ΠΣΑΠ, ώστε μεταξύ άλλων να μπορούν να εγγραφούν και οι γυναίκες που παίζουν επαγγελματικά ποδόσφαιρο.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ανακοίνωσε μία από τις αποφάσεις που έλαβε στην ετήσια γενική συνέλευση της Δευτέρας. Πρόκειται για τον εκσυγχρονισμό του καταστατικού, με συνέπεια από του χρόνου ο σύνδεσμος να μπορεί να δέχεται και γυναίκες ως μέλη.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ

"Η ιστορία του ΠΣΑΠ και οι εμπειρίες που έχει αποκομίσει ο Σύνδεσμος από τη λειτουργία του αξιοποιούνται έμπρακτα και συστηματικά. Ο θεσμικός του ρόλος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Ο Σύνδεσμος μας, στην ετήσια Γενική Συνέλευση της 31ης Μάϊου 2021 αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση και τον εκσυγχρονισμό του καταστατικού του, ενέκρινε τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό της Διοίκησης του συνδέσμου και έλαβε μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Έλαβε επίσης και μία ιστορική απόφαση.

Από την αγωνιστική περίοδο 2021/22 οι γυναίκες ποδοσφαιρίστριες θα μπορούν και επίσημα να είναι μέλη του ΠΣΑΠ.

Ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, και ως Σύνδεσμος, και στο πλαίσιο των αθλητικών και κοινωνικών μας αξιών, δεν μπορούμε να αγνοούμε και να αποκλείουμε τη συμμετοχή των γυναικών, στα θεσμικά μας όργανα.

Η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους ναι μεν είναι αυτονόητη αλλά ποτέ δεν είχε γίνει έμπρακτα".

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ