Σάββατο, 05 Ιούνιος 2021 20:29

Γκολ ο Σαρδέλης στη νίκη με 5-0 της Εθνικής Ελπίδων με το Λιχτενστάιν

Γράφτηκε από τον

Άκρως πετυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Γιώργου Σίμου στον πάγκο της Εθνικής Ελπίδων με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να επικρατεί με 5-0 εκτός έδρας του αδύναμου Λιχτενστάιν στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του 4ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2021 και να παίρνει την πρώτη νίκη της στον όμιλο μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα με την Κύπρο.

Η Ελλάδα ήταν κυρίαρχη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, κατάφερε να πετύχει πέντε γκολ με πέντε διαφορετικούς σκόρερ ενώ ήταν καταιγιστική από το 55' έως το 65' πετυχαίνοντας τρία τέρματα σε διάστημα δέκα λεπτών. Αξιοσημείωτο πως σκόραρε ο Γιάννης Σαρδέλης στο ντεμπούτο του με την Εθνική Ελπίδων! Ο Μεσσήνιος μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ μπήκε ως αλλαγή στο 70' στη θέση του Τσιγγάρα και τρία λεπτά αργότερα έγραψε το τελικό 0-5!

Στο πρώτο μέρος η Εθνική Ελπίδων απείλησε αρκετές φορές την εστία του Λιχτενστάιν αλλά δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα παρά μόνο μία φορά. Αυτή ήταν στο 39' όταν ο Χριστόπουλος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά την εκτέλεση ενός φάουλ έκανε το 0-1.

Η Ελλάδα μπήκε το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο 45λεπτο. Μόνο που συνδύασε την εμφάνιση της και με πολλά τέρματα. Το 0-2 έκανε ο Μαχαίρας με ωραίο σουτ από το ύψος του πέναλτι μετά από σέντρα από τα δεξιά στο 55'. Ο Γιάννης-Φοίβος Μπότος έξι λεπτά αργότερα με πλασέ διαμόρφωσε το 0-3 ενώ ο Βασίλης Ζαγαρίτης με διαγώνιο σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-4 στο 65'.

Ο Γιώργος Σίμος έκανε αρκετές αλλαγές για να δει όσα περισσότερα παιδιά μπορούσε με την Ελλάδα να συνεχίσει να πιέζει και να πετυχαίνει ένα τέρμα ακόμη με τον Σαρδέλη ο οποίος έγραψε το τελικό 0-5 στο 73'.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης η Ελπίδων έχασε και άλλες ευκαιρίες για να ανεβάσει και άλλο το δείχτη του σκορ αλλά δεν τα κατάφερε.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Τζολάκης, Λύρατζης, Διαμαντής, Ι. Χριστόπουλος, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος (80' Σουρλής), Τσιγγάρας (70' Σαρδέλης), Μπότος (80'Λώλος), Πινακάς (70' Ε. Χριστόπουλος), Ιωαννίδης, Μαχαίρας (61' Εμμανουηλίδης).

Πηγή: www.sport24.gr