Δευτέρα, 07 Ιούνιος 2021 12:25

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-2: Πήρε βαθμό με Ταϊρη και συνεχίζει μόνη στην κορυφή! (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Μετά από ένα συναρπαστικό ματς, με τέσσερα γκολ, χαμένο πέναλτι και ευκαιρίες, Νίκη Βόλου και Καλαμάτα αναδείχθηκαν το Σάββατο ισόπαλες με σκορ 2-2 στο Βόλο.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές (13', 65') με τον Αντόνιο Ροχάνο, αλλά η "Μαύρη Θύελλα", είχε τις απαντήσεις με τους Φελίπε Εμπερτ (πέναλτι 22') και Κώστα Ηλιόπουλο.(77') και διατηρεί το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου στο νότιο όμιλο της Football League, όντας μόνη στην κορυφή τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.
Η Nίκη Βόλου, ήταν ανώτερη, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η Καλαμάτα είχε σε μεγάλη μέρα για μια ακόμη φορά τον Δημήτρη Ταϊρη!
Ο 31χρονος τερματοφύλακας είπε "όχι" σε πέναλτι του Λούκας Γκαρσία στο 57' με το σκορ στο 1-1 και στο 90' έκανε την απόκρουση του ματς, σε εξ' επαφής πλασέ του Αργύρη, ενώ στο ενεργητικό του καταγράφονται 2-3 ακόμα καλές επεμβάσεις. Ετσι η μεσσηνιακή ομάδα έφυγε αήττητη από το Βόλο, συνεχίζοντας την παράδοση με τις ισοπαλίες (τέταρτη σερί στη Μαγνησία).

Ούτε τώρα τρίτη σερί νίκη

Χωρίς νικητή είχε ολοκληρωθεί και το ματς του πρώτου γύρου στην Καλαμάτα (0-0). Αυτή ήταν η τέταρτη φετινή ισοπαλία για τη "Μαύρη Θύελλα", αλλά η πρώτη με γκολ. Στα αξιοσημείωτα ότι δεν μπόρεσε και πάλι να σημειώσει τρίτη σερί νίκη στη Football League, αφού προερχόταν από τα τρίποντα με 1-0 κόντρα σε Ρόδο και Αστέρα Βλαχιώτη. Δύο σερί νίκες μετρούσε και η Νίκη, που ευτύχησε να προηγηθεί στο 13'.

Δύο στημένα έφεραν τα γκολ

Ο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Ροχάνο έπιασε την κεφαλιά και την άμυνα στον... ύπνο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
Από στημένη φάση προήλθε και η ισοφάριση, όταν ο Παυλίδης στο 20' με φάουλ από δεξιά, έφερε την μπάλα στην περιοχή, ο Ευαγγέλου πήρε την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Ροχάνο, με τον διαιτητή Κατσικογιάννη να δίνει πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ του Γκαλίτσιου στο ξεκίνημα της φάσης, αλλά έπειτα από δίλεπτη διακοπή και αφού ο ρέφερι μίλησε με τον βοηθό Νίκζα, ο Φελίπε έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και νίκησε τον Καραγκιόζη.

Μετά το 1-1 ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Η Νίκη είχε όμως τη μεγάλη ευκαιρία στο 42' να πάρει ξανά το προβάδισμα, με την προβολή του Ροχάνο από την μικρή περιοχή να περνά άουτ.

Πίεση από το ξεκίνημα του β' μέρους

Στο β' μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν από το ξεκίνημα δυνατά και και απείλησαν στο 48' και στο 53' με τον Γκονζάλες, αλλά και τις δύο φορές ο Ταΐρης, είπε ¨όχι". Στο 57' ο Μαβινγκά δεν είδε στην πλάτη του τον Τζοβάρα, που κέρδισε έξυπνα το πέναλτι. Ο Γκαρσία επέλεξε να σουτάρει στο κέντρο της εστίας, με τον Ταϊρη να αποκρούει με το πόδι, παρότι είχε πέσει στην αριστερή του γωνία!

Τρεις αλλαγές και... 2-1

Στο 64' ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε τριπλή αλλαγή και η Νίκη το εκμεταλλεύτηκε, αφού πριν προλάβουν οι Ηλιόπουλος, Αλεξόπουλος και Αναστασόπουλος, να βρουν τα πατήματά τους και τα μαρκαρίσματα, οι γηπεδούχοι σκόραραν.. Ο Λούκας Γκαρσία μπήκε στην περιοχή από αριστερά και "σέρβιρε" στο πρώτο δοκάρι για τον Ροχάνο που πρόλαβε τους αμυντικούς και έκανε το 2-1.

Είχε και πάλι απάντηση

Η Καλαμάτα μπόρεσε ωστόσο στο 77', στην πρώτη της ευκαιρία στο β' ημίχρονο να ισοφαρίσει. Ο Σουμπίνιο, που μπήκε στο ματς στο 67', "έσκαψε" ωραία για τον Ηλιόπουλο, που απέναντι από τον Καραγκιόζη "σημάδεψε" σωστά για το 2-2.

Απίστευτη διπλή ευκαιρία

Η Νίκη πίεσε στο φινάλε και στο 90' έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία. Ο Κρουθ εκτέλεσε κόρνερ, με την μπάλα να φθάνει στον Αργύρη που από την μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ της Καλαμάτας.Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπαλάφας από το ένα μέτρο έστειλε την μπάλα άουτ!
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιόζης, Καλουτσικίδης (86′ Πολίμος), Τσιμπούκας, Αργύρης, Μέτσε (94′ Σαλαμούρας), Μπόσιο,Τζοβάρας, Μπαλάφας, Γκαρσία (79′ Ντομίνγκεθ), Γκονζάλες (79′ Κρουθ), Ροχάνο
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Μαβινγκά, Μπακαγιόκο (64' λ.ρ. Αναστασόπουλος),, Γκαλίτσιος, Ευαγγέλου, Κωνσταντινόπουλος, Παπατόλιος (67′ Σουμπίνιο), Παυλίδης (84′ Σαλίν), Μπουσμπίμπα (64′ Ηλιόπουλος), Μαρκόφσκι, Φελίπε (64′ Αλεξόπουλος).

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: "Πολύ μεγάλο κίνητρο να πάρουμε το πρωτάθλημα"

Διαφήμιση του ποδοσφαίρου χαρακτήρισε το ματς της Νίκης Βόλου με την Καλαμάτα ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο προπονητής της Καλαμάτας σημείωσε ότι παρά την κρισιμότητα, έγινε καλό ματς με 4 πολύ ωραία γκολ, εκατέρωθεν ευκαιρίες, με τις δύο ομάδες να θέλουν για τους δικούς τους λόγους τη νίκη.
"Αποδείξαμε σε μία ακόμη καυτή έδρα ότι έχουμε συνέπεια όσον αφορά τους βαθμούς", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Αναστόπουλος για να τονίσει στη συνέχεια ότι: " Η προσοχή στρέφεται στο επόμενο παιχνίδι με την Καλλιθέα. Eχουμε πολύ μεγάλο κίνητρο να πάρουμε το πρωτάθλημα. Θέλουμε επίσης να μην χάσουμε βαθμούς στην έδρα μας, έχουμε χάσει μόνο 2 βαθμούς φέτος και να μην δεχτούμε γκολ με Καλλιθέα και Ιάλυσο, για να κάνουμε ρεκόρ εντός έδρας"