Πέμπτη, 03 Ιούλιος 2014 19:47

Οι παλαίμαχοι του Μεσσηνιακού θα παίξουν φιλικό με ομάδα Κυπρίων για να τιμήσουν όσους πολέμησαν το 1974

Γράφτηκε από τον

Φιλικό αγώνα με ομάδα Κυπρίων βετεράνων ποδοσφαιριστών θα δώσουν την Δευτέρα οι παλαίμαχοι του Μεσσηνιακού με σκοπό να τιμηθούν οι Μεσσήνιοι στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ που πολέμησαν στην Κύπρο το 1974.


Το φιλικό θα γίνει στο γήπεδο του Μεσσηνιακού στις 6.15 μ.μ. με τους «πράσινους» να καλούν όλο τον κόσμο της πόλης να δώσει το παρών.
Χθες ο πρόεδρος των παλαιμάχων του Μεσσηνιακού Σταύρος Χριστόπουλος και ο ταμίας του συλλόγου Δημήτρης Πετρόγιαννης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου όπου αναφέρθηκαν στην εκδήλωση της Δευτέρας.
Ο Σταύρος Χριστόπουλος τόνισε: «Τον Ιούλιο συμπληρώνονται 40 χρόνια από την επέμβαση των Τούρκων στη Μεγαλόνησο. Επιπλέον, ο Μεσσηνιακός συμπληρώνει 126 χρόνια ζωής και θα συνεχίσει να προσφέρει στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Οι παλαίμαχοι δεχτήκαμε την πρόσκληση του Ομίλου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Κύπρου Μεσόγειος για φιλικό αγώνα προκειμένου να τιμηθούν οι Μεσσήνιος νεκροί, αγνοούμενοι και ζώντες αγωνιστές - πολεμιστές του 1974.
Παράλληλα, οι Κύπριοι γνωρίζοντας ότι ο Μεσσηνιακός είναι η ιστορικότερη ομάδα της Ελλάδας, ζήτησαν να γίνει αδελφοποίηση των σωματείων. Είναι τιμή μας και το δεχτήκαμε με χαρά. Έχουν προσκληθεί όλες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της χώρας. Εκ μέρους του Συλλόγου των Παλαιμάχων του Μεσσηνιακού θα ήθελαν να καλέσω τους συγγενείς των νεκρών, των αγνοούμενων και των ζώντων να παρευρεθούν στο γήπεδο Φυσικά καλούμε και όλο τον κόσμο να παρευρεθεί στην εκδήλωση. Τιμή και μνήμη σε όλους όσους πολέμησαν στην Κύπρο το 1974».
Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Σταύρος Χριστόπουλος ευχαρίστησε τους Εθελοντές Σαμαρείτες που θα βρίσκονται στο γήπεδο την Δευτέρα ηγια να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Ο ταμίας του συλλόγου Δημήτρης Πετρόγιαννης αναφέρθηκε στο τελετουργικό. Τόνισε πως θα γίνουν διαδοχικά παράταξη ομάδων, αναφορά των ονομάτων των νεκρών, θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος, αγνοούμενων και ζώντων πολεμιστών, τρισάγιο στη μνήμη τους και θα ακολουθήσει το φιλικό ματς.
Το βράδυ οι παλαίμαχοι του Μεσσηνιακού θα δεξιωθούν την Κυπριακή αποστολή σε παραλιακό κατάστημα της πόλης, όπου θα γίνει και η αδελφοποίηση των σωματείων. «Ζητώ και εγώ από τον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει τον αγώνα τιμώντας όλους αυτούς τους ανθρώπους, σε ένα ματς όπου η είσοδος θα είναι ελεύθερο», κατέληξε ο Δημήτρης Πετρόγιαννης.
Ν.Τσ.