Κυριακή, 13 Ιούνιος 2021 16:01

Με Μπακαγιόκο στο 94' η Καλαμάτα 1-0 την Καλλιθέα και αγκαλιά με τον τίτλο!

Γράφτηκε από τον

Με κεφαλιά του Τζούνιορ Μπακαγιόκο στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων,  η Καλαμάτα νίκησε 1-0 την Καλλιθέα στο ντέρμπι κορυφής της 16ης αγωνιστικής και είναι αγκαλιά με τον τίτλο στο νότιο όμιλο της Football League. 

H ""Μαύρη Θύελλα" αποσπάστηκε 5 βαθμούς τόσο από την Καλλιθέα, όσο και από τη Ρόδο που έχασε στο τοπικό ντέρμπι από τον Ιάλυσο με 1-2 και ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε.

Μ' ένα βαθμό στα ματς με Αιγάλεω και Ιάλυσο, η Καλαμάτα θα σφραγίσει και μαθηματικά τον τίτλο. Οσον αφορά το σημερινό ματς, η μεσσηνιακή ομάδα υπό το βλέμμα του προέδρου της και μεγαλομέτοχου Γιώργου Πρασσά, έκλεισε από το ξεκίνημα τους Αθηναίους στο μισό γήπεδο, αλλά δεν έβρισκε το γκολ. Δεν τα παράτησε όμως και όπως και με τη Σαντορίνη, έτσι και σήμερα, δικαιώθηκε στο φινάλε. Λυτρωτής αυτή τη φορά, ένας αμυντικός, ο Μπακαγιόκο που βρέθηκε σε θέση βολής στο 94' και με το κεφάλι χάρισε τη νίκη, που ισοδυναμεί ουσιαστικά με πρωτάθλημα. Διότι η άνοδος είναι εξασφαλισμένη (προβιβάζονται οχτώ ομάδες), αλλά η Καλαμάτα θέλει και τον τίτλο.

TO "ΦΙΛΜ" ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

95' Τεράστια ευκαιρία για την Καλαμάτα. Από σέντρα του Μαρκόφσκι, ο Φελίπε δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα που έφθασε στον Κέρι, ο οποίος δεν μπόρεσε εξ επαφής να νικήσει τον Κουρεπίνη.

Ο Κέρι από αριστερά με εξωτερικό φάλτσο έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο προωθημένος Μπακαγιόκο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

94' Γκοοοοοοοοολ 1-0 η Καλαμάτα.

Οδεύουμε στο φινάλε, με το 0-0 να παραμένει στο Στάδιο. Την ίδια ώρα η Ρόδος χάνει με 1-2 από τον Ιάλυσο. Ετσι η "Μαύρη Θύελλα" συνεχίζει στην κορυφή της βαθμολογίας με τα έως τώρα αποτελέσματα.

87' Ολοκληρώνει τις αλλαγές η Καλλιθέα. Μπαίνει ο Φέκκας και βγαίνει ο Σταύρου.

81' Νέα αλλαγή για την Καλαμάτα, ο Νατσιόπουλος στη θέση του Παυλίδη.

Αλλαγή για την Καλαμάτα, η τρίτη, μπαίνει ο Αλεξόπουλος και βγαίνει ο Μπουσμπίμπα.

79' Ευκαιρία για την Καλαμάτα με το σουτ του Κέρι να περνά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. 

Το ρολόι δείχνει το 78ο λεπτό, Καλαμάτα - Καλλιθέα 0-0.

72' Μεγάλη ευκαιρία για την Καλλιθέα. Από στημένη φάση και συγκεκριμένα από κόρνερ του Σταύρου, ο Ταϊρης έκανε άστοχη έξοδο, ο Μουσταφίδης πήρε την κεφαλιά και ο Παυλίδης πρόλαβε και έδιωξε στη γραμμή.

Η Καλαμάτα ψάχνει το γκολ που θα της δώσει τη νίκη με βάση την εικόνα του αγώνα.

69' Φάση διαρκείας στην περιοχή της Καλλιθέας, από γύρισμα του Κέρι από αριστερά η μπάλα έφθασε στον Μαρκόφσκι που γύρισε μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και μπόρεσε να μπλοκάρει ο Κουρεπίνης. 

67' Δύο αλλαγές για τη "Μαύρη Θύελλα". Ο Φελίπε στη θέση του Ηλιόπουλου και ο Σουμπίνιο στη θέση του Κέρι.

60' Διπλή αλλαγή για την Καλλιθέα. Βγήκαν Καλύβας, Παπαγγελής και μπήκαν Ρόπας κα Ενγκουέμ.

59' Διπλή ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ο Ηλιόπουλος απέφυγε έναν αντίπαλό του εκτός περιοχής σούταρε ο Κουρεπίνης απέκρουσε και στην επαναφορά νέο σουτ Σουμπίνιο, έδιωξε και πάλι σε κόρνερ αυτή τη φορά ο γκολκίπερ της Καλλιθέας.

55' Χωρίς σκορ στο Στάδιο. Καλαμάτα - Καλλιθέα 0-0. Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

46' Απειλεί η Καλαμάτα με το ξεκίνημα. Ο Παναγιώτου σέντραρε από δεξιά, ο Σουμπίνιο έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, στέλνοντας την μπάλα άουτ από το κάθετο.

Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ημίχρονο στο Δημοτικό Στάδιο. Καλαμάτα - Καλλιθέα 0-0. Η "Μαύρη Θύελλα" ήταν ανώτερη, έκλεισε την Καλλιθέα στο μισό γήπεδο, αλλά της έλειψε το γκολ. Κορυφαία ευκαιρία το πλασέ του Σουμπίνιο στο 29'.

 45' Πρώτη φάση για την Καλλιθέα. Ο Βασιλειάδης πάτησε την μπάλα για τον Παντελίδη που σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

38' Διπλή αλλαγή για την Καλλιθέα. Βγαίνουν Στούπης, Χοτζάλι και μπαίνουν Βασιλειάδης, Καββαδίας. Ο Γιάννης Τάτσης κάνει δύο αλλαγές πριν το ημίχρονο, καθώς η εικόνα της Καλλιθέας είναι κακή. Η αθηναϊκή ομάδα έχει περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.  Η Καλαμάτα κυκλοφορεί την μπάλα με σκοπό να βρει το γκολ.

29' Μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ο Μπουσμπίμπα ελίχθηκε από αριστερά και πάσαρε στον Σουμπίνιο που έκανε το πλασέ στην κίνηση, με την μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Η καλύτερη στιγμή στο ματς για τους γηπεδούχους.

Πιέζει η Καλαμάτα για να ανοίξει το σκορ.

26' Σουτ Σουμπίνιο μέσα από την περιοχή η μπάλα κόντραρε στον αρχηγό τον Μουσταφίδη και έφυγε εκτός ενώ είχε κατεύθυνση η μπάλα προς την εστία.

22' O Ηλιόπουλος βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Μουσταφίδη, αλλά ο ρέφερι Τσιάρας έδειξε να συνεχιστεί το ματς. 

Η Καλαμάτα έχει την κατοχή της μπάλας και προσπαθεί να βρει διαδρόμους για την εστία της Καλλιθέας, που περιμένει στο μισό γήπεδο.

11' Καλή στιγμή για την Καλαμάτα. Ο Μπουσμπίμπα από δεξιά έκανε τη σέντρα για τον Μαρκόφσκι, αλλά πρόλαβε τελευταία στιγμή ο Κρητικός και απομάκρυνε με το κεφάλι.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν αρκετοί οργανωμένοι φίλαθλοι της Καλαμάτας εκτός γηπέδου και συγκεκριμένα στην είσοδο του Σταδίου και με συνθήματα προσπαθούν να εμψυχώσουν τους γηπεδούχους.

Ξεκίνησε το ματς

Στο γήπεδο για πρώτη φορά  φέτος και ο πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Πρασσάς που γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο που είναι στο γήπεδο.

Η πρώτη Καλαμάτα υποδέχεται τη δεύτερη (μαζί με τη Ρόδο) Καλλιθέα στις 5 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο. Το "Notosport" βρίσκεται στο γήπεδο και θα σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη της κρίσιμης αναμέτρησης, όσον αφορά τη μάχη του τίτλου, καθώς τις δύο ομάδες χωρίζουν μόλις δύο βαθμοί.

Το ματς θα διαιτητεύσει ο Τσιάρας από την Καβάλα, με βοηθούς τους Δ. Βεργέτη (Αργολίδας) και Τριαντάφυλλο (Κορινθίας), ενώ 4ος διαιτητής είναι ο Χρ. Βεργέτης (Αρκαδίας).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Παναγιώτου, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, Παυλίδης, Ηλιόπουλος, Σουμπίνιο, Μπουσμπίμπα, Αναστασόπουλος, Μαρκόφσκι.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Κουρεπίνης, Καραγιάννης, Καλύβας, Μουσταφίδης, Κρητικός, Καντέ, Χοτζάλι, Σταύρου, Παπαγγελής, Παντελίδης, Στούπης.