Δευτέρα, 14 Ιούνιος 2021 11:15

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1-0: Αγκαλιά με τον τίτλο με Μπακαγιόκο στο 94', υπό το βλέμμα Πρασσά! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1-0: Αγκαλιά με τον τίτλο με Μπακαγιόκο στο 94', υπό το βλέμμα Πρασσά! (φωτό)

Αυτό το πρωτάθλημα δεν... χάνεται! Η Καλαμάτα με κεφαλιά του Τζούνιορ Μπακαγιόκο στο 94' νίκησε με 1-0 την Καλλιθέα στο ντέρμπι κορυφής της 16ης αγωνιστικής και είναι αγκαλιά με τον τίτλο στο νότιο όμιλο της Football League.

Η "Μαύρη Θύελλα" αποσπάστηκε πέντε βαθμούς τόσο από την Καλλιθέα, όσο και από τη Ρόδο, η οποία ηττήθηκε στο τοπικό ντέρμπι με 1-2 από τον Ιάλυσο και ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε.
Μ' ένα βαθμό στα ματς με Αιγάλεω (εκτός) και Ιάλυσο (εντός), η μεσσηνιακή ομάδα θα σφραγίσει και μαθηματικά τον τίτλο, αλλά οι φίλαθλοι που βρέθηκαν χθες στο Δημοτικό Στάδιο τόσο στην κερκίδα, όσο και έξω από το γήπεδο δεν μπορούσαν να... περιμένουν.

Αποθέωσαν τους... πρωταθλητές

Η ιαχή "Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές" δονούσε την ατμόσφαιρα μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τσιάρα από την Καβάλα, ενώ την αποθέωση εκτός από τους παίκτες και το τεχνικό τιμ, γνώρισε και ο Γιώργος Πρασσάς. Ο πρόεδρος και ισχυρός άνδρας της "Μαύρης Θύελλας" ταξίδεψε από τις ΗΠΑ για να δει για πρώτη φορά φέτος την αγαπημένη του ομάδα, η οποία πήρε το ντέρμπι τίτλου, γεμίζοντας τον με χαρά.
Οπως με τη Σαντορίνη (σκόρερ ο Ηλιόπουλος) έτσι και χθες, η Καλαμάτα έλυσε το γόρδιο δεσμό του γκολ στο 94', με τον κεντρικό αμυντικό Τζούνιορ Μπακαγιόκο να είναι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, έπειτα από εξαιρετική σέντρα με φάλτσα του Λόρι Κέρι, που είχε έρθει από τον πάγκο.

Ανίκητη στο Στάδιο

Η Καλαμάτα ανέλαβε από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων, έκλεισε στο μισό γήπεδο την Καλλιθέα, αλλά δεν έβρισκε το γκολ. Δεν απογοητεύτηκε όμως, το έψαξε μέχρι το φινάλε και δικαιώθηκε στο τέταρτο από τα πέντε συνολικά λεπτά των καθυστερήσεων που είχε δείξει ο 4ος κ. Βεργέτης, παίρνοντας την 7η φετινή νίκη σε 8 εντός έδρας ματς, όπου δεν έχει δεχτεί γκολ!
Χθες μάλιστα κράτησε στο μηδέν την καλύτερη επίθεση του ομίλου, με 20 γκολ. Η Καλλιθέα, ωστόσο, δεν δικαιολόγησε τη δεύτερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο με σκοπό να πάρει το βαθμό, όπως είχε κάνει και η Ρόδος και θα έχει να θυμάται επιθετικά μόνο τη φάση του 72ου λεπτού, όπου ο Παυλίδης έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Πίεση από το ξεκίνημα

Η Καλαμάτα πίεσε από το ξεκίνημα και απείλησε στο 11' με τον Μαρκόφσκι, στο 22 ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μουσταφίδη στον Ηλιόπουλο, αλλά ο ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Στο 26' ο Σουμπίνιο σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μουσταφίδη και ενώ είχε κατεύθυνση προς την εστία. Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε κοντά στο γκολ και στο 29', όταν πλάσαρε στην κίνηση (από πάσα του Μπουσμπίμπα), αλλά η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Αλλαγές πριν το ημίχρονο η Καλλιθέα

Η Καλλιθέα δεν μπορούσε να βγει από την περιοχή της και ο Γιάννης Τάτσης έκανε δύο αλλαγές πριν το ημίχρονο (Βασιλειάδης, Καββαδίας αντί Στούπη και Χοτζάλι), δείγμα της κακής εικόνας που παρουσίαζε η αθηναϊκή ομάδα. Επρεπε να φθάσουμε στο 45' για να κάνουν οι φιλοξενούμενοι την πρώτη φάση, μ' ένα σουτ του Παντελίδη εκτός΄περιοχής που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ιδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Καλαμάτα πίεσε από το ξεκίνημα και στο 46' από σέντρα του Παναγιώτου, ο Σουμπίνιο πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Νέα διπλή ευκαιρία αυτή τη φορά στο 59' για τους γηπεδούχους. Ο Ηλιόπουλος απέφυγε έναν αντίπαλο εκτός περιοχής σούταρε ο Κουρεπίνης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Σουμπίνιο σούταρε εκ νέου, για να διώξει και πάλι ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας.
Οι φιλοξενούμενοι προχώρησαν σε δύο ακόμα αλλαγές στο 60' (Μπήκαν Ρόππας, Ενγκουέμ και βγήκαν οι Καλύβας και Παπαγγελής), ενώ ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε τις πρώτες κινήσεις από τον πάγκο στο 67'. Πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι Φελίπε, Κέρι και βγήκαν οι Ηλιόπουλος και Σουμπίνιο.
Ο Κέρι στο 69' έκανε το γύρισμα από αριστερά και από φάση διαρκείας, η μπάλα έφθασε στον Μαρκόφσκι που πλάσαρε με πλάτη προς την εστία για να μπλοκάρει ο γκολκίπερ, που βοηθήθηκε από την κόντρα που έβαλε ο Μουσταφίδης.

Αγγιξε το 0-1 από το... πουθενά

Η Καλλιθέα στο 72' έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί κόντρα στη ροή της αναμέτρησης. Από κόρνερ του Σταύρου και άστοχη έξοδο του Ταΐρη, ο προωθημένος Μουσταφίδης βρήκε την μπάλα, αλλά πριν αυτή περάσει τη γραμμή, πρόλαβε και έδιωξε ο Παυλίδης.
Στο 79' ο Κέρι δοκίμασε το σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Μετά από αυτή τη φάση ο Νίκος Αναστόπουλος πέρασε στο ματς και τον Αλεξόπουλο αντί του αρνητικού Μπουσμπίμπα και στο 81' μπήκε και ο Νατσιόπουλος αντί του Παυλίδη προκειμένου να "φρεσκάρει" τη μεσοεπιθετική γραμμή.

Σκόρερ ο σέντερ μπακ!

Το πολυπόθητο γκολ ήρθε τελικά στο 94'. Ο Κέρι από αριστερά με "γλυκιά" σέντρα έφερε την μπάλα στην περιοχή και ο Μπακαγιόκο σε ρόλο φορ, με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Κουρεπίνη γράφοντας εν μέσω αποθέωσης το 1-0. Στο 95' λίγο έλειψε μάλιστα η Καλαμάτα να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας απέκρουσε εξ επαφής πλασέ του Κέρι.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Παναγιώτου, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, Παυλίδης (81' Νατσιόπουλος), Ηλιόπουλος (67' Φελίπε), Σουμπίνιο (67' Κέρι), Μπουσμπίμπα (79' Αλεξόπουλος), Αναστασόπουλος, Μαρκόφσκι.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Κουρεπίνης, Καραγιάννης, Καλύβας (60' Ρόππας), Μουσταφίδης, Κρητικός, Καντέ, Χοτζάλι (38' Καββαδίας), Σταύρου (87' Φέκκας), Παπαγγελής (60' Ενγκουέμ), Παντελίδης, Στούπης (38' Βασιλειάδης).