Δευτέρα, 14 Ιούνιος 2021 19:30

ΑΡΗΣ: Νέα παράταση από το CAS, στις 16 Ιουλίου η απόφαση!

Γράφτηκε από τον

Με επιστολή του στην ΠΑΕ Άρης, το CAS ενημέρωσε ότι θα χρειαστεί χρόνο για να αποφασίσει επί της προσφυγής των «κίτρινων» (έως και τις 16/7), πράγμα που σημαίνει ότι η ελληνική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα των μεταγραφών (τουλάχιστον) έως τότε.

Νέα παράταση δόθηκε από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο για την απόφαση επί της προσφυγής που κατέθεσε η ΠΑΕ Άρης κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA η οποία είχε επιβάλλει ποινή απαγόρευσης μεταγραφών έως τις 16 Ιουλίου. Όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ Άρης, με έγγραφο που της απέστειλε το CAS, ενημέρωσε ότι θα αποφασίσει ή θα κοινοποιήσει την απόφαση του επί της προσφυγής έως τις 16 Ιουλίου, δίνοντας έτσι νέα παράταση έως έναν ακόμη μήνα. Η σχετική απόφαση αναμενόταν στα τέλη του περασμένου Μάρτη, εκ τότε όμως δόθηκαν διαδοχικές παρατάσεις λόγω του πλήθους των υποθέσεων επί των οποίων έχει να επιληφθεί και οι οποίες πήγαν πίσω λόγω της πανδημίας του COVID 19.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι, αν οι Θεσσαλονικείς έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν μεταγραφές (στην περίπτωση που χρειαστεί έναν μήνα το CAS για να αποφασίσει) δεδομένου του ότι η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος θα «ανοίξει» την 1η του Ιούλη και η απόφαση του CAS μπορεί να εκδοθεί έως και 15 ημέρες μετά την έναρξή της. Δίχως μάλιστα να αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας ακόμη παράτασης. Πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι από τη στιγμή που το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο δεν έχει αποφασίσει επί της προσφυγής, δηλαδή δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση, οι «κίτρινοι» διατηρούν τα δικαιώματα που είχαν και στις δύο προηγούμενες μεταγραφικές περιόδου, δεδομένης της αναστολής εκτέλεσης της ποινής που είχε αποφασιστεί στις 30 Ιουλίου 2020. Κατ’ επέκταση, έως ότου κοινοποιηθεί η οποιαδήποτε απόφαση από το CAS (δηλαδή, θετική ή αρνητική) η ΠΑΕ Άρης έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε μεταγραφές κι αυτό σκοπεύει να κάνει.

Πηγή: gazzetta.gr