Πέμπτη, 17 Ιούνιος 2021 13:25

Να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από τη Γ’ εθνική ζητεί και ο Μαντάς

Γράφτηκε από τον

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να μην υποβιβαστεί φέτος καμία ομάδα από τη Γ’ εθνική, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί με την πανδημία.

Χθες, ήταν η σειρά του Περικλή Μαντά, βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ να ζητήσει με επιστολή του την παραμονή όλων των ομάδων στην εν λόγω κατηγορία, στην οποία αγωνίζονται ο Πάμισος και ο Α.Ο. Διαβολιτσίου..Στην επιστολή που υπογράφει, μαζί με με τους βουλευτές Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό, Λακωνίας Νεοκλή Κρητικό και Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλο, ζητείται από τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ Θοδωρή Ζαγοράκη να μην υλοποιηθεί για φέτος η σχεδιαζόμενη μείωση του αριθμού των ομάδων, που συμμετέχουν στην Γ’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου.

Οι βουλευτές εκτιμούν ότι η αναδιάρθρωση αυτή , είναι εφικτό να παραταθεί κατά ένα έτος, χωρίς όμως να πληγεί σε σημαντικό βαθμό το πνεύμα και ο σχεδιασμός» του μέτρου. Παράλληλα σημειώνουν, ότι πρέπει να δοθεί επαρκής χρόνος σε όλες τις ομάδες προκειμένου να αντιμετωπιστούν καλύτερα τα πλήγματα της πανδημίας, καθώς και να μπορέσουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα με τον βέλτιστο τρόπο.
Οι βουλευτές επίσης αναφέρονται στις «συνθήκες κανονικότητας, ηρεμίας και νηφαλιότητας» που έχουν λείψει ιδιαίτερα κατά το τελευταίο έτος από τον ελληνικό αθλητισμό, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να διαμορφωθούν οι συνθήκες, που θα επιτρέψουν σε όλες τις ομάδες «να δώσουν τη μάχη της παραμονής τους στην κατηγορία επί ίσοις όροις και με γνήσια αθλητικά κριτήρια».
Ειδική αναφορά πραγματοποιείται τέλος στους ανθρώπους του αθλητισμού, στους αθλητές, τους προπονητές και το τεχνικό, αθλητικό και διοικητικό προσωπικό των συλλόγων. Όπως αναφέρεται στην επιστολή «Ολόκληρος ο επαγγελματικός αθλητισμός χρειάστηκε να αναστείλει σχεδόν καθολικά τις δραστηριότητές του». Παράλληλα σήκωσαν ένα μεγάλο βάρος, προκειμένου να υπάρξει «ανταπόκριση στο σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων», φροντίζοντας μετά το πέρας αυτής της δοκιμασίας, «να είναι όλοι παρόντες και ο ελληνικός αθλητισμός να μπορέσει να σταθεί ξανά με επιτυχία στα πόδια του».

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ