Παρασκευή, 18 Ιούνιος 2021 21:13

Euro 2020: Η γκολάρα του Πέρισιτς κράτησε ζωντανή την Κροατία, 1-1 με Τσεχία (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Euro 2020: Η γκολάρα του Πέρισιτς κράτησε ζωντανή την Κροατία, 1-1 με Τσεχία (βίντεο)

Κροατία και Τσεχία έμειναν στο 1-1 στο "Χάμπντεν Παρκ" για την 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου, με τον Σικ να ανοίγει το σκορ με εύστοχο πέναλτι στο 37' και τον Πέρισιτς να απαντάει στο 47' με ασύλληπτο σουτ.

Ο Τόμας Σικ σκόραρε ξανά για την Τσεχία, η Κροατία πέτυχε το πρώτο της γκολ στο τουρνουάκ και κάπως έτσι το φινάλε του μεταξύ τους αγώνα για την δεύτερη αγωνιστική του 5ου ομίλου του Euro 2020 άφησε άπαντες μερικώς ικανοποιημένους.

Η ομάδα του Σίλχαβι έφτασε τους 4 βαθμούς και έχει βάλει τις βάσεις για την πρόκριση ενώ από την πλευρά της εκείνη του Ντάλιτς θα έχει μία ακόμα ευκαιρία για να κυνηγήσει τη συμμετοχή της στα νοκ-άουτ ματς, στον τελικό της ερχόμενης Τρίτης απέναντι στην Σκωτία.

Η βαθμολογία: 1. Τσεχία 4 (2 αγων.), 2. Αγγλία 3 (1 αγών.), 3. Κροατία 1 (2 αγων.), 4. Σκωτία 0 (1 αγων.)
Η επόμενη αγωνιστική: Κροατία - Σκωτία (22/6, 22:00), Τσεχία - Αγγλία (22/6, 22:00).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο χορτάρι για το δεύτερο παιχνίδι τους στα τελικά του Euro 2020 έχοντας ουσιαστικά την ίδια εικόνα με αυτή που εμφάνισαν στην πρεμιέρα, με τους Τσέχους να κερδίζουν τις εντυπώσεις και τους Κροάτες να απογοητεύουν.

Το πρώτο 20λεπτο βρήκε την ομάδα του Σίλχαβι να έχει τη μπάλα και να πατάει με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή, διάστημα στο οποίο είχε να επιδείξει μάλιστα μία κεφαλιά του Σούτσεκ (4') και ένα δυνατό σουτ του Γιάνκτο (12') που έφυγαν άουτ αλλά και το "τσαφ" του Τόμας Σικ (18') που δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να κάνει το σουτ και να αξιοποιήσει την ωραία πάσα του Σούτσεκ.

Μετά το πέρας του 20λεπτου οι Τσέχοι άφησαν λίγο το πόδι από το γκάζι και επέλεξαν να δώσουν χώρο στους Κροάτες που εξακολουθούσαν όμως να είναι αργοί και να μην έχουν συνοχή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απειλήσουν πέρα από ένα σουτ του Πέρισιτς στο 23' που μπλόκαρε σταθερά ο Βάτσλικ.

Στη συνέχεια, το ματς ήταν ισορροπημένο και ουδεμία από τις δύο ομάδες απειλούσε, μέχρι να έρθει το VAR να αλλάξει τις ισορροπίες. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά ο Σικ βρέθηκε στο έδαφος ματωμένος σε διεκδίκηση της μπάλας μετά από αγκωνιά που δέχτηκε πάνω στη φάση από τον Λόβρεν.

Ο διαιτητής κλήθηκε να εξετάσει τη φάση στο μόνιτορ μετά από ειδοποίηση που δέχτηκε από τον Video Assistant Referee και υπέδειξε κατόπιν την άσπρη βούλα, με τον -ματωμένο ακόμα- Σικ να παίρνει άδεια για να εκτελέσει το πέναλτι και να νικάει τον Λιβάκοβιτς, γράφοντας το 1-0 με το 3ο τέρμα του στα τελικά του Euro 2020 (πρώτος σκόρερ).

Δύο λεπτά αργότερα η Κροατία είχε ουσιαστικά την μοναδική αξιόλογη φάση της στο πρώτο 45λεπτο, με τον Ρέμπιτς να είναι άστοχος με σουτ μέσα από την περιοχή, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια έχοντας πάρει ό,τι άξιζαν βάσει της εικόνας τους. Γκολ οι τολμηροί, δυναμικοί και πιο επιθετικοί Τσέχοι, τίποτα οι νωχελικοί, αργοί και προβλέψιμοι Κροάτες.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Ντάλιτς να κάνει δύο αλλαγές με το καλημέρα, ρίχνοντας στο ματς τον Πέτκοβιτς αντί του Ρέμπιτς στην επίθεση και τον Ιβάνουσετς αντί του Μπέκαλο για να τονώσει τη μεσαία γραμμή του και στο 47' η ομάδα του έφτασε στην ισοφάριση.

Ο Μόντριτς έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Τσεχίας τροφοδοτώντας τον Πέρισιτς και ο εξτρέμ της Ίντερ μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά για να εξαπολύσει έναν δεξί διαγώνιο κεραυνό και να φέρει το ματς στα ίσα.

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους Κροάτες, με το ματς να αποκτάει στη συνέχεια έναν λίγο πιο γρήγορο ρυθμό και μία άγρια ομορφιά, με το ματς να ισορροπεί και τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες αλλά όχι κλασικές.

Η Τσεχία ήταν καλύτερη στο διάστημα από το 60' μέχρι το 70' όταν και έβαλε πιο συχνά τη μπάλα στην περιοχή των αντιπάλων της ενώ στον αντίποδα η φιναλίστ του τελικού του περασμένου Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε πολύ καλή στιγμή στο 73' για την ανατροπή, με το σουτ του Βλάσιτς από το ύψος του πέναλτι να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο τελευταίο 20λεπτο το ματς ήταν κλειστό, με τους Τσέχους να μην παίρνουν ρίσκα και να επιλέγουν να αποκλείσουν όλες τις διόδους για την εστία τους και την Κροατία να θέλει αλλά να μην μπορεί να φτιάξει καλές φάσεις, πέρα από μία στο 88' με τον Πέτκοβιτς. Απόρροια όλων αυτών ήταν να μείνει δικαίως το 1-1 ως το φινάλε, με τον έναν βαθμό να είναι επιβράβευση στους Τσέχους για το πρώτο 45λεπτο και για τους Κροάτες για την αντίδραση που έβγαλαν στο δεύτερο.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Κόβασιτς (87' Μπρόζοβιτς), Πέρισιτς, Κράμαριτς (62' Βλάσιτς), Μπρέκαλο (46' Ιβάνουσετς), Ρέμπιτς (46' Πέτκοβιτς)

ΤΣΕΧΙΑ: Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπόριλ, Χόλες (63' Κραλ), Σούτσεκ, Μάσοπουστ (63' Χλόζεκ), Νταρίντα (87' Μπαράκ), Γιάνκτο (74' Σέβτσικ), Σικ (75' Κρμέντσικ)

Πηγή: sport24.gr