Κυριακή, 20 Ιούνιος 2021 21:39

Euro 2020, Ελβετία - Τουρκία 3-1: Με τριάρα τερμάτισε 3η και περιμένει (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Euro 2020, Ελβετία - Τουρκία 3-1: Με τριάρα τερμάτισε 3η και περιμένει (βίντεο)

Η Ελβετία επικράτησε 3-1 της Τουρκία στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου ομίλου, τερμάτισε στην 3η θέση και πλέον περιμένει τι θα γίνει στα επόμενα παιχνίδια του Euro 2020, ώστε να μάθει αν θα προκριθεί στη φάση των 16 ως μία από τις καλύτερες 3ες.

Οι Ελβετοί έκαναν το καθήκον τους την τελευταία αγωνιστική του πρώτου ομίλου επικρατώντας 3-1 της Τουρκίας. Ο Σερντάν Σακίρι ήταν το πρόσωπο του αγώνα σκοράροντας δύο γκολ στο 26' και στο 68', ενώ ο το σκορ άνοιξε ο Σεφέροβιτς στο 6'. Οι Τούρκοι πέτυχαν ένα γκολ με τον Καχβετσί στο 62'.

Πλέον, η Ελβετία τερμάτισε στην 3η θέση και περιμένει τι θα γίνει στα επόμενα παιχνίδια του Euro 2020 στη φάση των ομίλων, για να μάθει αν προκρίθηκε στην επόμενη φάση ως μία απ' τις καλύτερες τρίτες. Στην κορυφή του ομίλου τερμάτισε με 9 πόντους η Ιταλία. Στη 2η θέση η Ουαλία με 4 πόντους, υπερισχύοντας στη διαφορά των γκολ των Ελβετών, ενώ ουραγός με μηδέν πόντους ολοκλήρωσε το τουρνουά η Τουρκία.

Τα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης άνηκαν αποκλειστικά στους Τούρκους. Η ομάδα του Γκιουνές είχε σημαντική ευκαιρία στο 4' με τον Αϊχάν, που ανάγκασε τον Ζόμερ σε ωραία επέμβαση. Η Ελβετία έμοιαζε να έχει μείνει στα αποδυτήρια, όμως κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη της επίσκεψη στην περιοχή των Τούρκων.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ο Χάρις Σεφέροβιτς πραγματοποίησε ένα φοβερό σουτ έξω απ' τη μεγάλη περιοχή και άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό. Από εκεί και ύστερα οι Ελβετοί πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Κυκλοφορούσαν την μπάλα και αμύνονταν σωστά αναγκάζοντας τους Τούρκους σε μακρινά σουτ, τα οποία απέκρουσε ο Ζόμερ. Μάλιστα ο Ελβετός γκολκίπερ είπε τρεις φορές όχι σε προσπάθεις του Μούλντουρ.

Στο 26ο λεπτό η Ελβετία σκόραρε το δεύτερο της γκολ, ξανά με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Σερντάν Σακίρι πλάσαρε έξω περιοχή, με την μπάλα να παίρνει κατεύθυνση προς την εστία σε σημείο που ο Τσακίρ ήταν αδύνατο να κάνει κάτι. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, με τους Ελβετούς να έχουν τον έλεγχο του ματς.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Ελβετία προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό, όπως ακριβώς και στο πρώτο ημίχρονο. Οι Τούρκοι έμοιαζαν "άδειοι" χωρίς ενέργεια για αντίδραση. Στο 50' ο Γιλμάζ έπιασε την πρώτη του κεφαλιά, η οποία πέρασε άουτ. Από την άλλη, οι Ελβετοί ήλεγχαν το παιχνίδι και έψαχναν το τρίτο γκολ, βάζοντας δύσκολα στον Τσακίρ. Στο 60ο λεπτό είχαν καλή ευκαιρία με τον Σεφέροβιτς, έπειτα από ωραία ενέργειά του.

Παρόλ' αυτά η Τουρκία βρήκε γκολ κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Ο Καχβετσί έκανε το σουτ έξω απ' την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-1 στο 62'. Το γκολ αυτό δεν ήταν ικανό να αντιστρέψει την ψυχολογία των Τούρκων, καθώς οι Ελβετοί απειλούσαν εκ νέου.

Η Ελβετία φρόντισε να απαντήσει άμεσα, συγκεκριμένα στο 68ο λεπτό. Ο Ζούμπερ έβγαλε μία τρομερή πάσα στον Σακίρι, ο οποίος πάτησε στην περιοχή και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η ομάδα του Πέτκοβιτς συνέχισε να πιέζει και στο 77ο λεπτό είχε δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκράνιτ Τζάκα λίγο έξω απ' τη μεγάλη περιοχή.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε έως το φινάλε, η Ελβετία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Euro 2020, όμως πλέον περιμένει να μάθει αν θα μπορεί να πανηγυρίσει και την πρόκρισή της στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Βίντμερ (90' Εμπάμπου), Ελβέντι, Ακάντζι, Εμπολό (86' Μεχμέντι), Φρόιλερ, Σεφέροβιτς (75' Γκαβράνοβιτς), Τζάκα, Ροντρίγκες, Ζούμπερ (85' Μπενίτο), Σακίρι (76' Βάργκας).

ΤΟΥΡΚΙΑ: Τσακίρ, Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σογιούντσου, Τουφάν (63' Γιαζίτσι), Ουντέρ (80' Κάραμαν), Τσαλχάνογλου (86' Τοκούζ), Γιλμάζ, Καχβετσί (80' Κοκτσού), Αϊχάν (63' Γιοκούσλου), Μούλντουρ.

Πηγή: sport24.gr