Τρίτη, 22 Ιούνιος 2021 13:12

ΑΧΑΪΚΗ – ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 2-1: Ηττα στο 93’ και με ανατροπή στην Κάτω Αχαγιά (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Την ευκαιρία να κλειδώσει από την προτελευταία αγωνιστική την παραμονή στη Γ’ εθνική έχασε το Διαβολίτσι...

Ο ΑΟΔ ηττήθηκε με 2-1 από τη Αχαϊκή στην Κάτω Αχαγιά και ενώ ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 78ο λεπτό!

Ομως λίγο πριν το τελευταίο δεκάλεπτο δέχθηκε την ισοφάριση με χτύπημα πέναλτι και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έγινε το 2-1.
Η Μεσσηνιακή ομάδα έμεινε με πολλά παράπονα από τη διαιτησία, θεωρώντας πως δεν υπάρχει πέναλτι στη φάση που έγινε το 1-1 και πως υπήρχε καθαρό οφσάιντ στη φάση του δεύτερου γκολ.

Νίκη με Διαγόρα για σωτηρία

Ετσι η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα είναι ακριβώς στη ζώνη του υποβιβασμού μαζί με την Αχαϊκή και ενώ απομένει μόνο μία αγωνιστική.
Η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη και το Διαβολίτσι φιλοξενεί στο “Καπέταν Βασίλης” τον δεύτερο της βαθμολογίας Διαγόρα Βραχνέικων.
Ο ΑΟΔ κρατά την τύχη στα χέρια του και με νίκη παραμένει στην τρίτη κατηγορία, ασχέτως τι θα κάνει η Αχαϊκή στη έδρα της Ζακύνθου.
Οπως και να’ χει χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία το Σάββατο στην Κάτω Αχαγιά για την Μεσσηνιακή ομάδα να πάρει αποτέλεσμα και να μην... καρδιοχτυπά την τελευταία αγωνιστική.
Οσον αφορά το σαββατιάτικο ματς στο πρώτο μέρος δεν υπήρχαν ιδιαίτερες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με τους φιλοξενούμενους να αφήνουν την μπάλα στην Αχαϊκή, χωρίς όμως να απειλούνται. Στο 5’ ο Τσάτσος έκανε τη σέντρα και ο Αθανασόπουλος πήρε την κεφαλιά, όμως ο γκολκίπερ Μπακάλης απέκρουσε. Στο 18’ μετά από προσπάθεια του Ανδρεόπουλου, η μπάλα έφτασε στον Γεωργόπουλο που σούταρε, όμως ο Καπατσώρης μπλόκαρε.
Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 54’ η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα, που παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες, πήρε προβάδισμα στο σκορ...

Πάγια σε Μουλιάτο και 0-1 στο 54’

Ο Πάγια έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Μουλιάτο που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-1, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία.
Μάλιστα τέσσερα λεπτά αργότερα χάθηκε σημαντική ευκαιρία και για δεύτερο γκολ όταν σε αντεπίθεση ο Πάγια βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά σούταρε άουτ, ενώ δεν είδε δίπλα του τον εντελώς αμαρκάριστο Αθανασόπουλο
Στο τελευταίο ημίωρο όπως ήταν λογικό η Αχαϊκή τα έπαιξε όλα για όλα και πίεσε κυρίως με βαθιές μπαλιές και στημένες φάσεις.

Ισοφάριση με πέναλτι στο 79’

Ετσι στο 79’ μετά από μία σέντρα σουτ ο Μπουτσικάκης έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Μουλιάτου και ο διαιτητής Μπακογιάννης έδωσε πέναλτι, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων!
Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Ανδρεόπουλος, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 93’ ο Πυρρής το 2-1 με κεφαλιά

Και φτάνουμε στο 93’ όταν ύστερα από μια σέντρα, ο εντελώς αμαρκάριστος Πυρρής με γυριστή κεφαλιά “κρέμασε” τον Καπατσώρη γράφοντας το 2-1, εν μέσω έντονων διαμαρτυριών για οφσάιντ των ανθρώπων του Διαβολιτσίου.
Μάλιστα ο ΑΟΔ ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, αφού στο φινάλε αποβλήθηκε ο Πιτσιλής και έτσι δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον “τελικό” της τελευταίας αγωνιστικής με τον Διαγόρα Βραχνέικων.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μπακογιάννης (Αθηνών), με βοηθούς τους Βιτσεντζάτο (Αν. Αττικής) και Τσολακίδης (Αθηνών).
ΑΧΑΪΚΗ: Μπακάλης, Ντρέου (71’ Ντούβλης), Τσίτσαρης (65’ Πυρρής), Ρίλντι, Μπουτσικάκης, Κουτρούμπας, Μακρόπουλος, Κοτσόκολος, Γεωργόπουλος, Μητρόπουλος, Ανδρεόπουλος.
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Καπατσώρης, Σίνος, Χότζα, Πάγια (85’ Πιτσιλής), Μουλιάτος, Μπαλόπουλος, Τσάτσος, Λιόλιος, Στραβάκος, Αθανασόπουλος, Γουέσλεϊ (46’ Γκελγκέρια).