Τετάρτη, 23 Ιούνιος 2021 11:03

ΦΙΝΑΛΕ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Το Διαβολίτσι παίζει την κατηγορία με Διαγόρα Βραχνέικων!

Γράφτηκε από τον

Με τα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα ο 9ος όμιλος της Γ’ εθνικής και η αγωνία χτυπά... κόκκινο, τόσο για τον πρωταθλητή, όσο και για την πέμπτη ομάδα που θα υποβιβαστεί.

Στην κορυφή, Ζάκυνθος και Διαγόρας Βραχνέικων διεκδικούν τον τίτλο και το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου στη Super League 2, ενώ στην ουρά, Αχαϊκή, Διαβολίτσι, Εθνικός Σκουλικάδου και Βάρδα. μάχονται για την αποφυγή της 9ης θέσης.
Τσιλιβή, Θύελλα Πατρών, Παλληξουριακός και Πάμισος έχουν υποβιβαστεί και μαθηματικά.
Το Διαβολίτσι με 16 βαθμούς ισοβαθμεί στη ζώνη του υποβιβασμού με την Αχαϊκή και υποδέχεται στις 5 μ.μ. τον Διογόρα Βραχνέικων, ενώ η ομάδα της Κάτω Αχαγιάς παίζει την ίδια ώρα εκτός με την Ζάκυνθο.
Ο Εθνικός Σκουλικάδου (17 βαθμοί) υποδέχεται τον αδιάφορο Παλληξουριακό και η Βάρδα (17 βαθμοί) παίζει εκτός με τον Ναυπακτιακό Αστέρα (19 βαθμοί) που έχει εξασφαλίσει την παραμονή, όπως και ο Αίας Γαστούνης (19 βαθμοί) λόγω του οβερέιτζ. Συνεπώς ο ΑΟΔ θέλει να βάλει από κάτω είτε την Αχαϊκή, είτε τη Βάρδα, διότι ο Εθνικός θα πρέπει να... αυτοκτονήσει στο γήπεδό του με τον Παλληξουριακό για να μην υποβιβαστεί.
Για τον Πάμισο το εκτός έδρας ματς με τον Αίαντα Γαστούνης έχει ενδιαφέρον μόνο για το γόητρο.

Τα σενάρια για την παραμονή

Ο ΑΟΔ θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από την Αχαϊκή για να μείνει στη Γ’ εθνική. Αν οι δύο ομάδες φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα, όλα θα κριθούν στα γκολ, αφού το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, το δεύτερο η καλύτερη επίθεση και το τρίτο η καλύτερη άμυνα.
Διαβολίτσι και Αχαϊκή έχουν συντελεστή (13-14 και 8-9 γκολ) με τον ΑΟΔ να έχει καλύτερη επίθεση.
Η μεσσηνιακή ομάδα μπορεί να μείνει λοιπόν ακόμα και με ήττα, και να.... υποβιβαστεί ακόμα και με νίκη, αν η Αχαϊκή για παράδειγμα νικήσει μ’ ένα γκολ παραπάνω από ότι το Διαβολίτσι. Η Βάρδα με νίκη θα είναι σίγουρα στη Γ’ εθνική. Διαφορετικά θα περιμένει τα αποτελέσματα σε Ζάκυνθο και “Καπετάν Βασίλης”. Η Βάρδα έχει καλύτερο συντελεστή από Αχαϊκή και Διαβολίτσι (+1, 9-8 τα γκολ).
Οσο για Ζάκυνθο και Διαγόρα, η πρώτη με ισοπαλία παίρνει το πρωτάθλημα, αλλά και με ήττα αν δεν κερδίσει ο Διαγόρας. Σε περίπτωση ήττας και νίκης της ομάδας των Βραχνέικων οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 25 βαθμούς και τότε θα παίξουν ρόλο τα γκολ. Η Ζάκυνθος έχει 18-9 και ο Διαγόρας 16-10, άρα ο Διαγόρας χρειάζεται διπλό με μεγάλο σκορ π.χ 0-3 ή ευρεία ήττα της Ζακύνθου.
Τα σενάρια για την τελευταία αγωνιστική είναι πολλά και αναμένεται αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Με απουσίες, αλλά πίστη για τη νίκη ο ΑΟΔ

Ο ΑΟΔ θα δώσει το ματς της χρονιάς έχοντας σημαντικές απουσίες, καθώς εκτός από τους τραυματίες Αντεμάι, Φωτόπουλο, Μπάρκα, Οδεμισιώτη, δεν θα αγωνιστούν ο Μπαλόπουλος που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και ο Πιτσιλής που αποβλήθηκε στο φινάλε του αγώνα με την Αχαϊκή. Το μόνο θετικό ότι εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει ο Μπαστακός. Στο Διαβολίτσι υπάρχει πίστη για τη νίκη, που ενδεχομένως θα δώσει την παραμονή.
“Είναι το παιχνίδι της χρονιάς με μια ομάδα που έχει κάνει πορεία πρωταθλητισμού σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να κερδίσουμε το παιχνίδι ώστε να σφραγίσουμε την φετινή προσπάθεια με την επιτυχία της παραμονής”, λέει στην “Ε” ο Κώστας Παλαμάρας.

“Δεν μπορούν να παίζουν με τον ιδρώτα των παιδιών”

Ο προπονητής του ΑΟΔ αναφέρθηκε και στο ματς με την Αχαϊκή, όπου το Διαβολίτσι αδικήθηκε από τις διαιτητικές αποφάσεις,
“Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια σε μια δύσκολη έδρα και μ’ έναν αντίπαλο, που αν δεν έπαιρνε τη νίκη, τελείωνε η χρονιά του στην κατηγορία. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε και αν ειχαμε διαχειριστεί σωστά τη φάση του Πάγια και κάναμε το 0-2, τότε ο αντίπαλος δεν θα είχε τα ψυχικά αποθέματα να κυνηγήσει το ματς. Από εκεί και μετά ο διαιτητής ανέλαβε τη δράση και όρισε το τελικό αποτέλεσμα. Δεν είναι δικαιολογία. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τον ιδρώτα των παιδιών. Κρίμα γιατί θεωρούσαμε ότι ένας αξιολογημένος διαιτητής, μαζί με τους επόπτες, θα ήταν άξιος να μπορέσει να διευθύνει ένα ματς με τόσο μεγάλη κρισιμότητα”.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σήμερα, 5 μ.μ.

Διαβολίτσι – Διαγόρας Βραχνέικων
Κόκκορης, Κύριος, Τσούκας (Αρκαδίας)
Αίας Γαστούνης – Πάμισος
Παπαγεωργόπουλος (Αργολίδας), Μπουρτζοβίτης, Τριαντάφυλλος (Κορινθίας)
Ζάκυνθος – Αχαϊκή
Μπαϊλης, Φραγκούλης, Νάστος (Πρέβεζας/ Λευκάδας)
Ναυπακτιακός – ΠΑΟ Βάρδας
Νίκου, Μάνος, Νούσιας (Αρτας)
Θύελλα Πατρών – Τσιλιβή
Καζανάς, Βασιλόπουλος, Μπάκας (Αιτωλοακαρνανίας)
Εθνικός Σκουλικάδου – Παλληξουριακός
Φωκάς, Αβραμοπούλου, Σταθοπούλου (Αχαΐας)
Ρεπό: Παναιγιάλειος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 12 αγώνες)
1. Ζάκυνθος 18-9 25
2. Διαγόρας Βραχνέικων 16-10 22
3. Παναιγιάλειος 12-8 21
4. Ναυπακτιακός 16-6 19
-. Αίας Γαστούνης 20-12 19
6. ΠΑΟ Βάρδας 9-8 17
-. Εθνικός Σκουλικάδου 13-12 17
8. Α.Ο. Διαβολιτσίου 13-14 16
-. Αχαϊκή 8-9 16
10. Πάμισος 7-9 12
11. Παλληξουριακός 5-14 7
12. Θύελλα Πατρών 12-23 5
13. Τσιλιβή 4-19 2
* Το ρεπό του δεν έχει κάνει ο Παναιγιάλειος.
* Ο πρωταθλητής παίζει στα μπαράζ ανόδου για τη Super League 2
* Υποβιβάζονται οι πέντε τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα