Πέμπτη, 24 Ιούνιος 2021 01:01

Euro 2020, Γερμανία - Ουγγαρία 2-2: Ο Γκορέτσκα λύτρωσε τους Γερμανούς στο 84'! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Euro 2020, Γερμανία - Ουγγαρία 2-2: Ο Γκορέτσκα λύτρωσε τους Γερμανούς στο 84'! (βίντεο)

Η Γερμανία είχε για ήρωα τον Γκορέτσκα που ισοφάρισε στο 84' σε 2-2 την Ουγγαρία και έδωσε την πρόκριση στη "μάνσαφτ". Με Αγγλία στους 16 το επόμενο ραντεβού της.

Η Γερμανία τα χρειάστηκε, βρισκόταν διαρκώς πίσω στο σκορ από την Ουγγαρία, αλλά τελικά βρήκε το γκολ της ισοφάρισης σε 2-2 με τον Λέον Γκορέτσκα στο 84' και προκρίθηκε ως 2η από τον 6ο όμιλο του Euro 2002. Οι Ούγγροι προηγήθηκαν δύο φορές, αλλά δεν άντεξαν μέχρι τέλους, με συνέπεια να αποτραπεί η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης.

Η πρόκριση των Γερμανών ορίζει και το μεγάλο ραντεβού της φάσης των 16 με αντίπαλο την Αγγλία στο "Γουέμπλεϊ" την προσεχή Τρίτη.

Η Γερμανία έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και η Ουγγαρία χωρίς να έχει να χάσει πολλά, αφού εξ αρχής ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ του ομίλου και τώρα του παιχνιδιού. Το βάρος στη "νάτσιοναλμανσαφτ" φάνηκε, αφού οι παίκτες του Γιόαχιμ Λεβ δεν έδειξαν καθαρό μυαλό στα πρώτα λεπτά, όταν θα μπορούσαν να βρουν ένα γρήγορο γκολ και να "σβήσουν" το παιχνίδι. Τουναντίον, η προβληματική αμυντική λειτουργία δεν κρύφτηκε και όταν ο Ρόλαντ Σάλαϊ έκανε σέντρα από δεξιά στο 11', ο Ματς Χούμελς ήταν θεατής στην πανέμορφη κεφαλιά του Άνταμ Σάλαϊ για το 1-0.

Οι Γερμανοί προκρίνονταν και με ισοπαλία, οπότε δεν άλλαξε ο στόχος του γρήγορου γκολ. Μάλιστα, η πίεση που άσκησαν ύστερα απ' το τέρμα που δέχθηκαν, παραλίγο να καρποφορήσει. Ένα δοκάρι του Χούμελς και μία προβολή του Ματίας Γκίντερ πάνω στον Πέτερ Γκούλατσι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα παραλίγο να φέρουν το 1-1.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, η Γερμανία αδυνατούσε να κάνει κάτι παραπάνω πλην του να κρατάει την μπάλα. Όταν την έχανε, οι Ούγγροι ξεχύνονταν στην αντεπίθεση και αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα, θα μπορούσαν να είχαν απειλήσει πιο σοβαρά τον Μάνουελ Νόιερ.

Ο Λεβ έδινε οδηγίες στον Τόμας Μίλερ απ' το ημίχρονο, ωστόσο δεν έκανε κάποια αλλαγή. Η πίεσή τους δεν είχε αποτέλεσμα, αφού αδυνατούσαν να δημιουργήσουν απειλή. Εν τέλει, αυτό συνέβη από λάθος του Πέτερ Γκούλατσι, ο οποίος έκανε άστοχη έξοδο σε γέμισμα στην περιοχή, ο Χούμελς έδωσε πάσα στον Κάι Χάβερτς κι αυτός σε κενή εστία ισοφάρισε σε 1-1.

Το ρολόι έδειχνε το 66ο λεπτό, ωστόσο όταν έφτασε στο 68', η Ουγγαρία ήταν ξανά μπροστά στο σκορ! Η κακή αμυντική λειτουργία των Γερμανών για ακόμα μία φορά έδωσε την ευκαιρία στον Άντρας Σάφερ με τη σέντρα να κάνει το 2-1 και να διατηρήσει στο παιχνίδι της πρόκρισης τους Ούγγρους.

Ο Λεβ έβαλε όλα τα επιθετικά "όπλα" στο παιχνίδι, διεκδικώντας το γκολ της ισοφάρισης που εν προκειμένω θα σήμαινε και την πρόκριση. Εν τέλει το βρήκε στο 84ο λεπτό, σε μία φάση όπου η μπάλα στρώθηκε στον Λέον Γκορέτσκα έπειτα από κόντρα και ο μέσος της Μπάγερν με χαμηλό σουτ έκανε το 2-2.

Η Γερμανία πήρε μία περιπετειώδη πρόκριση και έριξε στο καναβάτσο τους Ούγγρους, που έδωσαν τα πάντα και κρατούσαν την πρόκριση στο χέρι τους μέχρι τα τελευταία λεπτά.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Γκίντερ, Χούμελς, Ρίντιγκερ, Κίμιχ, Γκιντογάν (58' Γκορέτσκα), Κρόος, Γκόζενς, Χάβερτς (67' Βέρνερ), Γκνάμπρι (68' Μίλερ), Σανέ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκούλατσι, Νεγκό, Μπότκα, Όρμπαν, Ατ. Σάλαϊ, Φιόλα (88' Νίκολιτς), Κλάινχαϊσλερ (89' Λόβρεντσιτς), Νάγκι, Σάφερ, Ρ. Σάλαϊ (75' Σεν), Αντ. Σάλαϊ

Πηγή: sport24.gr