Πέμπτη, 24 Ιούνιος 2021 11:11

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ 0-0: Και τη νέα σεζόν στη Γ’ εθνική! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ 0-0: Και τη νέα σεζόν στη Γ’ εθνική! (φωτό)

Στη Γ’ εθνική κατηγορία θα αγωνίζεται και τη σεζόν 2021-22 ο Α.Ο. Διαβολιτσίου!

Η ομάδα της Ανω Μεσσηνίας πέτυχε το σκοπό της και με την χθεσινή ισοπαλία 0-0 με τον Διαγόρα Βραχνέικων στο “Καπετάν Βασίλης” κατάφερε να ανανεώσει τη θητεία της στην τρίτη κατηγορία.
Το Διαβολίτσι ισοβάθμησε με την Αχαϊκή στους 17 βαθμούς, με την οποία έχει ίδιο συντελεστή τερμάτων (-1), αλλά υπερέχει στο δεύτερο κριτήριο που είναι η καλύτερη επίθεση (13 με 8) και έτσι την έβαλε από κάτω στην ισοβαθμία.
Εκτός από την Αχαϊκή υποβιβάστηκαν ακόμη ο Πάμισος, ο Παλληξουριακός, η Θύελλα Πατρών και το Τσιλιβή. Από την άλλη τον τίτλο στον 9ο όμιλο κατέκτησε η Ζάκυνθος και θα διεκδικήσει την άνοδο στη Super League 2 στους αγώνες μπαράζ που θα ακολουθήσουν.

Για 3η σερί σεζόν στη Γ’ εθνική!

Ο ΑΟΔ λοιπόν θα βρίσκεται για τρίτη σερί σεζόν σε εθνική κατηγορία, κάτι εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς πως πριν από μια δεκαετία αγωνιζόταν στη δεύτερη τοπική κατηγορία της Μεσσηνίας!
Οσον αφορά το χθεσινό ματς, κυριάρχησε η σκοπιμότητα και η ρήση ο... σκοπός αγιάζει τα μέσα!
Τόσο το ματς στο “Καπετάν Βασίλης” όσο και αυτό στη Ζάκυνθο έμεναν στο μηδέν, με τα τηλέφωνα και τα ραδιοφωνάκια να έχουν πάρει... φωτιά προκειμένου να μαθαίνει η μια ομάδα το αποτέλεσμα της άλλης.
Εν τέλει πανηγύρισε η Μεσσηνιακή ομάδα, με διοικούντες, τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές να έχουν γίνει ένα... κουβάρι στο τέλος! Δικαιολογημένοι πανηγυρισμοί για μια ομάδα που δεν είχε βαθμό μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές και έκανε σούπερ πορεία μετά την επανέναρξη, κερδίζοντας με το σπαθί της τη σωτηρία.

Καλύτερος ο Διαγόρας στο πρώτο

Οι φιλοξενούμενοι που είχαν αμυδρές ελπίδες για κατάκτηση της πρωτιάς, μπήκαν καλύτερα στο ματς και στα πρώτα λεπτά έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 4’ μετά από ενέργεια του Γεωργαντόπουλου, η μπάλα στρώθηκε στον Ούτσικα που έκανε το πλασέ, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό το διαγώνιο σουτ του Δημόπουλου έφυγε σύριζα άουτ.
Μετά το πρώτο τέταρτο η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα ισορρόπησε το παιχνίδι, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Πάγια να παίρνει πρωτοβουλίες και τους Στραβάκο και Γκελγκέρια να κάνουν πολλή δουλειά στο κέντρο.
Στο 33’ από δυνατό βολέ του γκολκίπερ Μπαμπούνη, ο Ούτσικας βγήκε στην κόντρα και έπεσε στην περιοχή από τζαρτζάρισμα του Μπαστακού. Η ομάδα των Βραχνέικων ζήτησε πέναλτι, όμως ο διαιτητής έδειξε σωστά “παίζεται”.

Συνεχείς καθυστερήσεις στο δεύτερο

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με το Διαβολίτσι να επιδιώκει πρωτίστως να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα, αφού η Αχαϊκή δεν κέρδιζε στη Ζάκυνθο. Και ο Διαγόρας από τη μεριά του δεν έδειξε ιδιαίτερη διάθεση να επιτεθεί, ειδικά μετά το 70’ και έτσι το ματς πήγε στη λευκή ισοπαλία.
Αλλωστε ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ μικρός, μιας και οι καθυστερήσεις από τους συνεχείς τραυματισμούς ήταν πολλές.
Η μοναδική φάση που έγινε ήταν στο 66’ με τον δραστήριο Αθανασόπουλο που μόλις είχε μπει στο ματς, να κερδίζει με το κεφάλι την μπάλα ύστερα από δυνατό βολέ του Καπατσώρη και να μπαίνει στην περιοχή, όμως πριν προλάβει να σουτάρει, ο Πανάρετος τον έριξε στο έδαφος... Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, με τον κ. Κόκκορη να δίνει συνέχεια στο ματς.
Ετσι φτάσαμε στο φινάλε και μετά από οκτώ λεπτά καθυστερήσεων ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη, που σήμανε πανηγυρισμούς στο “Καπετάν Βασίλης”!
Διαιτητής ήταν ο Κόκκορης με βοηθούς τους Κύριο και Τσούκα, όλοι από την Αρκαδία.
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Καπατσώρης, Σίνος, Χότζα, Κρεμύδας, Πάγια, Γκελγκέρια (91’ λ.τρ. Βλάχος), Μπαστακός, Λιόλιος, Στραβάκος (77’ λ. τρ. Τσάτσος) Τσουλάκος (63’ λ. τρ. Αθανασόπουλος), Γουέσλει (77’ Μουλιάτος).
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ: Μπαμπούνης, Πανάρετος, Δημόπουλος, Σιδέρης, Καπετανάκης, Κούσουλας (34’ Βλασόπουλος), Ούτσικας (85’ Λάσκος), Σαρρής, Ντόμας (94’ Αθανασόπουλος), Γεωργαντόπουλος (94’ Λαϊος), Βασιλόπουλος.