Δευτέρα, 28 Ιούνιος 2021 22:08

EURO 2020: Επέστρεψε... αγριεμένη από την Κόλαση η Ισπανία και «καθάρισε» την Κροατία σε ματσάρα! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
EURO 2020: Επέστρεψε... αγριεμένη από την Κόλαση η Ισπανία και «καθάρισε» την Κροατία σε ματσάρα! (βίντεο)

Η Ισπανία είδε την Κροατία να την ισοφαρίζει με γκολ στο 85' και στο 90'+2', αλλά «χτύπησε» και εκείνη δύο φορές στην παράταση, επικράτησε 5-3 στη ΜΥΘΙΚΗ ματσάρα της Κοπεγχάγης και προκρίθηκε!

Να μην τελείωνε ποτέ!
Σε ένα ΜΥΘΙΚΟ ματς, η Ισπανία νίκησε 5-3 την Κροατία στην παράταση και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro, περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλό της από το αποψινό (28/06, 22:00) Γαλλία-Ελβετία!
Αδιανόητο το παιχνίδι στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης, με την Κροατία να προηγείται με ένα απίστευτο αυτογκόλ, την Ισπανία να ανατρέπει την κατάσταση και να παίρνει «κεφάλι» δύο τερμάτων (3-1), για να φτάσουμε στο επικό φινάλε, με την ανύπαρκτη μέχρι εκείνο το σημείο «Χρβάτσκα» να ισοφαρίζει με γκολ στο 85' και στο 90'+2', στέλνοντας την αναμέτρηση στην παράταση!
Εκεί, η Ισπανία... επέστρεψε από την Κόλαση αγριεμένη και με τον Όλμο να βγάζει δύο ασίστ για τους Μοράτα (γκολ-απάντηση για όσα έχει ακούσει) και Ογιαρθάμπαλ, «χτύπησε» δύο φορές μέσα σε τέσσερα λεπτά (100' & 103') και έφτασε στη νίκη-πρόκριση!

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς ξεκίνησε τον Άντε Ρέμπιτς στη θέση του Ίβαν Πέρισιτς, που νόσησε με κορωνοϊό, ενώ στην άμυνα ο Ντούγε Τσάλετα Τσαρ πήρε τη θέση του τιμωρημένου Ντέγιαν Λόβρεν. Στο 4-1-2-3 του 54χρονου τεχνικού, λοιπόν, κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Λιβάκοβιτς, ενώ στην άμυνά του είχε -από δεξιά προς τα αριστερά- τους Γιουράνοβιτς, Βίντα, Τσάλετα-Τσαρ και Γκβάρντιολ. «Σκούπα» μπροστά τους ήταν ο Μπρόζοβιτς, στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν Μόντριτς, Κόβατσιτς, στο αριστερό «φτερό» έπαιξε ο Ρέμπιτς, στο δεξί ο Βλάσιτς και στην κορυφή ο Πέτκοβιτς.
Ο Λουίς Ενρίκε στον αντίποδα επιβράβευσε τον Πάμπλο Σαράμπια για τις καλές εμφανίσεις του, ενώ κράτησε τον Μάρκος Γιορέντε στον πάγκο, μαζί με τον Τιάγκο. Στο 4-3-3 των Ισπανών, γάντια βασικού φόρεσε ο Σιμόν, ενώ τετράδα στην άμυνα ήταν -από δεξιά προς τα αριστερά- οι Αθπιλικουέτα, Γκαρθία, Λαπόρτ και Γκαγιά. Την τριάδα των χαφ αποτέλεσαν οι Κόκε, Μπουσκέτς και Πέδρι, με... τριπλέτα στην επίθεση τούς Φεράν Τόρες, Σαράμπια και μπροστά τον Μοράτα.

Ό,τι συνέβη το πρώτο 20λεπτο… το ξεχάσαμε!
Διότι στο 20ό λεπτό το ΑΠΙΘΑΝΟ αυτογκόλ του Πέδρι τα διέγραψε όλα από τη μνήμη μας! Σε μια στιγμή του αγώνα, όπου η Ισπανία -η οποία ούτως ή άλλως είχε μπει δυνατά από το ξεκίνημα, κλείνοντας την Κροατία στο μισό γήπεδο- πίεζε για να ανοίξει το σκορ, ο Πέδρι έκανε ένα απλό γύρισμα στον τερματοφύλακά του σχεδόν από το κέντρο, αλλά o Σιμόν έχασε το κοντρόλ και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του! Η UEFA αρχικά χρέωσε το αυτογκόλ στον γκολκίπερ της Αθλέτικ, το άλλαξε, ωστόσο, μετά από ώρα, χρεώνοντάς το στον πιτσιρικά της Μπαρτσελόνα.

Οι Ισπανοί έτριβαν τα μάτια τους, μην μπορώντας να πιστέψουν με τι γκολ βρέθηκαν πίσω στο σκορ! Ο Λουίς Ενρίκε, δε, έβαλε ένα μπουκάλι μπροστά στα μάτια για να μη βλέπει, ενώ μερικά λεπτά νωρίτερα (16') τραβούσε τα μαλλιά του με την τεράστια απόκρουση του Λιβάκοβιτς στο τετ-α-τετ του Κόκε από την εκπληκτική μπαλιά του Πέδρι. Από το πουθενά, ωστόσο, η «Φούρια Ρόχα» βρέθηκε πίσω στο σκορ και έπρεπε να συνέλθει γρήγορα, γιατί η Κροατία πήρε θάρρος και στο 25', μάλιστα, ο Βλάσιτς λίγο έλειψε να την αποτελειώσει.

Γύρω στο 35' και ενώ ήταν ξεκάθαρο μέσα σε αυτό το τέταρτο από το αυτογκόλ του Σιμόν ότι τα πόδια των Ισπανών είχαν κοπεί, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε άρχισε να πατάει ξανά καλά στο γήπεδο. Και στο 38', έχοντας φτάσει την κατοχή μπάλας πάνω από 70%, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των Κροατών, και μια μεγάλη απόκρουση από τον Λιβάκοβιτς σε σουτ του Αθπιλικουέτα, ο Σαράμπια πήρε το... ριμπάουντ και δικαίωσε τον προπονητή του, ισοφαρίζοντας -και ξαλαφρώνοντας τον Σιμόν.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Ισπανία είχε ξεπεράσει για τα καλά το σοκ του 20' και ήταν απόλυτη κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας «σβήσει» τα ατού των Κροατών, μεταξύ των οποίων και τον Λούκα Μόντριτς. Πολύ φυσιολογικά, λοιπόν, στο 55', μετά από εξαιρετική σέντρα του Τόρες και σεντερφορίσια κεφαλιά του Αθπιλικουέτα, έκανε την ανατροπή, παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ.

Από την άλλη, η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς συνέχιζε να μην μπορεί να ξεμπλοκαριστεί, αλλά στο 68' είχε την πρώτη «δική της» τεράστια ευκαιρία (το αυτογκόλ δεν μετράει), με τον Σιμόν να εξιλεώνεται για την «γκέλα» του, λέγοντας ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι» στο σουτ του Γκβάρντιολ από κοντά.

Οι Ισπανοί, πάντως, δεν πτοήθηκαν από την ευκαιρία των Κροατών. Συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο 77' ο Φεράν Τόρες με πολύ ωραίο πλασέ τελείωσε την ιστορία. Έτσι νομίζαμε τουλάχιστον. Γιατί η Κροατία αποφάσισε να «μιλήσει» στο τέλος. Στο 85', στην πρώτη «επίσκεψη» του Μόντριτς στην περιοχή των Ισπανών, έγινε το 2-3 από τον Όρσιτς, ενώ στο 90'+2' ο Πάσαλιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφάρισε και... μας ξέρανε και εμάς και τους «Φούριας Ρόχας»!

Ένα «τελειωμένο» παιχνίδι μέχρι το 85' είχε μετατραπεί στο απόλυτο θρίλερ και σε ένα από τα καλύτερα ματς που έχουμε δει στη φετινή διοργάνωση, και ο δύο ομάδες θα έλυναν μια και καλή τις διαφορές τους στην παράταση.

Εκεί, όμως, η Ισπανία... αγρίεψε!

Αφού πρώτα, βέβαια, στο 96', είχαμε νέα ΤΕΡΑΣΤΙΑ απόκρουση του Σιμόν σε σουτ του Κράμαριτς από τα δύο μέτρα. Στο 100', όμως, σέντρα του Όλμο, κατέβασε πανέμορφα ο Μοράτα, σούταρε με τη μία και έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του και στο 103', νέα σέντρα από τον 23χρονο στον αμαρκάριστο Ογιαρθάμπαλ, που σκόραρε, και αυτήν τη φορά η Ισπανία τελείωσε οριστικά την ιστορία...

 

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς (74' Μπρέκαλο), Βίντα, Τσάλετα Τσαρ, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (114' Ιβάνουσετς), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (79' Μπούντιμιρ), Βλάσιτς (79' Πάσαλιτς), Πέτκοβιτς (46' Κράμαριτς), Ρέμπιτς (67' Όρσιτς)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Γκαρθία (71' Π. Τόρες), Λαπόρτ, Γκαγιά (78' Άλμπα), Μπουσκέτς (102' Ρόδρι), Πέδρι, Κόκε (78' Ρουίθ), Σαράμπια (71' Όλμο), Μοράτα, Φ. Τόρες (88' Ογιαρθάμπαλ)

Πηγή: sport-fm.gr