Τρίτη, 29 Ιούνιος 2021 11:02

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τη νέα Super League 2

Γράφτηκε από τον

Το πρωτάθλημα της Football League πέρασε στην ιστορία, με την Καλαμάτα να κατακτά τον τίτλο στο νότιο όμιλο και τη Βέροια στον βόρειο όμιλο, ενώ στον αντίποδα υποβιβάστηκαν από το νότιο όμιλο (αν δεν αλλάξει κάτι με τις ενστάσεις που εκκρεμούν) ο Ασπρόπυργος και ο Αστέρας Βλαχιώτης και από τον βόρειο, η ΑΕΠ Κοζάνης και ο Απόλλων Πόντου.

Οι υπόλοιπες 16 ομάδες της Football League θα αγωνιστούν στη Super League 2, καθώς η FL καταργείται και δημιουργείται μια ενιαία δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, με 36 ομάδες (χωρισμένες σε δύο ομίλους των 18). Σε αυτές περιλαμβάνονται ακόμα οι 12 της SL2, οι ομάδες Β’ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, που δεν θα έχουν δικαίωμα ανόδου, καθώς και οι τέσσερις ομάδες που θα προβιβαστούν από τη Γ’ εθνική.
Ολα αυτά, εφόσον οι ΠΑΕ πληρούν τα αυστηρά οικονομικά κριτήρια, που έχουν θεσπιστεί με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.
Τα παραπάνω και αρκετά ακόμα, θα συζητηθούν στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Super League 2 – Football League, που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στη μία το μεσημέρι.
Συγκεκριμένα τα θέματα είναι: “Ενημέρωση σχετικά με τον Νόμο 4809/21. Δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2021-2022. Αδειοδότηση ΕΠΟ. Διάφορα θέματα”.
Στο εν λόγω συμβούλιο θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για τη νέα Super League 2, που ενδέχεται να ξεκινήσει στις 26 Σεπτεμβρίου.

Στο Καρπενήσι η προετοιμασία

Η Καλαμάτα ολοκλήρωσε με πανηγυρικό τρόπο το πρωτάθλημα της Football League και ετοιμάζεται πλέον για την πρόκληση της Super League 2. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προετοιμασία για τη νέα σεζόν θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου, ενώ το βασικό στάδιο θα γίνει στο Καρπενήσι από 11 έως 24 Αυγούστου.

Οικονομική ανάσα

Το ποσό των 77,500 ευρώ θα μπει στο ταμείο της Καλαμάτας, καθώς και όλων των ομάδων της Football League, δίνοντας τους οικονομικά ανάσα στο φινάλε μιας δύσκολης σεζόν λόγω της πανδημίας.
Πρόκειται για χρήματα από την φορολόγηση του στοιχήματος και σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ θα καταβληθούν την 1η Ιουλίου.